Het boek online aanschaffen
Contact
Groenendijk volgen op facebook
Laatste reacties
 Door Minski

Op: Punt 29

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 14

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 14

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 3

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 18

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 16

 Door svg

Op: Punt 1

 Door svg

Op: Fanmail

 Door wcm.verhoeven@12move.nl

Op: Fanmail

naam   wachtwoord

Ingelogd blijven?
Wachtwoord kwijt?
  REGISTREREN (30924)

Citaat van een dimwit

Job Cohen: De van Gogh-leugen (en Job Cohen)

James Kennedy zegt daarover naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh: “Het lijdt wat mij betreft geen twijfel dat er een dubbele maatstaf geweest is ten opzichte van wat Theo van Gogh zei over moslims. Dat werd in brede kringen geaccepteerd, terwijl de discriminerende opmerkingen van moslims veel minder werden geaccepteerd”[6]. Dat is een verontrustende ontwikkeling zegt Kennedy - en ik zeg het hem graag na.

 

Context:

Multatuli-lezing van Job Cohen.
De link “Bron” voert naar de originele vindplaats bij de gemeente Amsterdam. Sinds Cohens vertrek als burgemeester is de tekst van de lezing blijkbaar verwijderd.

Commentaar:

Deze lezing van Cohen en nog diverse andere lezingen met een grote naam (bijv Willem van Oranje) hebben gemeen dat islam moedwillig uitsluitend beschouwd wordt als een godsdienst. Het herdefinieren van deze politieke stroming annex godsdienst tot alleen een godsdienst wordt gehanteerd als een bezweringsformule.
In de lezing waar hier uit geciteerd wordt stapelt hij daar boven op nog eens de van Gogh-leugen die zo vaak herhaald is dat bijna niemand hem meer herkent als leugen: het verhaal dat Theo van Gogh te keer ging tegen alle moslims. Van Gogh ging te keer, en terecht, tegen de oorlogszuchtige invulling van deze ideologie maar was niet altijd even minitieus in het benoemen van het onderscheid: wie de schoen past trekke hem aan.

Soort bron: Eigen of bevriend medium
Land waar de persoon woont: Nederland
Taal van het citaat: Nederlands
Vertaald voor deze webstek: Nee