Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
She makes me feel like there is still hope for America
Eindelijk een politica die wijst naar de OIC

Met enige regelmaat bezoek ik de web­stek van de onver­moei­bare en onvol­prezen Robert Spencer: het Ameri­kaanse Jihadwatch. Dat doe ik al vele jaren [1]. In de pre-Obama tijd over­heerste in de reacties op Jihadwatch een sentiment van minachting voor Europa vanwege de naïviteit met betrekking tot het moham­medanisme aan onze kant van de grote plas. Dat is intussen wel over. De situatie in de VS is misschien nog wel ernstiger dan in Europa, in ieder geval ernstiger dan in Nederland.
Een paar illustraties daarvan:
In Oklahamo werd een politie-officier zwaar gestraft voor zijn weigering op bezoek te gaan in een moskee. Hier over de onstellende ruimte die de islamapologeten kregen op de conferentie van de democraten: "The Democrats are playing host to an unsavory gang of Islamic supremacists with numerous ties to jihad groups." [2]
Senator Michelle Bachman is een van de weinige politici die het door hebben. Hier een recente toespraak van haar. Let vooral op hetgeen ze zegt op ongeveer 9 minuten vanaf het begin.

»

De titel van dit stuk is afkomstig van een reageerder onder het LiveLeak-filmpje.
Ik ben zelf iets minder optimistisch over de VS.
Waar ik wel erg blij mee ben is dat hier eindelijk eens iemand wijst op de rol van de OIC, de Organization of Islamic Cooperation.
Nog beter zou het zijn wanneer ze ook wees op de rolverdeling tussen de OIC en de terroristen. Lees wat de secretaris-generaal van de OIC, de Turk Ihsanoglu, verklaart over de nieuwste 'cartoonrellen':
The Secretary General of the Organization of Islamic Cooperation, Prof. Ekmeleddin Ihsanoglu strongly condemned the tragic killing (sic) of the US Ambassador to Libya along with three other Consulate officials in Benghazi.
In a statement issued in Jeddah today, the OIC Secretary General said that he was shocked by the reprehensible act which could not be condoned on any grounds. He also expressed
aan banden leggen van de vrijheid van meningsuiting als oplossing voor het achterliggende probleem
grave concern attack at the US Embassy in Cairo.
He said the violence that had emanated from emotions aroused by a production of a film had hurt the religious sentiments of Muslims.
The two incidents demonstrated serious repercussions of abuse of freedom of expression that OIC had consistently been warning against.
The OIC Secretary General added that while the film was a deplorable act of incitement, resorting to violence resulting in loss of innocent lives could not be condoned. The OIC Secretary General called for restraint and urged the concerned law enforcing officials to take all necessary measures to bring the situation under control. He added that the international community could not be held hostage to the acts of extremists on either side.
The Secretary General believed that the solution could only be found by addressing the issues pertaining to the freedom of religion and freedom of expression through structured international engagement and referred to the OIC initiative embodied in UN Human Rights Council Resolution 16/18 and the Istanbul Process for its consensual implementation which provide with the avenues for such engagement.

Moorden worden 'afgewezen' maar als oplossing voor het achterliggende probleem wordt gewezen op de noodzaak de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen.

Als een persoon mijn hoop voor de toekomst van de VS belichaamt is dat overigens Romneys adviseur Walid Phares. De apologeten van het mohammedanisme/vijanden van de VS gaan volop tegen hem tekeer, maar Romney heeft hem (nog?) niet onder de bus gegooid.

Lang leve Aljazeera
Intussen blijkt dat Aljazeera niet alleen betrouwbaarder is dan de NOS maar ook dan de Amerikaanse regering. Hun berichtgeving afgelopen zondag over de demonstraties in Pakistan week niet af van wat men bij de NOS zou verwachten.
Zou dit nu een 'gematigd fundamentalist' zijn?

Terecht wees Aljazeera op een zeer opmerkelijk verschil tussen twee reacties op de moord op ambassadeur Stevens: de een uit Libië de ander uit de VS.
Volgens de woordvoerster namens het ministerie van buitenlandse zaken van de VS hadden extremisten hun kans gegrepen toen er gedemonstreerd werd; ze legde geen verband met de symbolische datum, 11 september.
De nieuwe president van Libië Mohammed Mogarief wees erop dat dit van te voren gepland was door de jihadisten.
En let wel: Mogarief is nota bene een man die het uiterlijke kenmerk draagt van achterlijk fundamentalisme: het bideelt, ook wel aangeduid als de zebiba. Wanneer je Mogariefs bideelt vergelijkt met dat van de Egyptische president Morsi of dat van Mumtaz Qadri, bodyguard en moordenaar van de Pakistaanse gouverneur Salman Taseer (zie foto), valt dat erg mee.
Zou je Mogarief een 'gematigd fundamentalist' moeten noemen?


Noten
1) Zes jaar geleden citeeerde hij uitgebreid uit een stukje van mij over de vermoorde Japanse vertaler van Salman Rushdie: Remember Hitoshi Igarashi.
2) Hier nog een overzicht van allerlei aanvallen op free speech wereldwijd.
 

Frans Groenendijk,  18-09-2012          

Reacties
# 1
Tommie:

On the OIC, see:
http://www.mrctv.org/videos/stephen-coughlin-days-rage-excerpt
Scary stuff, VERY SCARY!

18-sep 2012 ,  11:49
# 2
Marie:

Ik moet vaak diep graven naar een sprankje optimisme. Ik las ergens, kan het niet meer terugvinden, dat Obama een voorsprong heeft op Romney. Nog vier jaar zou een doodssteek zijn voor de VS. Begon afgelopen weekend in " After America " van Mark Steyn. Een schrijver die ik hoog heb zitten. En wat ik tot nu toe gelezen heb maakt me niet vrolijker. Dat hardnekkig wegkijken van de realiteit is niet uit te roeien.Ook al roept de OIC van de daken dat we een schijnrust van de korte termijn kunnen verwerven door te zwijgen, dan nog gaan de alarmbellen niet rinkelen.

18-sep 2012 ,  11:58
# 3
Maarten:

Even een link naar een nieuwsbericht over de vervolging van 'radicale' mohammedanen in Bulgarije. http://www.novinite.com/view_news.php?id=143331
Een soort omgekeerd Wilders-proces. Ben benieuwd naar de uitkomst.

18-sep 2012 ,  12:27
# 4
Tommie:

A second term for Obama will curtail the freedom of speech.

18-sep 2012 ,  12:29
# 5
Frans Groenendijk:

Vandaag het begin gelezen van "Cases in the muhammedan law of India, Pakistan and Bangladesh" en daar put ik nu al meer dan een sprankje optimisme uit. Ik kom er op terug!

19-sep 2012 ,  12:32
# 6
Tommie:

Michelle Bachman werd tot nu toe in de Nederlandse media afgedaan als een niet serieus te nemen randfiguur.

19-sep 2012 ,  11:25
# 7
vanhetgoor:

Alles wat nodig is bestaat uit een duidelijke aanduiding van alles waar de islam voor staat, namelijk het is misdaad! Zolang men niet langer om de hete brij heen blijft lopen en die dingen bij de naam noemt is er ook geen verrassing meer over wat er gebeuren moet.

Moslims zijn misdadigers, allemaal! Elke moslim is tegen de gelijkwaardigheid tussen men en vrouw. Geen enkele moslim is in staat om de vrijheid van anderen te accepteren, hierdoor heeft de moslims zich buiten het publieke debat geplaatst. Het is jammer maar waar, de enige oplossing is het voor de rechter brengen van elke moslim en hem te evenredig te veroordelen voor zijn aandeel in zijn misdaden tegen de menselijkheid. Klaar!

Obama heeft het probleem dat hij als kind ge´ndoctrineerd is geworden door zijn aanwezigheid in de Indonesische maatschappij die totaal verziekt is door de aanwezigheid van moslim gewoonten. Daardoor ziet Obama het probleem niet meer. Dat is jammer, maar als hem er op gewezen wordt dan kan het nog goed komen.

19-sep 2012 ,  02:03
# 8
Frans Groenendijk:

Ik vind dit een onzinnige en contraproductieve insteek @vanhetGoor.

19-sep 2012 ,  02:15
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.