Laatste reacties
naam   wachtwoord

Ingelogd blijven?
Wachtwoord kwijt?
  REGISTREREN (34688)

Nieuw Religieus Peil

Categorie: Nederlands weblog

Peilt onvrijheid en onverdraagzaamheid. Buitengewoon waardevolle bron van informatie. Nederlandse en in het Nederlands vertaalde berichten over onvrijheid en onverdraagzaamheid zoals die wordt gepraktiseerd en bepleit vanuit verschillende 'godsdiensten'. Alle godsdiensten. Verreweg het grootste deel (meer dan 80%) heeft evenwel betrekking op het mohammedanisme. De berichten over de 'godsdienst van de vrede' zijn gemiddeld ook beduidend verontrustender.

'Eigen' omschrijving:
Nieuw Religieus Peil is een onafhankelijke groep burgers die bezorgd is over de toenemende beperkende invloed van religie op het openbare leven. Voor ons is vrijheid essentieel en kostbaar. Vrijheid in kunst, wetenschap, onderwijs, werk, de persoonlijke levenssfeer, zoals partnerkeuze en relatievormen …Kortom: op alle levensterreinen. Voor ons betekent vrijheid ook: vrijheid voor andersdenkenden vanzelfsprekend vinden. En accepteren dat in een open maatschappij iedere levensbeschouwing en iedere godsdienst onderwerp kan zijn van kritische beschouwing. Zijn we tegen religie? Nee, zeker niet. Wél zijn we tegen onverdraagzaamheid op grond van religie. Waar onverdraagzaamheid tracht om vrijheid in te perken, willen we dat registreren. Met als doel: vrijheid bewaken

ZO MAAR EEN CITAAT

Tahaqureshi: "Afvalligen van de islam mogen gedood, andersom mag het niet"

En let op wat ik als reden geef. Ik geloof dat Islam de ENIGE godsdienst is, de ECHTE waarheid. Het klopt dus dat wij ex-Moslims vermoorden, maar indien andere godsdiensten nieuwe moslim-bekeerlingen willen vermoorden, dan hebben mensen die al moslim zijn het recht om hun geloofsgenoot te verdedigen. Dat is een vorm van jihad.

Dit lijkt misschien een extreem antwoord, maar het is de waarheid. Als moslims moeten we ons realiseren dat het onjuist is wanneer christenen nieuwe moslims vermoorden die eerst christen waren.