Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
   De Verontruste Kleermaker

    Missie

Stichting DVK zet zich in om de verworvenheden van de westerse beschaving te verdedigen.

De naam van de stichting verwijst naar het sprookje De nieuwe kleren van de Keizer, waar ook onze webstek naar vernoemd is.
Roepen dat allerlei keizers gewoon in hun blootje lopen is een belangrijke eerste stap.
Maar niet voldoende.
De vervolgstap is dat de bedrieglijke weefjonkers hun positie verliezen en dat nuchtere, integere en optimistische kleermakers naar voren stappen om degelijke kleding te gaan vervaardigen.


    Statuten

De belangrijkste artikelen uit de statuten van de stichting geven een indicatie van welke activiteiten we gaan ontplooien:
2e Artikel
De Stichting heeft ten doel: Het bijdragen, in en buiten Nederland, aan de verdediging van de kernwaarden van de westerse beschaving zoals deze zich ontwikkeld heeft en zich verder ontwikkelt in joods-christelijk-humanistische traditie

3e Artikel
De Stichting onderneemt en faciliteert voor het bereiken van haar doel onder andere maar niet uitsluitend de volgende activiteiten
a) Onderhouden van een of meerdere websteks
b) Het uitgeven van papieren boeken en eBooks
c) Opzetten van een denktank
d) Het aanpakken van misstanden in de wetenschap, de rechtspraak en bij overheden
e) Opzetten van een juridische afdeling
f) Organiseren van bijeenkomsten

Postbus 173, 3720 AD Bilthoven

 Overwegingen bij de missie

Stichting DVK zet zich in om de verwor­venheden van de wester­se bescha­ving te verde­digen, zo valt te lezen in de omschrijving van de missie van De Veront­ruste Kleer­maker.
Hieronder een verkenning van dat begrip 'verwor­venheden van de westerse beschaving'.

(3 reacties) Frans Groenendijk 20-12-2011    

De dagen rond Kerst­mis lenen zich uit­stekend voor enige bezin­ning. Contem­pla­tie zo u wilt. En ofschoon som­migen, zich richtend tot de natie, zorg­vuldig verme­den aan enige zelf­reflectie te doen, wil ik juist wel een moment stil staan bij de wereld waarin we nu leven: het Avond­land 'Europa', waarover ik al zoveel heb geschreven. Hier en elders. Maar nu eens een keer niet over de euro­crisis, maar over de Europese cultuur zelf.
Veel burgers zijn bezorgd over hun toekomst. Zij leven in onzekere tijden. Velen verkeren in de veronderstelling dat alles boven hun hoofden wordt bedisseld. Velen vragen zich af of hun baan, hun geloof, ja zelfs hun vrijheid op het spel staan.

(16 reacties) Trias 26-12-2011