Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
In Canada: heropvoeding in moskee als straf voor ‘islamofobie’. Voor een priester…


De titel vat het eigenlijk al samen. Bekijk het hele filmpje.
»
.  

Frans Groenendijk,  20-12-2011          

Reacties
# 1
Ester Losita:

Deze veroordeling is gebaseerd op de logica dat afkeer van bepaalde culturen is gebaseerd op onwetendheid. En dat een kennismaking met de cultuur en de dragers ervan de afkeer wegneemt.

Dezelfde redenatie toegepast op het communisme, de Rode Khmer of het nationaal-socialisme levert verrassende resultaten op. Zouden linkse mensen de afkeer-redenatie dan ook aandurven?

Het afkeer-argument van linkse mensen is een argument alleen naar de vorm, niet naar de inhoud. Het is gebaseerd op hun eigen vooroordeel dat uit cultureel marxisme voortkomt, namelijk dat nationalisme en gehechtheid aan de eigen cultuur de oorzaak is van onbegrip en oorlog tussen volkeren. Deze doctrine werd officiele beleidslijn van de socialisten op het congres van de Tweede Internationale in 1889. Maar was al ontwikkeld door Marx en Engels rond 1850.

20-dec 2011 ,  10:50
# 2
sophie:

Ik heb dit filmpje al eerder gezien. Te triest voor woorden. Die man heeft er zelfs lichamelijke problemen aan over gehouden!

20-dec 2011 ,  12:32
# 3
Frans Groenendijk:

@Sophie Ik heb het clipje in een opwelling geplaatst. Zonder me te bekommeren om wie Michael Coren precies is of wat die priester precies gezegd had. Het gaat om de klaarblijkelijke (cultuur)schok. Hij wist totaal niet wat hem overkwam, die priester. Kreeg een hartaanval. Niet de minste twijfel dat dit authentieke naiviteit is.

20-dec 2011 ,  01:33
# 4
sophie:

Inderdaad Frans. Coren heeft trouwens een talkshow in Canada op SunTV. Veel filmpjes kan je hier vinden: http://www.youtube.com/user/SDAMatt2a?feature=watch

20-dec 2011 ,  02:41
# 5
Vasti:

Zó in- en intriest.

22-dec 2011 ,  10:51
# 6
trias politica:

@ ester, scherp opgemerkt.
Zie ook: http://cnsnews.com/news/article/un-adopts-religious-intolerance-resolution-championed-obama-administration

Het hele (juridische) denken over mensenrechten, vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting, enz. is gekaapt door een stel wereldvreemde dromers die geloven in een wereld die niet bestaat. Van het EHRM te Straatsburg tot de VN in Washington. De gebeurtenissen die zich de laatste decennia, en met name de laatste 10 jaar aan het voltrekken zijn nopen tot een grondige herijking van deze kwesties, waarbij eens wat meer naar de praktijk gekeken moet worden ipv het ideaalbeeld dat nooit zal bestaan.

Eén van de issues die daarbij zeker aan de orde moet komen is, of je een “religie” , die zelf volstrekt intolerant is tov andere, nog wel als een religie mag blijven beschouwen of dat het niet beter is om in dat geval te spreken van een dictatoriale ideologie, die net als het nazisme niet thuishoort in een moderne, vrije samenleving en cultuur.

22-dec 2011 ,  03:14
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.