Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 


Turkije eist meer dan 22 jaar gevangenisstraf voor Sarah Ferguson


»
Dat Turkije steeds mo­ham­medaanser gewor­den is, bete­kent niet dat het min­der natio­nalis­tisch geworden is. Men vraagt nu uitle­vering van een buiten­landse jour­nalist!
Schandaal­hertogin Sarah “Fergie” Fergu­son werd aange­klaagd door het Open­baar Mini­sterie in Ankara. Ze had ver­kleed en met verbor­gen camera video-opnames over de vrese­lijke toe­standen in Turkse wees­huizen gemaakt. In geval van uitle­vering dreigen haar meer dan 22 jaar gevangenis­straf. Het Openbaar Ministerie in Ankara heeft een aanklacht ingediend tegen Sarah Ferguson, de voormalige echtgenote van de Britse prins Andrew en ex-schoondochter van de Britse koningin Elisabeth II., omdat zij een documentaire over de mensonterende toestanden in Turkse weeshuizen heeft gepubliceerd. Volgens informatie van het Turkse persbureau “Anadolu” eist de aanklager meer dan 22 jaar gevangenisstraf voor de hertogin van York.

De hertogin had ongeveer drie jaar geleden in het staatsweeshuis in de buurt van Ankara televisieopnames gemaakt. Daarbij droeg ze een pruik en een hoofddoek. Ook haar dochter prinses Eugenie (21) en een Britse verslaggever waren hierbij aanwezig.

De documentaire werd twee maanden later uitgezonden op de Britse privézender ITV1. Daarin is bijvoorbeeld een in een houten kast opgesloten gehandicapte jongen te zien. De beelden lieten bovendien kaalgeschoren, in lompen gehulde en aan stoelen vastgebonden gehandicapte kinderen zien.

Al in het jaar 2009 eiste de Turkse justitie van Groot-Brittannië de uitlevering van de 52-jarige hertogin. Volgens informatie van “Anadolu” wees Londen de uitlevering vorig jaar af. Nu wordt de aanklacht gemotiveerd met een “overtreding van de privésfeer van vijf kinderen” door het filmen met een verborgen camera in het desbetreffende weeshuis in de buurt van de Turkse hoofdstad. Een datum voor het proces werd niet genoemd.

Ferguson was in de jaren 1986 tot 1996 met prins Andrew, het tweede kind van koningin Elisabeth II. De afgelopen jaren doolde ze vooral als mislukte zakenvrouw door de wereld van de prominenten. Zo berichtte ze onlangs op televisie van haar miserabele financiële situatie en haar privéproblemen.

Oorspronkelijke Duitse tekst. Panorama.Zie ook Sky News: Sarah Ferguson Guilty Of Good Investigative Journalism.
 

beheer,  14-01-2012          

Reacties
# 1
toetssteen:

Laat ik het zo zeggen: die eis ik natuurlijk volmaakt krankzinnig. Echter, ik kan u zonder mankeren op veel ergeren filmpjes gemaakt in Nederland.
Dit is wel zulk een moeilijke materie!

Ik wens niets af te doen aan de soms urgente zaken, ik bedoel te zeggen dat het filmpje niet de reden mag zijn, wel de banaliteit dat degene die het filmde, in dit geval Lady Sarah, technisch gesproken in het gevang zou kunnen komen.
Dat gebeurt niet, maar toch, de uithaal van deze runner up voor de EU heeft opnieuw minpunten gehaald.

15-jan 2012 ,  06:39
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.