Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Barack Houssein Obama en Renske Hekman
Duizelingwekkend: Obama over zijn eigen conceptie

Dankzij een webstek met de naam nakedemperornews.com stuitte ik op een videoclip van een interview met Barack Houssein Obama uit 1995.
Ik heb me afgevraagd of het opnemen van deze clip (zonder Nederlandse ondertiteling) wel past in de formule van Keizers & Kleren.
Dit clipje van krap een minuut kwam bij mij echter aan als een soort mentale atoombom. Ik heb een lage dunk van Obama als politicus en als mens: hij doet me te veel denken aan Mussolini met zijn omhooggestoken kin en zijn absurde narcisme, maar ik kreeg medelijden met hem.
Zo langzamerhand is wel bij iedereen die geen enorme politiek-correcte oogkleppen draagt bekend dat hij uit een door en door anti-westers milieu komt. Zo'n afkomst, geen enkele afkomst trouwens, kan je iemand kwalijk nemen. Van iemand die gaat voor het allerhoogste politieke ambt van de wereld mag je wel verwachten dat hij daar op heldere en fatsoenlijke wijze afstand van neemt. Dat heeft Obama in mijn ogen beslist niet gedaan (denk aan dominee Wright).
Maar wat hij hier in dit filmpje aan de orde stelt is van een heel andere orde: het gaat niet over zijn politieke keuzes maar over de denkwereld van zijn moeder.
»

Het doet me denken aan de makers van het televisieprogramma Grenzeloos verliefd maar ook aan de moord op Renske Hekman.
Je zou wensen dat het een hoax was.  

Frans Groenendijk,  05-09-2011          

Reacties
# 1
marie:

Frans, allereerst een reactie op " Tea party racism ". Het is voor de gemiddelde Europeaan bijna niet te bevatten hoezeer de huidskleur de positie bepaalt in dat inmiddels verscheurde deel van de wereld. Hoe zwarten die zonder rancune samen kunnen werken met blanken aan haat blootstaan, en hoe de hatemongers het conflict levend proberen te houden.
Martin Luther King sprak ooit de hoop uit dat een mens beoordeeld zou worden op de inhoud van zijn karakter, en niet op zijn huidskleur. Daar had hij niet met de waard gerekend die er geen brood in zag om al die voordelen van schuldbewuste immuniteit zo maar op te geven. Lloyd Marcus, tea party aanhanger, klieft genadeloos al die selfserving rationalisaties doormidden. En hij rekent meteen ook af met de " uncle Tom " mythe , een held was het, en in de verste verte geen ondergeschikte.
Maar ja, wie neemt de moeite om dat constante gedram onschadelijk te maken ? En wie weigert nog langer om die chantage voor zoete koek aan te nemen?
Niet de benauwden en benepenen, die verklaren elke zwakzinnige eruptie van verongelijktheid meteen tot culturele erfenis.
Met subsidie natuurlijk.
Over Obama´s conceptie en de gruwelijke gevolgen hoor je me nog.
Geen hoax Frans, was het maar waar.

08-sep 2011 ,  05:24
# 2
Marie:

Het klopt waarempel als een bus Frans, Obama , het experimenteel verwekte utopische kind, maakt alle illusies waar die hem in zijn strot gegoten zijn vanaf zijn kindertijd.
En geen moment heeft hij zich verraden gevoeld, of is zijn achterban in staat gebleken om vraagtekens te plaatsen bij zijn messiaanse flauwekul.
Rabiate anti-Amerikaanse , en virulente blankenhaat weerhielden hem niet ervan om zijn kinderen te laten dopen door de schuimbekkende reverend Wright.
En het lamlende smoesje dat hij toevallig niet aanwezig was tijdens de haatsermoenen werd toendertijd braaf geslikt. Een mens is tot veel zelfdeceptie in staat als hij getroost wil worden.
En ik heb in de aanloop naar de nieuwe verkiezingen nog nooit zoveel mud-slinging gezien .Ik graaf de sites uit, en kan nog steeds niet bedenken welke tegenkanditaat ook het nodige tegengif kan leveren.
Tien jaar na 9/11 is de verwarring nog nooit zo groot geweest.
Buikpijn krijg ik ervan.

08-sep 2011 ,  08:03
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.