Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Arnoud van Doorn: disoriented, not unobserved

We don't have to ridicule the ulema; they take care of that themselves

Columns
English
Tegengif
Dhimmitude

A pitiable local councillor from the Netherlands is finally making headlines worldwide. Arnoud van Doorn owes his seat to the PVV, an organization that occupies 15 (out of 150) seats in the parliament of The Netherlands. Its fame stems from its courageous, astute and uncontested leader: mr. Geert Wilders.
Neither Van Doorn's achievements as local councillor nor his astonishing roles as seller of drugs to minors and leaker of classified information, are worth being mentioned here. Or anywhere.
However, the way muhammedans rejoice over his acknowledging of Muhammed as messenger of the god Allah, most certainly is and for more than one reason. Hence the photo and some more information about him below the fold. Van Doorn owes his international fame to the Canadian Dawah Association that on its website, I kid you not, compares him with Omar, the second caliph of the muhammedans. This CDA runs a celebrity relations program, managed by a Shazaad Mohammed. An important part of the program is to organize trips to Saudi-Arabia. The modern day Mohammed, according to his own website also ..

(2) | Frans Groenendijk | 18-06-2013
Timoer Lenk in Boston

Onwetendheid over het mohammedanisme toen en nu

Geschiedenis
Tegengif

De moeder van de twee Boston-terroristen noemde haar eerste naar Timoer Lenk. 'De half verlamde veroveraar van Azië' noemde R. Bruggeman deze beruchte massamoordenaar vorig jaar in een stukje op de webstek IS geschiedenis. Die webstek is gewijd aan het populariseren van het vak geschiedenis. Daarom was dat stukje ook opgehangen aan de actualiteit, ahum, van een Britse Disability History Month. Apart.
Het stukje vermeldt niet alleen dat 'volgens geleerden' Timoer zo'n 17 miljoen slachtoffers maakte, maar ook dat hij "..zijn wreedheid nog een keer liet zien bij het neerslaan van een opstand in het door hem veroverde Isfahan in Perzië, waar hij 70.000 inwoners liet onthoofden en van hun schedels grote torens liet bouwen."
Inderdaad spectaculair, maar een ander aspect van die oude Timoer Lenk en de geschiedenis is veel interessanter: de verwarring die destijds in Europa bestond over hoe Timoer te beoordelen.

(1) | Frans Groenendijk | 08-05-2013
Dossiers
Israël
Geschiedenis
Tegengif

In Israël is het van 7 op 8 april herdenking van de Holocaust.
Voor anonieme hackers een goede dag voor een grootscheepse cyberaanval op alles wat Israëlisch is.
Er wordt ontzettend veel over getwitterd (hashtag #opisrael) maar volgens dit bericht bij Al Arabiya is het grotendeels mislukt. De kop vind ik opvallend: Botched mission? #OpIsrael cyberattack fails to frustrate Israeli govt (wanneer je de link volgt: let ook op de kromzwaarden in de banner van de hackers).
Tsja, die Israëli's zijn gemiddeld gelukkig wat beter thuis in ICT etcetera.
Israël verdedigt zich niet alleen maar individuele Israëli's plegen ook tegenaanvallen. Andre Oboler schrijft daarover in in de Jerusalem Post en wijst erop dat enkelen daarbij in de fout zijn gegaan. Heel typisch.

(0) | Frans Groenendijk | 07-04-2013
“Nederland heeft een flinke terreuraanslag nodig”

De HUT vergadert weer in Amsterdam

Tegengif
Gematigden & hervormers

Update: AP gehackt Anderhalf jaar geleden organiseerde de Hizb Ut-Tahrir (HUT) een bijeenkomst in Amsterdam. Ik werd daarover getipt door 'Professor Dr' Van Frikschoten van het weblog Amsterdam Post en ik ging kijken. In dit stuk over 'de oemma' meldde ik wat ik daar zag. De titel hierboven komt uit dat stuk; ik licht hem hier verder niet toe. Bernadette de Wit ging ook naar binnen. Via de aparte vrouweningang: zoiets is standaard bij deze mensen, zelfs bij demonstraties staan mannen en vrouwen in aparte vakken. De Wit deed gedetailleerd en ingetogen verslag van haar belevenissen. En nu is er dus morgen weer zo'n toogdag van deze, niet overal zo vreedzame, organisatie. De sympathieke, volhardende professor roept ook nu weer op tot een soort demonstratie. Ondanks dat ik weet om wat voor club het hier gaat en ondanks het feit dat dit gedachtegoed, hier en wereldwijd, eerder sterker dan zwakker aan het worden is, blijf ik dit keer thuis.

(5) | Frans Groenendijk | 17-03-2013
Tegengif
Dhimmitude

Alle pauskandidaten zijn vreemde snuiters. Helemaal kansloos zou meneer Turkson uit Ghana dus pas zijn wanneer er helemaal geen nieuwe paus werd gekozen. Dat lijkt een nogal onwaar­schijn­lijk scenario. Er zijn echter een paar redenen waarom de brave man toch wat minder kansrijk is dan het even leek. Een van de acties waarmee hij zijn kansen heeft verkleind, werd breed uitgemeten door de Huffington Post, een druk­bezochte webstek van vrienden van het moham­medanisme in de VS en GB. Ze meldden dat Turkson in het Vaticaan -in oktober al- het YouTube clipje Muslim demographics had vertoond voor bisschoppen die vergaderden over het terugwinnen van aanhang in Europa. Het is gemakkelijk te doorzien dat het betoog niet klopt. Je moet alleen tijdens het bekijken van die clip je hoofd koel houden. Het ellendige is dat dankzij de voort­woekerende islamofobiefobie zulke publiciteit een boemerang effect kan hebben.

(1) | Frans Groenendijk | 26-02-2013
feuilletons
Tegengif
Gematigden & hervormers

De adver­tentie­cam­pagne van de AFDI, klik op het rechterplaatje van de banner, is een doorslaand succes in de VS. Min of meer in reactie daarop is het sinistere CAIR, Council on American–Islamic Relations, een campagne begonnen met de boodschap dat het begrip 'jihad' *) staat voor elke vorm van inspanning: zie het plaatje hier. In dit kader is er een twitter-hashtag #MyJihad. Dat ding geeft een wonderlijke inkijk in de manier waarop actieve mohammedanen hun gedachtegoed uitdragen. Een jongedame 'Nasreen', kwam met haar interpretatie van dat 'MyJihad'. Ze zond deze boodschap de wereld in: "#MyJihad is for the right of Muslim women to enter through the front door of the mosque". Ik vroeg 'waarom?' en er kwam een nogal aparte uitwisseling tot stand, eindigend met gescheld, "Bemoei je met je eigen zaken" en een freudiaanse vertyping.
Dankzij het alleraardigste twitter-hulpmiddel Between Tweets valt (bijna precies) terug te zien hoe de dialoog zich afspeelde: Hier de link.
Between Tweets kan niet ver terugkijken, daarom heb ik hem hieronder ook nog maar in zijn geheel weergegeven. Ik heb de volgorde iets verbeterd.

(5) | Frans Groenendijk | 24-01-2013
Mao, de mussen en de vrijheid van meningsuiting

De moeder van alle vrijheden en van de vooruitgang

Geschiedenis
Tegengif

Door een merkwaardig toeval dacht ik van de week terug aan een stukje *) dat ik ruim negen jaar geleden, op mijn toenmalige webstek, schreef over de Chinese inspirator van de SP: Mao Zedong. Het ging over zijn oorlog tegen de mussen.
Een minderheid van de tientallen miljoenen dodelijke slachtoffers die onder Mao's leiding werden gemaakt, kwam om het leven door wapengeweld of door zelfmoord. Hongersnood veroorzaakte meer doden. Voor een belangrijk deel werd die hongersnood niet veroorzaakt door de collectivisatie van de landbouw of andere foute bouwstenen van het socialistisch gedachtegoed, maar door de tirannie, de terreur als zodanig: omdat tegenspreken van Mao gevaarlijk was.

(2) | Frans Groenendijk | 23-10-2012
Fatsoenlijke mohammedanen: “They will kill us first”

Over het 'Centre for Islamic Pluralism', CIP

Tegengif
Gematigden & hervormers

Ook fatsoenlijke mohammedanen, die echt met afschuw vervuld zijn door wat andere mohammedanen uit naam van het moham­meda­nisme aanrichten, zien geen brood in pogingen dat gedachte­goed te hervormen. Bewust of onbewust beschouwen ze het als onbegonnen werk.
De meeste van die met afschuw vervulden, hopen -net als de meeste niet-moham­medanen- dat de ellende die samen­hangt met het moham­medanisme 'vanzelf' minder zal worden, of houden vast aan het zelfbedrog dat het totalitaire denken, de misogynie en de terreur 'eigenlijk' voortkomen uit iets anders.
Een zeer klein aantal toont echter meer verant­woordelijkheids­gevoel, wil iets doen en doet ook iets: ze vallen de wahhabisten uit Saoedi-Arabië en de jihadisten aan, de mensen die in hun ogen het moham­medanisme 'gekaapt' hebben. Niet met wapens maar met woorden. Ze zijn zeer goed geïnformeerd. Ze doen goed werk maar ze zijn met heel weinig en ze krijgen minder aandacht dan mensen met minder verantwoordelijkheidsgevoel zoals meneer Ramadan, Dibi, Ahmed Marcouch, Sidali, de sharia-charlatan en noem er nog maar een paar honderd.
Zou het helpen om hier wat aandacht aan ze te besteden, hier wel te luisteren naar wat ze te zeggen hebben?

(1) | Frans Groenendijk | 21-10-2012
Amerikaanse ambassades bestormd op 11 september, 11 jaar later

De krokodillen aten Stevens niet als laatste

Tegengif
Appeasement

Hieronder de vertaling van een stuk over Egypte van de onvermoeibare Barry Rubin. Origineel.
De foto is van de vermoorde Amerikaanse ambassadeur. Zie Jihadwatch voor het daarbij horende verhaal. In Jemen zijn ook al gewonden gevallen bij bestorming van de ambassade. Indonesië lift ook mee op deze welkome aanleiding om in razernij te ontsteken en censuur te eisen. In Benghazi is er daadwerkelijk protest geweest van gematigde krachten. In Egypte hebben de moslimbroeders opgeroepen om morgen, de dag van de wekelijks preken immers, te protesteren tegen het filmpje.

De vertaling
Egypte vertelt ons alles wat we moeten weten over de horror van Obama's Midden-Oosten beleid. De laatste ontwikkeling was een groep van enkele salafistische en jihadistische groepen -waaronder de lokale afdeling van Al-Qaida- die een demonstratie buiten de Amerikaanse ambassade aankondigde. Dit werd uitgelegd als een protest tegen een obscure anti-islamfilm, gemaakt in Amerika door een of andere dwaas, een film die nooit echt gedraaid heeft in bioscoop of op tv en wat waarschijnlijk ook nooit zal gebeuren [1].

(3) | beheer | 13-09-2012
Dick Wolf vs Leni Riefenstahl

Hollywood en de beschaafde mohammedanen

Tegengif
Dhimmitude

Twee scherp­zinnige, wijze en held­haftige detec­tives spreken met een foren­sisch patho­loog-anatoom over het lichaam van een slacht­offer van moord. Vanwege haar kleding was de eerste indruk geweest dat ze moslima was. Dan merkt een van de detectives op dat de vrouw een genitale piercing heeft gedragen. Dat betekent dus dat ze geen moslima was: die hebben dat niet. De lijkschouwer reageert min of meer terloops met: "Er is nog beschaving…"
Ja ja: onder mohammedanen zijn vrouwelijke geslachtsorganen veilig voor vrijwillig aangebrachte piercings. Voor moedwillige lichte tot extreem zware verminkingen- zonder verdoving toegebracht op een leeftijd dat de meisjes het zich nog zullen herinneren- ligt het een tikkeltje anders. Dagblad Trouw, toch geen medium dat vaak van 'islamofobie' beschuldigd wordt, schreef over dat onderwerp een paar jaar geleden een artikel met de veelzeggende subtitel: 'Als de imam er maar tegen was'.

(1) | Frans Groenendijk | 08-09-2012
Een Koerdische lente?

Mohammedanisme en imperialisme

Tegengif
Gematigden & hervormers

Hieronder volgt de vertaling van een lang overzichtsstuk dat hint naar een 'Koerdische Lente'. Claire Berlinski van het Gatestone Instituut presenteert een aantal Turkse opinies over de ontwikkelingen in en rond Syrië, die al die auteurs in verband brengen met de houding van en tegenover de Koerden. Voor wie erg weinig tijd heeft: mijn concluderende kant­teke­ningen zijn in grote rode letters toegevoegd en na de vertaling leg ik uit hoe ik tot die ondertitel kwam.
Eerst nog wat context. Zie daarvoor ook mijn eerdere tekst Koerden en Palestijnen, overeenkomsten en verschillen.
Masoud Barzani, president van de Koerdische Autonome Regio en leider van de KDP, draagt soms westerse kleding, soms traditioneel Koerdische. Wanneer hij de neo-ottomaanse minister van buitenlandse zaken van Turkije op visite krijgt, kiest hij voor de traditionele kledij: zie bijgaande foto van een paar dagen geleden. Geen twijfel mogelijk: dit is een bewuste keuze.
Barzani is een fatsoenlijk mens. Die indruk krijg je tenminste wanneer je kijkt naar dit zeer informatieve interview [1] dat Al-Jazeera recent met hem had. Die indruk wordt versterkt wanneer je dit stuk leest over de vlucht van honderdduizenden Joden uit Irak, ten tijde van het ontstaan van Israël en later onder Saddam Hoessein. Vanuit Iraaks Koerdistan zijn die Joden uitgenodigd terug te keren en een aantal heeft daaraan gehoor gegeven. Het verhaal van de link gaat met name over ene Edwin Shuker. Bij diens bezoek aan Noord-Irak, eind 2009, omhelsde hij Barzani die zijn familie 38 jaar eerder hielp om het land te ontvluchten.

(2) | Frans Groenendijk | 09-08-2012
Het onbedreigde gelijk van de fundamentalisten

Is er opgeroepen de piramides te vernietigen en wat doet dat er toe?

Tegengif
Koran & context

Het is onwaar­schijn­lijk dat de meer­der­heid van de bevol­king van Egypte achter het idee staat om de pira­mides te ver­nietigen. Er wordt zelfs beweerd dat het bericht dat sjeiks daartoe hebben opgeroepen, berust op een hoax, een hoax om de volge­lingen van Moham­med in een kwaad daglicht te plaatsen. Die bewering is niet over­tuigend en vooral: niet erg belangrijk. De funda­mentalisten zijn volhardend en uit op de macht.
Vederso vertaalde een achter­grond­stuk van het Finse Tundra Tabloids over salafisme, takfirisme, 'hypocrieten' en afvalligen: Salafisten hebben weinig op met discussie, integriteit, vrede, uitwisseling, hervorming of compromissen. Ze zijn van het absolute, goddelijke gelijk aan hun zijde.

(5) | beheer | 19-07-2012
Pagina 1 (van 5)       1 2 3 >  Laatste »
Tegengif

In deze 'afdeling' van de webstek Keizers & Kleren vindt u alle bijdragen gerangschikt onder de noemer 'tegengif'. U zult daarom relatief veel stukken treffen waarvoor de reactiemogelijkheid niet is ingeschakeld.