Het boek online aanschaffen
Contact
Groenendijk volgen op facebook
Laatste reacties
 Door Minski

Op: Punt 29

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 14

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 14

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 3

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 18

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 16

 Door svg

Op: Punt 1

 Door svg

Op: Fanmail

 Door wcm.verhoeven@12move.nl

Op: Fanmail

naam   wachtwoord

Ingelogd blijven?
Wachtwoord kwijt?
  REGISTREREN (40175)

Islam of mohammedanisme, wat maakt het uit?

In dit hoofdstuk wordt betoogd dat er een groot verschil in betekenis bestaat tussen de termen ‘islam’ en ‘mohammedanisme’ en dat vrijwel altijd ten onrechte over ‘islam’ gesproken wordt terwijl ‘mohammedanisme’ bedoeld wordt.
De termen islam en moslim verwijzen niet naar Mohammed of Allah maar betekenen zo iets als ‘onderwerping‘ en ‘hij die zich onderwerpt‘ (aan de wil van god). Ze zouden dus ook gebruikt kunnen worden voor niet-mohammedanen. En dat gebeurt ook. Met name door mohammedanen! Sommige publicaties tonen dat mohammedanen zelf ook behoorlijk in de war kunnen raken door het gebruik van de term moslims voor zowel de grotere als voor de kleinere groep.
Het zich beledigd voelen door de neutrale termen mohammedanisme en mohammedaan vormt onderdeel van een offensieve strategie. De term ‘mohammedanisme’ is een meer neutrale en daarmee betere benaming dan het tamelijk ingeburgerde ‘islam’.
Niet iedereen die vast wil houden aan die minder juiste benaming is bewust en actief deelnemer aan bovengenoemde offensieve strategie, integendeel. Die strategie van de lange tenen is echter wel degelijk onderdeel van de agenda van de fundamentalisten en extremisten.

Volgend hoofdstuk: De Koran nuchter bekeken
ZO MAAR EEN CITAAT

Tahaqureshi: "Afvalligen van de islam mogen gedood, andersom mag het niet"

En let op wat ik als reden geef. Ik geloof dat Islam de ENIGE godsdienst is, de ECHTE waarheid. Het klopt dus dat wij ex-Moslims vermoorden, maar indien andere godsdiensten nieuwe moslim-bekeerlingen willen vermoorden, dan hebben mensen die al moslim zijn het recht om hun geloofsgenoot te verdedigen. Dat is een vorm van jihad.

Dit lijkt misschien een extreem antwoord, maar het is de waarheid. Als moslims moeten we ons realiseren dat het onjuist is wanneer christenen nieuwe moslims vermoorden die eerst christen waren.