Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Hijab: beweer niet dat het verplicht is alleen omdat wij dat nastreven
Het is vandaag internationale hijab dag!

Als het aan de Pakistaanse funda­men­talisten van Jamaat-e-Islami ligt, is het voor­taan elk jaar op 4 september inter­nationale hijab dag. Dat plan kwam naar buiten in het kader van hun voorstel om in de grondwet vast te leggen dat de hijab verplichte kleder­dracht voor vrouwen is.
Om deze voornemens goed voor het voetlicht te brengen demon­streerde een groep vrouwen: zie de afbeelding. Hun leus: de hijab is mijn trots, geen verplichting.
Die twee zaken lijken misschien tegen­strijdig, maar zijn dat strikt genomen niet en dat is wat telt voor de ijveraars voor sharia en hun westerse vrienden.
Ga maar na.
»
De hijab is nu nog niet verplicht: dat is wat op het spandoek staat. Dat het de bedoeling is dat de hijab wel verplicht wordt, is gewoon een andere zaak; dat moet je los zien van elkaar.
We zouden deze logica inmiddels al moeten begrijpen.
Al Haddad, de haatbaard die in februari verwelkomd werd door De Balie, gebruikte precies dezelfde logica. Yoeri Al­brecht en Kus­taw Bes­sems hadden er nauwelijks weerwoord op en Groen­Links kamer­lid Tofik Dibi bleek het ook geheel eens met deze logica.
Het ging met name over het vermoorden van 'afvalligen'.
Al Haddad had Dibi daarover gerustgesteld.
Al die geboden, verboden die hij uitsprak zullen alleen worden gerealiseerd als het mohammedanisme de totale macht heeft, en dat is Nederland nog lang niet het geval? Nou dan?
Je door je doodsvijand laten geruststellen door zijn uitspraak dat hij nog niet de totale macht heeft die hij nastreeft.

Grappig trouwens wel dat volgens wikipedia Jamaat-e-Islami 'rechts' is en goed bevriend is met de moslimbroeders.  

Frans Groenendijk,  04-09-2012          

Reacties
# 1
Ad:

Het valt me op dat ze demonstreren ze in het engels.

De engels sprekende landen hoeven toch niet bereikt te worden om die verplichting in te voeren? Kan het hun wat schelen dan wat de rest van de wereld er over denkt?

04-sep 2012 ,  11:30
# 2
Frans Groenendijk:

Engels is wel officiŽle taal in Pakistan. Dit zegt CIA factbook: "English (official; lingua franca of Pakistani elite and most government ministries)".
Dat van die elite is wel een soort van ironisch in dit verband.

04-sep 2012 ,  12:04
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.