Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Polio is geen specifiek mohammedaanse ziekte
Ibrahim Datti Ahmed, de 'arts' die in zijn eentje polio in leven hield

De introductie voor nieuwe bezoekers van dit weblog sluit af met: "We hoeven ‘islamgeleerden’ niet belachelijk te maken: dat doen ze zelf wel. We moeten aan hun gekkigheid wel aandacht besteden. Wanneer ze niet hartelijk uitge­lachen worden zijn ze in hun immoraliteit en gekte namelijk niet ongevaarlijk."
Dat gevaar kan zelfs de vorm aannemen van het weer oplaaien van een bijna uitgeroeide ziekte. Hieronder de vertaling van een artikel hierover van de hand van Daniel Pipes.
Een onwaarschijnlijk afschuwelijk maar helaas niet onwaar­schijnlijk verhaal. Ik heb nog wel gecheckt bij de WHO. Klik op de foto: daar vind je de bevestiging van de Global Polio Eradication Initiative. Inderdaad: polio komt uitsluitend voor in gebieden met veel moham­medanen. Pipes beschrijft hoe smeerlap Ahmed daarvoor gezorgd heeft.
»
Islamisme's Decade of Spreading Polio
1 juni 2013
Polio was bijna uitgeroeid toen Ibrahim Datti Ahmed, voorzitter van de Hoge Raad voor de sharia in Nigeria en arts, rond deze tijd in 2003 suggereerde dat het vaccinatieprogramma in zijn land onderdeel was van een westerse samenzwering om moslimkinderen onvruchtbaar te maken.
Zijn oproep om een einde te maken aan de polio vaccinatie campagne raakte een gevoelige snaar en werd overgenomen door andere islamitische religieuze leiders in Nigeria, waardoor het vaccinatie proces vertraagde en de ziekte weer vaker ging voorkomen.
Vanuit Nigeria, verspreidde dit tweezijdige fenomeen van samenzweringstheorie en het opnieuw optreden van de ziekte zich vervolgens naar moslims wereldwijd. (Zie voor een overzicht van de voortgang in de afgelopen tien jaar, mijn lange blogpost.) Islam en polio zijn zo nauw met elkaar verbonden geraakt dat de bedevaart naar Mekka, die alleen toegankelijk is voor moslims, een belangrijk mechanisme werd voor overdracht van de ziekte naar verre oorden zoals Indonesië. Foto van de smeerlap:
image
Inmiddels heeft Ahmed's paranoia gezorgd voor een nieuwe golf van polio vanuit Nigeria naar de moslimbevolking in minstens 17 andere Afrikaanse landen en 6 Aziatische landen

Afrika: Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Kameroen, Tsjaad, Centraal Afrikaanse Republiek, Egypte, Ghana, Guinee, Ivoorkust, Kenia, Mali, Niger, Somalië, Sudan en Togo.
Azië: Afghanistan, India, Indonesië, Pakistan, Saoedi-Arabië en Jemen.
Commentaar:
(1) Een enkele conspiracy-geobsedeerde islamist, beschikkend over een organisatie en referenties, heeft ervoor gezorgd dat polio niet werd uitgeroeid, maar in plaats daarvan een nieuwe opleving doormaakt.
(2) Zo heeft de radicale islam ellende gebracht voor een ander aspect van het menselijk leven - en maakt het mede-moslims tot zijn belangrijkste slachtoffers. (1 juni 2013)  

Frans Groenendijk,  02-06-2013          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.