Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 


Kort voor herdenking Holocaust: imam van Brno (CZ) roept op tot Jodenvernietiging


»
Hier­onder weer een verta­ling van de onver­moeibare E.J.Bron. Eerst weer iets over het waarom.
De vertaling gaat over een imam in Tsjechië die heeft opgeroepen tot het vermoorden van alle joden. Afgelopen zondag was ik (FG) in Amsterdam op bezoek bij de liberaal joodse gemeente in A'dam in verband met de Holocaust herdenking. Erik Somers vertelde over zijn boek Voorzitter van de Joodse Raad. Het verhaal over hoe krankzinnig lang ontkenning en zelfoverschatting kunnen blijven overheersen. Afwisselend dacht ik bij mezelf 'waarom heeft die man, tenminste toch na 1945, geen zelfmoord gepleegd?' en 'hoe kan het dat de informatie over de werkelijkheid in de vernietigingskampen niet doorkwam?'.
Nu ik deze vertaling lees komen vergelijkbare vragen op maar ook een deel van het antwoord. Zoek je met een eenvoudige google opdracht naar bevestiging van het verhaal dan vindt je helemaal niets, nul verwijzingen naar die oproep in Brno tot een volgende Holocaust. Wie weinig of niets weet of wil weten over de leer van Mohammed zou kunnen gaan denken dat het bericht niet klopt. Wanneer je wat verder zoekt vind je, mede dankzij Google Translate dat in ieder geval de Tsjechische Christen-democratische jongeren het verhaal kennen en serieus nemen.
Het is geen nieuws. Het mag en kan dus niet waar zijn: we berichten er niet over. Enkele weken geleden heeft Mufti Mohammed Hussein zich op dezelfde manier uitgelaten en ook op dezelfde manier verdedigd: het was geen oproep tot genocide maar 'alleen' maar een citaat.
Over deze gebeurtenissen lijkt iets meer te vinden op internet. Maar eigenlijk is dat maar schijn. Bekijk deze zoekresultaten: wel een behoorlijk aantal verwijzingen. Deze zijn echter uitsluitend afkomstig uit Israël en uit de 'blogosphere'.

De vertaling:
De imam van Brno, Lukáš Vĕtrovec, heeft in zijn preek tot de vernietiging van de Joden opgeroepen en beroept zich daarbij op een historisch citaat.

Een islamitische haatprediker van de op één na grootste stad van Tsjechië, Brno, heeft in zijn preek tot de vernietiging van de Joden opgeroepen.
Het uur van het laatste Oordeel zal niet eerder komen totdat jullie de Joden bestrijden. De Jood zal zich achter rotsen en bomen verstoppen. Dan zullen de rotsen en bomen roepen: ´Oh moslim, dienaar van Allah, er zit een Jood achter me verstopt. Kom en dood hem!
De opname van de preek van de imam van Brno Lukáš Vĕtrovec was op internet gezet en had vooral onder Joden een storm van verontwaardiging veroorzaakt.

Vĕtrovec rechtvaardigde zichzelf ermee door te zeggen dat dit niet zijn eigen woorden zouden zijn, maar een overlevering, die zou worden toegeschreven aan de profeet Mohammed. Zijn preek bevatte echter nog meer antisemitische uitlatingen. En bovendien ontkende hij de Holocaust en de rechtmatigheid van de staat Israël. Uit commentaren van veel Tsjechen was te vernemen, dat zulke tonen in de plaatselijke moskeeën en gebedshuizen helemaal niet ongebruikelijk zouden zijn. Tsjechische christendemocraten eisten daarop de opheffing van alle islamitische gemeenten met de motivering, dat de moslims de grondwettelijke principes van hun gastland niet zouden respecteren.

De imam van Brno zou zich tot zulke uitlatingen hebben kunnen laten verleiden, nadat de moefti van Jeruzalem, Muhammad Hussein, in een in begin januari gehouden toespraak met hetzelfde citaat het doden van Joden de religieuze plicht van moslims noemde. Ook de presentator, die de belangrijkste religieuze leider van de Palestijnen begroette bij een manifestatie van Fatah, maakte zijn opvatting tegenover Joden duidelijk: “Onze oorlog met de nakomelingen van apen en varkens is een oorlog van de religie en van het geloof.

Bron  

Frans Groenendijk,  31-01-2012          

Reacties
# 1
Groene Leeuw:

Gelukkig kunnen ruim 7000 moslims hem niet meer aanhoren.Die hebben het leven gelaten door de Serven.In Irak en Afghanistan zijn ze goed op schot door elkaar naar het leven te staan.Die vergrijpen zich dan niet aan ons.Dood en doodzonde dat onze mensen voor dat ongedierte zijn gesneuveld.Geen enkele moslim is een leven van een NAVO-militair waard. Dat hebben ze zelf naar beneden bijgesteld.Israel heeft keurig aangegeven dat een Israelische militair burger duizenden islamitische levens waard is.En zo is het ook.

03-feb 2012 ,  01:17
# 2
Frans Groenendijk:

@Groene Leeuw. Opmerkingen met de strekking 'de enige goede moslim is een dode moslim' zijn hier niet welkom.
Net als u vind ik het een zeer kwalijke zaak dat het merendeel van de Nederlandse politici en een nog groter deel van de media de oorlog in voormalig JougoslaviŽ iha en rond Srebrenica meer in het bijzonder voorstellen als Servisch-slecht, moslim-goed want slachtoffer. Ik vind dat geen reden om (ver) door te schieten naar het andere uiterste. Ongetwijfeld waren er onder die 7000 ook daders van allerlei verschrikkelijks maar een opmerking als 'gelukkig 7000 doden', is hier niet welkom.

03-feb 2012 ,  03:12
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.