Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Citaat van een islam-"geleerde"

Al-Imaam Mohammad ibn Saalih al-‘Oethaymien : Veel kinderen krijgen is volgens Mohammed onderdeel van een strijd

Geboortebeperking met een specifiek aantal kinderen is tegenstrijdig met datgene wat de Wetgever (Allah) behaagt. De profeet beval namelijk om te trouwen met de vruchtbare vrouw, dat wil zeggen de vrouw die veel kinderen baart. Hij gaf als reden aan dat hij over ons gaat wedijveren met de volkeren of (sic) met de profeten.
De mensen van fiqh(2) hebben gezegd:
Men dient de vrouw te trouwen die bekend staat om haar vruchtbaarheid: of door zichzelf als zij al eerder getrouwd was geweest en zij bekend staat om het baren van veel kinderen, of door haar verwanten zoals haar moeder en haar zus, als zij nog niet eerder getrouwd was.

 

Context:

Te vinden op de speciale afdeling ‘zusters’ van de webstek soennah.com. Deze webstek is duidelijk ‘geïnspireerd’ vanuit Saoedi-Arabië. De nog niet zo lang geleden overleden Saalih al-‘Oethaymien leverde een belangrijk deel van de teksten. Deze uitspraken zijn afkomstig uit de zogenaamde hadith (uitspraken en gedragingen toegeschreven aan Mohammed; buiten de Koran dus).

Commentaar:

Let vooral op het “of”! De sjeik of vertaler Ridouane Mallouki weet zelf niet wat er bedoeld wordt, maar hij weet het wel zeker.

Soort bron: Eigen of bevriend medium
Land waar de persoon woont: Islamië
Taal van het citaat: Nederlands
Vertaald voor deze webstek: Nee
 
Volgend citaat: Wat is nu een enkele moord?