Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Jelle Brandt Corstius valt niet ver van de boom

Ik had, slim als ik ben, niet naar DWDD gekeken. Zodoende las ik vanmorgen pas op GeenStijl dat Jelle Brandt Corstius, hierna aangeduid als JBC, van mening is dat Theo van Gogh “het land kapot heeft gemaakt met zijn stukjes”.
Ja, nee, dat moet jij nodig zeggen JBC, met je knettergestoorde vader Hugo Brandt Corstius die in zijn stukjes in Vrij Nederland in 1978 de wat hij zelf noemde zijn “eerste en tweede oorlog tegen Wouter Buikhuisen” voerde.

»
Wouter Buikhuisen was de Leidse criminoloog die in ’78 wilde onderzoeken of biologische factoren een rol spelen bij het ontstaan van criminaliteit. Nu wil het geval dat Links al zonder enig onderzoek beslist had dat criminaliteit het gevolg was van de kapitalistische samenleving (duh) en anders kwam het door een autoritaire opvoeding, einde verhaal. Mensen gaan over tot crimineel gedrag omdat ze arm en zielig zijn. Omdat de oorzaak van criminaliteit volgens hem gelegen was in de maatschappelijk orde, begon Hugo Brandt Corstius onder het pseudoniem “Piet Grijs” aan een onafzienbare stroom columns waarin hij Wouter Buikhuisen vergeleek met Hitler, Goebbels, Pinochet en Videla.
Buikhuisen vormde volgens HBC “het verzamelpunt van het fascisme in Nederland”. Buikhuisen moest hardhandig de mond gesnoerd worden en het zou
pas toen Theo van Gogh de moed had HBC aan te vallen kwam er een eind aan dit terreurregime
voor iedereen het beste zijn als Buikhuisen opgesloten werd in een inrichting. Buikhuisen was een “kale impotente carrièrewetenschapper” een “verblinde vakidioot” een “bedrieger” een “aartsopportunist” en niet te vergeten een “domme charlatan”.
Vrij Nederland vond dit allemaal zo enorm grappig dat ze de columns van HBC bundelden en als boekje uitgaven onder de, kuch, pakkende titel “Buikhuisen, dom en slecht”.
Het gevolg van HBC’s hetze tegen Wouter Buikhuizen was dat hij bedreigd werd. Tijdens zijn oratie stormden met kettingen bewapende personen naar binnen en werden rookbommen gegooid. Aan de lopende band bommeldingen op het instituut waar hij werkte, hij werd bekogeld en bedreigd tijdens lezingen.
De wetenschapswereld liet Buikhuisen met plezier vallen en er kwam een einde aan de vrijheid van wetenschappelijk onderzoek.
Grijs was even visionair als de Inquisitie die Gallileï veroordeelde
Voortaan maakte HBC met zijn meute meelopers wel uit waar er wel of niet onderzoek naar gedaan mocht worden.
De Nederlandse intellectuelen waren als de dood van HBC en pas toen Theo van Gogh de moed had HBC aan te vallen kwam er een eind aan dit terreurregime.
Zo schreef Theo van Gogh in 2004 op zijn website: ‘Het is wel grappig om je te realiseren dat de hetze die Grijs en VN tegen Buikhuisen voerden inmiddels door de wetenschap is weerlegd; er schijnt inderdaad verband te zijn tussen erfelijkheid en criminaliteit. So much voor Vrij Nederland, dat zich inzake Buikhuisen als Der Stürmer gedroeg.’ En eerder schreef hij: ‘Grijs was even visionair als de Inquisitie die Gallileï veroordeelde.’
De stukjes van Theo van Gogh hebben natuurlijk helegaar het land niet kapotgemaakt, de stukjes van Theo van Gogh hebben terecht de reputatie van JBC’s pappie gesloopt.
De stukjes van Theo van Gogh, daar stond eindelijk eens in geschreven wat een enorme windbuil vol gebakken lucht HBC nu eigenlijk wel niet was.
Dat de stukjes van Theo van Gogh niet zo lekker vielen bij JBC, dat wil ik wel geloven. Als je vader ontmaskerd wordt als de intimiderende imbeciel die hij is zal dat wel niet leuk zijn.
Maar om dan met droge ogen te beweren dat de stukjes van Theo van Gogh het land kapotgemaakt hebben is natuurlijk de zotheid gekroond.
Vanwege Theo’s stukjes is nooit iemand bedreigd of het moet hemzelf geweest zijn.
Vanwege Theo’s stukjes is er geen poep in brievenbussen van wetenschappers gegooid.
Vanwege Theo’s stukjes is nog nooit een wetenschappelijk onderzoek onmogelijk gemaakt.
Vanwege Theo’s stukjes is nooit een wetenschapper naar Spanje verhuisd om antiquair te worden omdat het werken hem onmogelijk is gemaakt.
De stukjes van Hugo Brandt Corstius daarentegen hebben jarenlang gemaakt dat men zich in Nederland niet vrij voelde om te onderzoeken wat men wilde.
Naar aanleiding van zijn stukjes zijn mensen bedreigd, bekogeld, kregen poep door de brievenbus en bommeldingen op hun werk.
De stukjes van Hugo Brandt Corstius hebben meer kapot gemaakt dan we ooit zullen weten.  

Marielle Bos,  12-10-2011          

Reacties
# 1
Marielle Bos:

En dit was me nog ontschoten, "Piet Grijs" aka Hugo Brandt Corstius is eveneens deels verantwoordelijk voor het zich terugtrekken uit het publieke debat van Paul Cliteur in 2004. Cliteur voelde zich te bedreigd en voerde als bijkomende reden onder meer opiniestukken van Piet Grijs/HBC, Marcel van Dam en Piet Wöltgens aan.

12-okt 2011 ,  09:50
# 2
Cassandra Troy:

Zo rolt links! Laster, bedreiging, intimidatie, het is alles eigen aan de ideologie. Maar het geval laat zien van hoever we zijn gekomen. Dit land heeft jaren geleefd onder een links politiek correcte terreur. Die is uiteindelijk verantwoordelijk voor Theo's dood. Ik kan soms wel janken!

13-okt 2011 ,  12:11
# 3
trias politica:

Kan die familie Brandt Corstius niet naa Elba worden verbannen ?
Broer en zus wordt overal een podium geboden. Maar wie de kwaliteit van zomergasten afgelopen zomer heeft gezien, die weet dat deze JBC een ordinaire linkspoot is die niet schroomt om voor het oog van de natie leugens te vertellen en stemming te maken. Needless to say: not my cup of tea.

13-okt 2011 ,  01:08
# 4
Haes:

Ah, is Dom Rechts nu al zo ver dat kinderen op de daden van hun ouders worden afgerekend. Ik dacht dat dat een kwalificatie was waarop juist de zogenaamde Linkse Kerk werd afgerekend.

13-okt 2011 ,  06:53
# 5
Marielle Bos:

@Haes, goed om te zien dat u Dom Rechts met hoofdletters schrijft. Terecht, we zijn ook erg belangrijk.

En ach, kinderen die afgerekend worden op daden van hun ouders? JelleBC is een grote jongen hoor, die met zijn hele familie uitgebreid de kans krijgt om voor papaBC op te komen desnoods over de rug van de vermoorde Theo v Gogh. Echt iets voor een linksert om commentaar te geven op iemand die zich niet meer kan verweren.

Als JelleBC zijn bespottelijke commentaar over Theo v Gogh voor zich gehouden had was dit stuk niet geschreven. Hij begon. De tijd dat Dom Rechts zwijgt is voorbij. Wake up and smell the coffee.

13-okt 2011 ,  08:54
# 6
Piet Konings:

Moet dat geen thee(party)wezen?

13-okt 2011 ,  09:14
# 7
Marielle Bos:

@Piet Konings,goedemorgen, ja thee is ook goed. Als figuren als Haes maar begrijpen dat zij wel de laatste zijn die het recht hebben om anderen te wijzen op onfatsoen. Faelhaes.

13-okt 2011 ,  09:21
# 8
Frans Groenendijk:

We moeten altijd uitgaan van de mogelijkheid van een misverstand, vind ik. Meneer of mevrouw Haes had misschien niet gezien dat het stukje wat langer was dan hetgeen op de voorpagina te zien was. Als dat het hele stukje was geweest had de kritiek wel hout gesneden.
Op zich wel fijn dat theedrinken tegenwoordig weer politiek neutraal is geworden nu het zowel met Cohen als met de Tea Party kan worden geassocieerd.

13-okt 2011 ,  09:41
# 9
Ester Lositas:

Niet alleen Buikhuisen, maar ook bijv WF Hermans en een psycholoog die onderzoek deed naar homoseksualiteit werden uit Nederland weggepest door Rode Terreur. Zolang de socialisten zich door het uitdelen aan de onderklasse zich in de rug gedekt wisten, kon dat doorgaan.

Toen de Rode Terreur ontdekte dat de rugdekking van de SOvjet Unie op het punt van wegvallen stond, hebben ze zich razendsnel omgevormd tot Groene Terreur, om zich daarmee legitiem te maken. Misschien dat als de CO2 hysterie definitief ontmaskerd wordt ook daar een einde aan kan komen. Het meest trieste is dat er nog steeds grote groepen mensen stemmen op deze bedriegers.

13-okt 2011 ,  09:54
# 10
Piet Konings:

@Ester Lositas
Dus u denkt dat er geen probleem is met CO2 uitstoot?

13-okt 2011 ,  11:25
# 11
Frans Groenendijk:

@Piet Konings: @Ester maakt bochten die erg kort zijn. Dus ik weet niet of ik het met de uitspraak over dat omvormen van rood naar groen helemaal eens ben. Voor partijen als PvdA, GroenLinks en voorlopers PPR en PSP als geheel gaat dat verhaal in ieder geval niet op, -die waren echt al wat langer geöriënteerd op 'het' milieu-, maar misschien doelt ze op extremistische groepen die dat soort partijen met wisselend succes als vehikel gebruikten en nog gebruiken. (internationale socialisten e.d.).
Het CO2 verhaal is er hier een beetje bijgesleept. Past eigenlijk meer bij het verhaal over kernenergie. Maar er is wel een verband. Uit de tijd dat ik zelf nog Naďef Links was herinner ik me mijn verontrusting over verklaringen over allerhande politieke onderwerpen waaronder niet allerlei handtekeningen van individuele mensen stonden maar namen van allerlei 'links-verwante' clubjes die niets met het onderwerp te maken hadden. Ik dacht toen dat dat een zwaktebod was, dat was het ook in zekere zin, maar realiseer me pas de laatste jaren dat het ook een imponeer en intimidatie-kant had. Omdat ik zelf niet gemakkelijk geďmponeerd of geďntimideerd raak, heb ik dit aspect lang onderschat.
De leugens over CO2 worden ook op een intimiderende manier verspreid. En daarnaast is er het volstrekt misplaatste aanwakkeren van schuldgevoel.

13-okt 2011 ,  01:04
# 12
Filantroop:

Je zou bijna vergeten dat Piet Grijs de toenmalige minister van Financiën Onno Ruding voor Himmler uitmaakte. Men stelle zich voor, een keurige minister als de ongekroonde vorst van de Holocaust. Of Piet Grijs vond net zoals Le Pen dat de Holocaust slechts een detail was, of we moeten de gangen van Onno Ruding nog maar eens goed nagaan. De kans is echter groter dat de vader van Jelle Brandt Corstius mentaal niet helemaal jofel is. Of hieruit mogelijk erfelijkheidseffecten kunnen voortvloeien zouden we misschien aan de criminoloog in ruste Wouter Buikhuizen kunnen vragen.

Nu wil het toeval dat ik de zoon van Wouter Buikhuizen ooit over deze hele affaire heb mogen spreken. Ik weet daarom hoe deze actie in het gezin Buikhuizen ingevreten heeft. En dat terwijl Jelle Brandt Corstius een luizenleventje had in de watten van de rode familie. Het zou niet moeten mogen.

13-okt 2011 ,  03:49
# 13
Ester Lositas:

# @ Piet Konings:

De hele CO2 hysterie is 99 % hysterie. Een verwaarloosbaar deel van de CO2 uitstoot is antroopogeen, dus zelfs als het geen hysterie zou zijn, dan zouden we er niets aan kunnen doen. Historisch gezien is er geen verband tussen CO2 en temperatuur in die volgorde, eerder omgekeerd.

De link tussen Rode en Groene Terreur bracht ik inderdaad alleen in grote lijnen aan. Bij GL is wel heel duidelijk dat ze de grote oversteek rond 1989 hebben gemaakt, maar zoals Frans terecht opmerkt, die waren daarvoor ook al in die richting bezig, er was wel sprake van een verlegging van de hoofdthema van bijv. pacifisme naar eco-isme. Ter verduidelijking het aloude thema 'internationale solidariteit' heeft ook bij de andere linkse partijen een dikke groene rand gekregen. De internationale CO2 certificaten die gekocht kunnen worden zijn niets anders dan verkapte aflaten dan wel ontwikkelingshulp.

Dat het de linkse partijen nog altijd niet menens is met groen denken, maar dat het puur een vehikel is voor het linkse totalitaire denken, blijkt uit de voorkeur die GL, D66 en PvdA hebben voor windmolens over zonne energie. De SP is dan wel weer de enige die de voorkeur geeft aan zonne energie, dat immers nu al economisch rendabel is, daar waar windmolens het nooit zullen zijn.

13-okt 2011 ,  05:01
# 14
Ester Lositas:

Kleine correctie op mijn eerdere bewering over de psycholoog die was weggepest net als Hermans en Buikhuisen. Dat was Hans Eysenck, naar aanleiding van zijn onderzoek naar de erfelijkheid van intelligentie (en dus niet iets i.b.t. homoseksualiteit zoals ik vermeldde).

13-okt 2011 ,  08:43
# 15
marie:

Da´s een mooie Filantroop. Jelle met zijn luizenleventje is nog nooit een obstakel tegengekomen dat zijn comfortabele brein aan het denken zette.
Ik heb gedeelten van de zomergasten gezien, en iedere keer probeerde JBC de gasten een veroordeling van de PVV te ontlokken. Met dat grote onschuldig ogende hoofd, minzaam de gast een veroordeling ontlokkend. De enige die niet in dat spelletje trapte was een Surinaamse , zeer erudiete vrouw die ooit rechter geweest was. Ik weet haar naam niet meer, terwijl ik het zou hebben moeten onthouden als baken in de poel van domheid.
Een miserabel stokertje is JBC, bijna een garantie dat hij volgend jaar opnieuw het leugencircus mag presenteren.

13-okt 2011 ,  09:26
# 16
Marielle Bos:

Marie, die vrouw dat was Lilian Goncalves, haar man Kenneth was een van de slachtoffers van de Decembermoorden.
Dat was afgelopen jaar de enige zomergasten die ik helemaal uit heb kunnen kijken zonder misselijk te worden.

Ik wist overigens niet dat de vriend van Aaf en de vader van haar kinderen Gijs Groenteman was, maar dat is dus zo. Zoon van Hanneke Tanneke Toverheks.
En dan hebben ze weleens wat van Urk.

13-okt 2011 ,  09:33
# 17
treintrien:

@ Piet Konings:

Beste argument tegen de klimaathysterie zijn de ijstijden.
Weet U nog? Dan werd het heel koud en dan stierven de dinosaurussen uit. En kwamen er keien naar Nederland met het ijs. Daar maakten mensen later weer hunebedden van.

Persoonlijk vind ik het nogal arrogant om te veronderstellen dat wij met wat minder autootjes dat héle klimaat zouden kunnen veranderen. Die maakbare samenleving is al volledig mislukt, laat dat milieu zichzelf maar redden. Lukt zonder ons al een triljard miljoen jaar prima.

14-okt 2011 ,  04:26
# 18
Piet Konings:

Dat heeft u goed gezien. Zonder ons ging dat prima,maar helaas vanuit dat opzicht gezien,wij zijn er. En dat u nu inmiddels gezien heeft dat het niet zo jofel gaat met de planeet. Dt mag ik toch wel aannemen.

14-okt 2011 ,  08:43
# 19
Frans Groenendijk:

@Piet Konings. Kan het algemener? In #11 had ik het over aanwakkeren van schuldgevoel. Het lijkt wel of u dat heeft opgevat als uitdaging om een reactie te schrijven die dat illustreert. Roept u op tot collectieve zelfmoord? Sommige dingen gaan heel jofel andere dingen weer niet. De planeet is best groot.

14-okt 2011 ,  11:43
# 20
treintrien:

# 18
Piet Konings:
Dat ligt er aan hoe U het bekijkt: ik denk zelf dat 't milieu heel erg hard haar best aan het doen is om van die grote plaag de mensheid af te komen.
Willen wij het milieu redden dan moeten we slinken:
stoppen met het redden van negertjes in Afrika, stoppen met het voorkomen van natuurrampen en ons niet meer zo idioot voortplanten. Die laatste lijkt mij het meest praktisch, overigens. De rest gaat op weerstand stuiten denk ik.
Wíj zijn het milieuprobleem, meneer Konings!
Meer milieu zonder mens!

14-okt 2011 ,  04:10
# 21
Frans Groenendijk:

Hoeveel kinderen heeft u @Treintrien? Weet u hoeveel kinderen meneer Konings heeft? Wat weet u van zijn levensstijl? Waarom spreekt u over 'we'. 'We' planten ons helemaal niet te snel voort, dat doen bepaalde groepen. In de meeste culturen in de wereld is de bevolking al aan het krimpen. Dat levert problemen op. Zie verder het stukje "Hoort AJBoekestijn tot de allerdomsten onder politici of wetenschappers?". De link ernaar vindt u hiernaast bij 'Aanbevolen'.
Het gaat onder andere hierover:
"You've thrown the worst fear, That can ever be hurled
Fear to bring children Into the world
For threatening my baby Unborn and unnamed
You ain't worth the blood That runs in your veins.
"

14-okt 2011 ,  04:47
# 22
Alf Jans:

De lotgevallen van Wouter Buikhuisen doet mij denken aan de behandeling die Edward O. Wilson ten deel viel.
Bepaalde groepen propageren het epistemisch relativisme (objectieve wetenschap is niet mogelijk, er bestaan enkel social constructs). Alan Sokal en Jean Bricmont hebben het op magistrale wijze uiteengezet in hun boek: Intellectual Impostures.
Buikhuisen wilde empirische wetenschap bedrijven. Charlatans van het slag HBC halen hun inspiratie bij Oelianow en Doegasjvili. Het is bij deze mensen de omgekeerde wereld. Strenge empirici worden vervolg, bedriegers van het slag Lysenko worden bejubeld.

14-okt 2011 ,  09:47
# 23
Frans Groenendijk:

Bedankt voor je reactie @Alf Jans. Schroom aub niet wat links en/of nadere toelichting te geven. Internet-adressen worden automagisch linkjes.
Deze wikipedia pagina http://en.wikipedia.org/wiki/E._O._Wilson maakt duidelijk wat een interessante figuur Edward Wilson is.
Voor de jongere lezers: Oeljanov was de gewone naam van Lenin en Dzjoegasjvili was dat van Jozef Stalin.
Hier de wikipedia-pagina over http://nl.wikipedia.org/wiki/Trofim_Lysenko.
Wikipedia is notoir onbetrouwbaar voor (politiek) omstreden onderwerpen maar geweldig voor onomstreden zaken en als eerste oriëntatie.

14-okt 2011 ,  10:34
# 24
shuri:

HBC was een etterbak en zijn kinderen hebben dezelfde trekjes

14-okt 2011 ,  11:22
# 25
Frans Groenendijk:

@shuri Wanneer we wisten wie je was, voegde deze opmerking misschien iets toe. Nu dus helemaal niks.

15-okt 2011 ,  11:15
# 26
treintrien:

# 21
Frans Groenendijk:

Geen kinderen, ik vond dit twintig jaar geleden ook al.
Met 'we' bedoelde ik alle pakweg 8 miljard mensen op de wereld. Neem het graag ruim ; )
Verder heeft U natuurlijk gelijk wat betreft de groepen, die het hardst groeien.
Mede mogelijk gemaakt door ontwikkelingshulp én onze 'verslaving' aan olie. Onder andere.
Excuus voor de onduidelijkheid.

15-okt 2011 ,  06:36
# 27
Alf Jans:

@ Frans Groenendijk:
Een boek die ik iedereen van harte aanbeveel is het werk van Chris Buskes: “Evolutionair denken, De Invloed van Darwin op ons wereldbeeld”. Daarin wordt gewag gemaakt van de campagne om E.O. Wilson het werken onmogelijk te maken. Tijdens een lezing ledigde een tegenstander een karaf ijswater over Wilson heen. Ook in de vrijheidslievende USA komt men deze vormen van ideologische intolerantie tegen.
Een tijd geleden sprak ik met een kennis die in het onderwijs werkzaam is. Ik heb hem gewezen op het boek van Buskes die mij uiterst geschikt leek om in de klas gebruikt te worden.
Wouter Buikhuisen verrichtte zijn research in een tijd toen de mens als een tabula rasa wordt beschouwd door inderdaad links georiënteerde kringen in de academische wereld. Nurture was belangrijker dan nature. De samenleving was maakbaar en de mens was dat ook.
Een boek van Steven Pinker bijv: "The Blank Slate: The Modern Denial of Human Nature" uit 2003 zou in de tijd van Buikhuisen onacceptabel zijn geweest voor de politiek correcte gevestigde kringen.
http://www.amazon.com/Blank-Slate-Modern-Denial-Nature/dp/0142003344/ref=pd_sim_b4

@ Treintrien
Enige nuancering is wel op z’n plaats dunkt mij.
Er zijn landen en regio’s (Rusland bijv.)waar de bevolking afneemt.
In andere streken neemt de bevolkingsaanwas inderdaad catastrofale vormen aan. Zie:
http://frontpagemag.com/2011/10/14/egypts-starvation-time/
Dankzij een veroveringsideologie die krijgers nodig heeft was en is geboortebeperking uit den boze. Op het gevaar af een Godwin te plegen wijs ik op het feit dat ook in het Derde Rijk vrouwen gestimuleerd werden om zoveel mogelijk nakomelingschap te produceren. Medailles werden uitgereikt aan moeders met veel kinderen. Ook in dit aspect is er overeenkomst tussen de Swastika en de Maansikkel en Ster.

15-okt 2011 ,  09:10
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.