Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Belle Hélène vs Tania Racano
Geschrokken notarisdochter vs vermoorde poetsvrouw

Niemand in Luik begrijpt wat Marie-Hélène B. (36) zag in een crim­ineel als Nor­dine Amrani (33). Ze mocht van hem zelfs geen contact meer hebben met haar familie. Maar nu hebben ex-notaris Thierry B. en zijn gezin haar weer in hun armen gesloten. Hieruit begrijp ik dat Nordine Amrani getrouwd was met Marie-Hélène B.
»
Zij mocht geen contact hebben met haar familie en dat ging zover dat haar ouders en broer niet aanwezig mochten zijn bij de trouwpartij.
Maar waarom wordt zij dan Marie-Hélène B. genoemd in de pers en niet Marie-Hélène A.? Ze was toch met hem getrouwd?
En die “vriendin” waar Amrani de avond voor hij zijn bloedbad aanrichtte een geldbedrag aan overmaakte, dat was toch eigenlijk zijn vrouw, die al een jaar of 10 met deze vriendelijke vriend getrouwd was en in één huis woonde?

De schutter zou volgens Franstalige kranten de avond voor de feiten een geldsom hebben overgeschreven op de rekening van zijn vriendin met de melding: ,,Je t'aime mon amour. Bonne chance!'' (Ik hou van je schat. Veel geluk!)

Wordt Hélène Amrani”s “vriendin” genoemd omdat dat sympathieker overkomt dan “vrouw”?
Mevr. Amrani schaar ik in gedachten onder dezelfde zotten die Dutroux brieven schrijven

Of erkennen de Belgische autoriteiten dit huwelijk niet? Was hun verbintenis niet rechtsgeldig of zo? Of is het om Hélène uit de wind te houden, ze was immers slechts een “vriendin”, te vergelijken met een oppervlakkige kennis, geen wonder dat ze geen flauw idee had van waar haar man zich mee bezig hield.

Een man als Amrani, die zich eerder schuldig maakte aan een zedendelict en ook deze keer voor het hekje had moeten komen voor een zedendelict, die kan natuurlijk naast zijn vrouw wel tig “vriendinnen” er op na houden, toch is zijn afscheidsbrief gericht aan Hélène, zijn vrouw. Waarom haar dan steeds in de pers opvoeren als “vriendin”?

Voor Hélène kwam deze aanslag natuurlijk als een donderslag bij heldere hemel, van een man met een strafblad zo dik als de Gouden Gids verwacht je zoiets niet. Gnmpf.
door Amrani in het achterhoofd geschoten

Ik krijg altijd een beetje jeuk van zulke verhalen. Mevr. Amrani schaar ik in gedachten onder dezelfde zotten die Dutroux brieven schrijven en de suikertante van Joran Vendersloet.
Vrouwen die denken dat zij de grootste psychopaten wel even zullen genezen door met zijn krant en pantoffels klaar te staan als hij thuiskomt.

Ondertussen is de autopsie op 'poetsvrouw Tania Racano' geweest, of zij verkracht was door Amrani zullen we nooit weten en zelfs schijnt het nog onduidelijk te zijn of zij met hetzelfde wapen vermoord is dan het wapen dat Amrani gebruikte om zichzelf om te brengen.
Waartoe die autopsie gediend heeft weet ik dan ook niet, blijkbaar niet om ergens achter te komen.
Of mevrouw Tania Racano naast een nare dood ook een moeilijke jeugd gehad heeft, daar horen we niets over in de pers maar dat kan zijn omdat mevrouw Racano geen drie advoclowns had noch invloedrijke familie waar ze eerst niks meer mee te maken wilde hebben maar later opeens toch maar wel.

Oh wat een gesel zijn vrouwen als Heléne Amrani voor vrouwen als Tania Racano, vrouwen die zich “door niemand laten doen”.
“Zich door niemand laten doen” heeft overigens geen seksuele betekenis, het betekent eerder dat je niet met je laat sollen, op geen enkel gebied.

Tania Racano was een van oorsprong Italiaanse die zich niet zomaar door iemand liet doen.
Zij is door Amrani in het achterhoofd geschoten, niet in zijn huis trouwens, maar in zijn opslagloods waar hij eerder wiet kweekte en wapens opsloeg. De pluk-ze regeling geldt zeker niet in België want daar mag je een loods die je eerder gebruikte voor criminele praktijken gewoon houden.

En als je man een linkse terrorist is met kogels en granaten die van links komen mag je als naïef vrouwtje lekker uithuilen bij je familie, natuurlijk weet je dan niet waar hij zijn centen vandaan haalde of zoiets banaals.

Het lijkt mij zomaar dat als de Noorse Breivik getrouwd was geweest, zijn vrouw er niet zo makkelijk mee weg was gekomen. Bij een rechtse terrorist wordt iedereen verdacht gemaakt. De blogger Fjordman kan er over meepraten. Genoemd worden in het manifest van Breivik is al genoeg om iemand te verketteren.
Maar jarenlang getrouwd zijn met een Marokkaanse terrorist, van zijn bordjes eten, uit zijn bekertjes drinken en in zijn bedje slapen, van zijn wapenhandel leven, bekend zijn met zijn ellenlan e strafblad, bij de gevangenispoort staan met bloemen en chocola, dat zegt natuurlijk niks.
Heléne wist van niks mensen. Laat haar maar rustig bijkomen bij haar familie. Dan kan ze op haar gemak zoeken naar de volgende psychopaat die eigenhandig door haar gered gaat worden.
 

Marielle Bos,  20-12-2011          

Reacties
# 1
Marie-Ellen:

Dit verhaal doet me denken aan 2 boeken die ik gelezen heb over een loverboy/vrouwenhandelaar 'Man is stoer, vrouw is hoer' van Maria Genova en over een importbruid 'De uitverkorene ' van Fayza Oum 'Hamed. Beide waargebeurde verhalen draaien om Marokkaanse mannen en de vrouwen die ze huwen/misbruiken/onderdrukken/vernederen/mishandelen inclusief voortdurend verkrachten.

Het eerste wat me opviel in vergelijking met Nor­dine Amrani en de mannen uit de boeken, is het zich ontdoen van de schoonfamilie. Alle contacten verbreken en de vrouwen isoleren. Alles wat dierbaar is ontnemen. Er op volgend, vernederingen afwisselend met intens gevoel van "liefde" geven. Belangrijk voor deze mannen is de vrouwen zoveel mogelijk afhankelijk van ze maken, dit doen ze vooral op psychisch en maatschappelijk vlak. Daarna start het fysieke geweld en de vernederingen worden intenser. Behalve bij Fayza Oum 'Hamed dan, daar was de verkrachting er direct bij het eerste contact, maar de psychische vernederingen en de mishandelingen gaan op dezelfde wijze. Zij is dan ook de enigste van de drie vrouwen uit dit verhaal die zich hiervan heeft weten te ontworstelen door puur geluk bij een zelfmoordpoging, waardoor ze opgevangen werd en begeleid kon worden.

Zo ook bij Marie-Hélène B, althans dat vermoed ik. Gezien de handelingen van Nor­dine Amrani tegenover vrouwen met daarnaast de vormen van criminaliteit en agressie vermoed ik dat Marie-Hélène B dezelfde onderdrukkingen, vernederingen enz ondergaan heeft. Ik zou Marie-Hélène B zeker niet scharen onder de vrouwen van Dutroux, maar eerder onder de vrouwen van loverboy's, vrouwenhandelaren, en islamitische onderdrukkers. Zwaar psychisch en mogelijk ook fysiek mishandeld.

21-dec 2011 ,  01:22
# 2
Frans Groenendijk:

@Marie-Ellen. Ik heb vorige week het vervolg op 'Man is stoer, vrouw is hoer' gelezen en ben op dit moment een 'recensie' daarover aan het schrijven. Via dat aspect van het verbreken van de banden met de schoonfamilie is er inderdaad een link. Ik denk dat er grijs en somber gebied is tussen enerzijds 'grenzeloos verliefden' (ik verwijs naar de reclame daarvoor op de treurbuis), vrouwen die brieven aan Dutroux schrijven en meisjes die ontvoerd worden.

21-dec 2011 ,  01:42
# 3
Marie-Ellen:

@Frans

Hmm, er zit waarschijnlijk wel een grijs gebied tussen, toch zijn er volgens mij wel verschillen tussen de de 3 aan te duiden.

Meisjes die ontvoerd worden, zijn op de eerste plaats op zoek naar betere economische omstandigheden met een dosis avontuur.

Vrouwen die Dutroux schrijven, vallen wel op de man, maar weten dat hij niet bij ze kan komen.

Grenzeloos verliefden hoeven een eerste instantie helemaal niet te weten dat ze met een agressief persoon te maken hebben, die worden er in gesleept.

Wat bij alle drie wel overeenkomt naar mijn mening is vormen van labiliteit bij de vrouwen.

21-dec 2011 ,  08:55
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.