Het boek online aanschaffen
Contact
Groenendijk volgen op facebook
Laatste reacties
 Door Minski

Op: Punt 29

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 14

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 14

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 3

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 18

 Door Frans Groenendijk

Op: Punt 16

 Door svg

Op: Punt 1

 Door svg

Op: Fanmail

 Door wcm.verhoeven@12move.nl

Op: Fanmail

naam   wachtwoord

Ingelogd blijven?
Wachtwoord kwijt?
  REGISTREREN (43437)

Vorig hoofdstuk: Het begin

Wat is eigenlijk islamofobie?

Voor het begrip is er eigenlijk geen echte definitie. Er bestaat alleen een lijstje van kenmerken waar vaak naar verwezen wordt. Zowel door de EU als door de OIC (Organization of Islamic Conference).
Hier wordt aangegeven dat, zeker oppervlakkig gezien, die kenmerken niet zo vreemd klinken en wijzen op iets dat inderdaad niet deugt. Dit gebeurt aan de hand van de weergave van enige informatie over de geschiedenis van het mohammedanisme. Over het laatste kenmerk, -kritiek vanuit de islam niet het beluisteren waard?- wordt opgemerkt dat dit toch wel de meest kwalijke kant lijkt van islamofobie.
Op elke ideologie, op elk maatschappijbeeld is kritiek mogelijk en wenselijk. Wat er ook aan te merken valt op de mohammedaanse ideologie en op de samenlevingen waarin het mohammedanisme dominant is: dat doet niets af aan gerechtvaardigde kritiek op het Westen in het algemeen en op de Amerikaanse regering in het bijzonder.
De innige relatie tussen enerzijds het Amerikaanse establishment (George Bush en het oliebedrijfsleven in het bijzonder) en anderzijds de politieke en religieuze elite in Saoedi-Arabië, wordt niet voor niets aangewezen als een belangrijke inspiratiebron voor het mohammedaans extremisme. Bush heeft meerdere malen gedemonstreerd er geen probleem mee te hebben om letterlijk hand in hand te poseren met Saoedische prinsen.

Met zijn bezoekjes aan de koning van Saoedi-Arabië, zijn diepe, (letterlijke) buiging voor die man en de lof aan diens adres heeft Obama Barack zich in dit opzicht inmiddels al ongunstig onderscheiden ten opzichte van zijn voorganger.

ZO MAAR EEN CITAAT

Sheikh Youssouf Al-Qaradawi: "Dood de ernstig afvallige zegt de meerderheid van de “geleerden”"

Ernstige afvalligheid die de afvallige openlijk verkondigt moet dus zwaar gestraft worden met de doodstraf volgens de meerderheid van de geleerden en de betekenis van de hadith van de profeet.