Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Tofik Dibi, de laatste fatwa en de eerste. Reageren op de videoclip

Meneer Dibi heeft het initiatief genomen om te komen tot een 'finalfatwa'. Hij heeft een webstek gemaakt met daarop zijn voorstel en verder alleen de mogelijkheid om zijn voorstel te steunen. Inmiddels (13 september) hebben ruim 700 mensen hun steun betuigt. Er is geen lijst te bekijken met alle namen van wie getekend hebben, alleen de laatste drie namen zijn in beeld. Ik heb twee keer gekeken en beide keren waren die laatste drie namen puur Nederlands: De Groot, De Vries etc...
Van verschillende kanten is er kritiek gekomen op zijn initiatief. Grotendeels terecht. Ik heb een videocommentaar gemaakt waarin de kritiek op hem maar bijzaak is. Zie de afdeling multimedia van Keizers & Kleren. De videoclip is in de rechterkolom te vinden.

»
Reageren kan ook op YouTube zelf  

Frans Groenendijk,  13-09-2011          

Reacties
# 1
sophie:

Leuk om er een keer beeld en geluid bij te hebben!

13-sep 2011 ,  07:58
# 2
Rapunzel:

Prettig filmpje om naar te kijken en luisteren Frans.

Men hoopt natuurlijk dat Dibi oprecht probeert hier iets positiefs aan te zwengelen.
Als je dan ook niet meteen: Held! Gaat roepen naar aanleiding van Finalfatwa dan ben je een zure zuurpruim.
Toch moest ik om Finalfatwa eerlijk te beoordelen voor wat het is eerst over het gevoel stappen dat dit een bij GL welkome Marikogate afleidingsmanoeuvre is.

Een beetje wrevelig werd ik, zure zuurpruim dat ik er ben, ook over de timing van Finalfatwa, precies rond de 10 jaar 911 herdenking, hmn.

Maar goed, stel dat er allemaal goede bedoelingen ten grondslag liggen aan Finalfatwa dan nog vraag ik me af of deze actie nut heeft.
Zoals Frans al zegt in het filmpje, de mensen van “wij blijven hier” maakten heel snel duidelijk dat zij niets moeten hebben van wat zij “Final Flutwa” noemen.

Tofik Dibi mag dan in NL redelijk bekend zijn, volgens mij heeft hij over de grenzen 0,0 invloed. Ook islam “geleerden” zullen zich niet afvragen wat Dibi er van vindt voor zij iets zeggen of doen.

Her en der op de internets werden ook wat mensen boos omdat zure zuurpruimen wéér begonnen over de fatwa tegen Salman Rushdie, zij zagen dat als een oude koe die uit de sloot getrokken werd, allang achterhaald en rijp om onderwerp te worden in het programma “Andere Tijden”.
De fatwa tegen Rushdie is echter in 1989 uitgevaardigd maar verre van geschiedenis. Een voor- en door de Iranese overheid ondersteunde islamitische organisatie heeft in 2006 voor de zekerheid nog maar eens gezegd dat de Rushdie fatwa nog steeds geldig is.

En dan nog Dibi”s onophoudelijke gezeur over een Breivikdebat in de kamer.
De religie van de wrede heeft sinds de aanslagen van 911 zegge en schrijve zeventienduizendzevenhonderdnegenentwintig 17.729 aanslagen gepleegd.
Aanslagen die stuk voor stuk ingegeven zijn door islamitisch gedachtegoed.
Als je daar iets van zegt is het commentaar niet van de lucht want je mag mohammedanen niet over één kam scheren, het is maar een heel klein groepje, dat is niet de echte islam, enfin, u kent de uitgekauwde drogredeneringen waarschijnlijk net zo goed als ik.
Als er al een debat moet komen is het wel een islamdebat waar politici als Dibi eens uit de doeken kunnen doen hoe het toch komt dat er 17.729+ bange, wanhopige, eenzame lone cowboys aan de lopende band aanslagen plegen in naam van allah.

Als ik Tofik Dibi zie op televisie of hoor op de radio en zie twitteren over “eenzame, bange, wanhopige” PVV stemmers, tja. Ik herken mij hier niet in. Mij is hiervan niets bekend. Het is ernstig, maar niet serieus, of andersom, dat kan ook.

13-sep 2011 ,  09:59
# 3
trias politica:

Dit was mijn commentaar nav de finalfatwa oproep van Dibi, ondersteund door Markouch, op AP.
"Beide heren weten natuurlijk heel goed, dat dit geen fatwa is. Waarom niet ? Omdat het Islamitische wetboek, de Usul al-fiqh, deze fatwa niet rechtsgeldig, laat staan bindend zal verklaren. Een fatwa moet ondersteund worden met relevant bewijs, afkomstig uit de Koran of de Ahadith, waarop geen naskh (intrekking en vervanging van conflicterende uitspraken) is of kan worden toegepast. Bovendien moet bewezen zijn dat degene die de Fatwa uitspreekt voldoende kennis van zaken heeft, een waarachtig moslim is en de autoriteit heeft om namens Allah te spreken. Diens fatwa moet dan ook zonder politieke bijbedoeling zijn en slechts religieuze motieven als grondslag hebben. En tot slot moet de uitgesproken fatwa geschikt zijn om toepasbaar te zijn voor moslims in de huidige wereld. Het moge duidelijk zijn dat de Fatwa van Dibi, noch hij als persoon gerechtigd is tot deze Fatwa op te roepen. Het is dus weer eens een fraai stukje toneel dat hier wordt opgevoerd door deze Groenlinkse en socialistische politicus.

Tegelijkertijd gebied de eerlijkheid dat je je afvraagt: moeten we dit initiatief niet prijzen ? Moet er niet een begin worden gemaakt met het omtoveren van een achterlijke cultuur naar een gemoderniseerd geloof ? Heeft het Christendom ook niet een lange weg afgelegd ? We zullen zien. Voorlopig blijft het een intolerante, patriarchale cultuur, die haar eigen vrouwen als derderangs wezens beziet. Op geen enkele wijze inpasbaar in een moderne rechtsstaat."

Dit kwam mij bij sommigen op krtiek te staan, maar ik vind, geef iemand het voordeel van de twijfel. Ik ben dan ook benieuwd of Dibi, waarvan ik weet dat hij de Islam kennis van Frans bewonderd, open staat voor een vervolggesprek. Dat zou hem in elk geval sieren. Mss moeten we Marcouch ook meteen uitnodigen..

14-sep 2011 ,  12:58
# 4
marie:

Mmmm, Trias, daarom had ik al zo´n gevoel dat het een Efteling fatwa was.Sprookjes over een zwijgende achterban die zich nog nooit ergens heeft vertoond in solidariteit met de Nederlanders.
Frans nodigt Dibi uit om het gesprek af te maken. Dat zou nog eens vermeldenswaardig zijn.
Ik zie het niet gebeuren.
Maar als er daden komen uit de moslimgemeenschap die de rabiate moordlust van hun geloofsgenoten veroordelen, tja, dan wil ik mijn reserve wel loslaten.
Tot die tijd ga ik af op mijn observaties.

14-sep 2011 ,  07:56
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.