Het boek online aanschaffen
Contact

Over het reageren

1. Kritiek is welkom. Kritiek zou veel vaker moeten worden opgevat als gratis advies.
2. Gedraagt u zich a.u.b. als een gast zowel in de reacties op de schrijvers als naar de andere gasten.
3. De discussie met de schrijvers en andere reageerders hier, vormen geen gesprek. Bedenk: wat hier geschreven wordt kan ook over lange tijd nog door anderen gelezen worden.
4. Een sarcastische of cynische toon begrijpt niet iedereen en levert meestal verwarring op.
5. Op de man spelen is bijna altijd contraproductief.
6. Het plaatsen van persoons- of adresgegevens is uit den boze.

 
naam   wachtwoord

Ingelogd blijven?
Wachtwoord kwijt?
  REGISTREREN (107406)

Reacties

Er is nog niet gereageerd op dit stuk

Islam of mohammedanisme, wat maakt het uit?

In dit hoofdstuk wordt betoogd dat er een groot verschil in betekenis bestaat tussen de termen ‘islam’ en ‘mohammedanisme’ en dat vrijwel altijd ten onrechte over ‘islam’ gesproken wordt terwijl ‘mohammedanisme’ bedoeld wordt.
De termen islam en moslim verwijzen niet naar Mohammed of Allah maar betekenen zo iets als ‘onderwerping‘ en ‘hij die zich onderwerpt‘ (aan de wil van god). Ze zouden dus ook gebruikt kunnen worden voor niet-mohammedanen. En dat gebeurt ook. Met name door mohammedanen! Sommige publicaties tonen dat mohammedanen zelf ook behoorlijk in de war kunnen raken door het gebruik van de term moslims voor zowel de grotere als voor de kleinere groep.
Het zich beledigd voelen door de neutrale termen mohammedanisme en mohammedaan vormt onderdeel van een offensieve strategie. De term ‘mohammedanisme’ is een meer neutrale en daarmee betere benaming dan het tamelijk ingeburgerde ‘islam’.
Niet iedereen die vast wil houden aan die minder juiste benaming is bewust en actief deelnemer aan bovengenoemde offensieve strategie, integendeel. Die strategie van de lange tenen is echter wel degelijk onderdeel van de agenda van de fundamentalisten en extremisten.

5809/1346