Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Bijschrift

imageDe tekeningen van Gregorius Nekschot zijn altijd hard en vaak onsmakelijk, maar heel vaak zo ontzèttend raak. In één plaatje staat een boodschap waar je honderden woorden voor nodig zou hebben terwijl je dan nog niet de bijbehorende emotie hebt overgebracht. Soms vraagt een plaatje van Gregorius wel om behoorlijk veel voorkennis om het helemaal te kunnen doorgronden. De prent hiernaast is daar een voorbeeld van. Hij is me echt uit het hart gegrepen. Zelden iets gezien of gehoord dat zo vernietigend is voor sentimentalisme en hypocrisie in de politiek. Van alles zit er in. Op de eerste plaats de verwijzing naar de geschiedvervalsing ·····

»
.. dat slavernij een zaak geweest zou zijn van uitsluitend blanke, christelijke daders en zwarte Afrikaanse slachtoffers in een tamelijk ver verleden. Dit is een van de meest walgelijke zelfhaatcampagnes die gevoerd worden in het Westen.
Bij mensen die wat ouder zijn en hebben opgelet in de geschiedenisles is wellicht blijven hangen dat de Europeanen –waaronder de Nederlanders een beschamende voortrekkersrol vervulden- de slaven vaak niet zelf 'vingen' maar kochten van andere Afrikanen.

En slavernij bestond al veel langer. Met name de mohammedanen hebben zich er op ongekende schaal aan gewijd vooral in India.
In een aantal door het mohammedanisme overheerste landen is de slavernij officieel veel later afgeschaft dan in Europa (Saoedi-Arabie: 1962) en in feite bestaat in het onder sharia levende Mauretanie ook tot op de dag van vandaag nog slavernij. Naast bijvoorbeeld het letterlijk gewelddadig vestmesten van meisjes voor de huwelijksmarkt: niet ingegeven door het mohammedanisme, maar de mohammedaanse wetgevers en machthebbers maken ook aan dit weerzinwekkende gebruik geen einde.

Hoe pijnlijk gering de afstand is tussen de mohammedaanse denkwereld en slavernij werd enige tijd geleden geillustreerd in de film “Obsession” waar een schuimbekkende Britse mohammedaan te zien is die letterlijk zegt dat de mohammedanen waar ze de macht gegrepen hebben elke ongelovige tot slaaf mogen maken en verkopen op de markt.
Een krankzinnige, kun je stellen. Terecht maar wat dan te denken van het feit dat “de geestelijk leider” van Iran (Khamenei) er geen been in ziet om op het Engelstalige gedeelte van zijn webstek onder het “vraag & antwoord” gedeelte ook antwoord te geven op de vraag "of een moslim ongelovigen tot slaaf mag maken?"
Laat dat tot je doordringen: hij vindt het normaal om die vraag op te nemen! Zijn antwoord doet er dan eigenlijk minder toe, hoewel dat er ook niet om liegt. (Hij zegt dat alleen “de leiding” beslist wat er in tijden van oorlog met de ongelovigen met de gevangengenomen ongelovigen moet gebeuren…)

Verder behandelt het plaatje de absurditeit dat vrijwel nooit de misdadigheid van de mensensmokkelaars aan de orde gesteld wordt of de eigen verantwoordelijkheid van de economische vluchtelingen.

En op de achtergrond dan nog het idee dat het volkomen vanzelfsprekend is dat er zo weinig kans is dat de economie en politiek in de Afrikaanse landen op orde komen dat de bewoners hierheen komen.
Allemaal?

Ik verdenk Gregorius niet alleen van genialiteit maar ook van een -weliswaar soms wat moeilijk herkenbare- vorm van betrokkenheid bij uitgebuite mensen. Een vorm die evengoed in mijn ogen echter is dan die van sommige mensen die erg hechten aan het uitdragen van hun eigen betrokkenheid waarbij dit de vorm krijgt van een vooral luidkeels zich afzetten tegen mensen met standpunten die ze verwerpelijk vinden.
Ik denk bijvoorbeeld hier aan: een stuk in het Nederlands Dagblad onder de kop "Christen kan geen Wilders stemmen"
Zie je: honderden woorden gebruikt.  
Verscheen in iets andere vorm eerder op het niet meer bestaande weblog Geraas In Stijl

Frans Groenendijk,  25-02-2010          

Reacties
# 1
Henri:

In Afrika hebben de Arabieren een voortrekkersrol gespeeld bij de slavenhandel, hoewel de indruk wordt gewekt dat de Nederlanders en de Portugezen dit zijn geweest. Maar reeds lang, lang voordat koning Leopold II van BelgiŽ in de 19e eeuw Congo koloniseerde, waren daar vanuit het eiland Zanzibar (nu een toeristische locatie)actief om sterke Afrikaanse negers te vangen en deze te verhandelen. Eerst voor 'eigen gebruik', maar later voor verkoop naar de VS en Zuid-Amerika. Wanneer kunnen we de excuses van de verenigde arabieren tegemoet zien? Juist, never nooit. Maar als wij onszelf wensen te beschuldigen van slavenhandel en zonodig excuses moeten aanbieden, ga dan eerst eens praten met de niets ontziende, wrede, onscrupuleuze en onmenselijke slavendrijvers uit het Midden-Oosten, en kijk dan hoever je komt. In Saudi-ArabiŽ worden nog steeds slaven uit landen als IndonesiŽ en de Filipijnen ingezet. Tuig (die arabieren, bedoel ik, niet die uitgebuite Filipino's en IndonesiŽrs)!

20-jan 2012 ,  09:00
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.