Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
De peilloze verachtelijkheid van de apologeten van het mohammedanisme
Over het onbeschaamde vertrappen van de Gouden Regel

imageOp mijn FB-account nam ik een verwijzing op naar een pittige tekst van Doug Gilles over de mega-moskee nabij ground-zero: “Building a mosque at Ground Zero is like OJ’s mom putting a glamour shot of Orenthal [de naam van de moordenaar dus] over Nicole Brown’s [zijn echtgenote en slachtoffer] gravestone.
In reactie daarop meldde zich de Indonesiër John Lehoed. Het was helemaal geen moskee en er waren al langer plannen voor en de geheime diensten van VS en GB speelden trouwens ook een kwalijke rol overal in de wereld, wist hij te melden.
»
Pissig reageerde ik met
You give another fine example of the same separation between muhammedans and good taste by simply ignoring the message of this piece and only paying attention to your own interest in this matter: the fact that you -while you see yourself as a ‘moderate submitter to gods will’- start to feel uncomfortable. What the families of the murdered Americans feel is of no importance to you. That people have a little or a lot of fear for your jihadist fellow-followers of Muhammed is of no interest for you either, so it seems. You only care about your own image.
Canadian 'moderate submitter to gods will' Tarek Fatah says: We muslims know the Ground Zero mosque is meant to be a deliberate provocation
And by the way, I would like to hear what steps you take on the suppression of christians and ahmadiyya in Indonesia? Why is the exact location of some mosque on the other side of the world -it is not about demolishing that mosque, not even about forbidding it but only about the carefully planned location to increase the insult- more important to you?”
Hij ging in op deze vraag. Bij christendom en ahmadiyya gaat het om ‘foreign faiths’ die een verkeerde invloed hebben op de Indonesische kinderen. Toen ik hem wees op zijn weerzinwekkende mate van meten met twee maten reageerde hij door zijn eigen eerdere reacties te verwijderen, nog toe te voegen “Foreign faith includes Islam” (daarmee duidelijk makend dat hij zelf geen jihadist is maar fellow-traveller) en mij Facebooksgewijs te ‘ontvrienden’ ..  
Zie trouwens beslist ook het als altijd fenomenale commentaar van Sultan Knish, The Muslim Hijacking of Ground Zero en dit bericht over de tegenwerking voor de herbouw van een christelijk orthodoxe kerk die nota bene door de ‘magnificent 19’ tegelijk met de Twin Towers werd neergehaald.

Frans Groenendijk,  10-08-2010          

Reacties
# 1
Ad:

Raheel Raza en Tarek Fatah zijn twee Canadese moslims die wat mij betreft een goede opening maken voor verdere discussie over de bouw van een Islamitisch centrum zo dicht bij (2 blocks ongeveer 170 meter)ground zero. Hun artikel staat hier vertaald. http://www.artikel7.nu/?p=26915

Ze vragen zich af waarom de leiding geen monument wil voor de slachtoffers van de aanslag. Dat lijkt mij inderdaad een goed idee. Laat Wilders hun maar uitdagen zo'n monument op te richten. Het zou een erkenning betekenen van Islam Gerelateerd Geweld. (IGG) Het centrum zou verder een programma kunnen opzetten over verder onderzoek naar Islamitische en Koranische verantwoordelijkheid voor geweld in de wereld. Zoiets als christelijk en westers onderzoek naar verantwoordelijkheid voor haat en geweld ondanks de prediking van liefde.

Doen ze zoiets niet dan staat de islam in N.Y. constant voor schut. Hun houding en gedrag steken dan schril af tegen de openheid en tolerantie van de westerse cultuur die hun daar ontvangt. Ook dat kan heel leerzaam zijn...... Het enige wat hun van die schande kan redden is om een andere plek te kiezen.

Hoewel.... eigenlijk vraag ik me af of de afstand van 2 blocks voor zo'n effect niet net te groot is. Die 2 blocks verder is in de realiteit van N.Y. toch meer dan voor ons op verre afstand.

11-aug 2010 ,  12:43
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.