Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Polygamie, zielig voor mannen

Op het eerste gezicht komt de titel van het stuk misschien belachelijk over, veel mannen lijkt het ideaal, meerdere vrouwen hebben zodat je degene met PMS in het schuurtje kan zetten en onder­tussen lekker met de op dat moment gezellige vrouwen uit je verzameling optrekt.
Welke jongen heeft niet op zijn minst in zijn fantasie weleens een harem bezeten met allerlei exotische vrouwen tot zijn beschikking?
Helaas is het haremsprookje een sprookje, juist voor mannen.
Als het om individuen gaat zijn wij geneigd polygamie zielig te vinden voor vrouwen.
»
Het bekendste verhaal wat polygamie betreft wat ik ken, is het verhaal van Hannah uit de bijbel.
Hannahs man had naast haar nog een tweede vrouw. Die tweede vrouw had kinderen met de man en Hannah lange tijd niet omdat zij jarenlang onvruchtbaar was. Later kreeg Hannah alsnog een zoon, Samuel, maar daar had ze al die jaren dat ze gepest werd door de andere vrouw, Penina, natuurlijk niks aan.
Door dat verhaal is het denk ik gekomen dat ik polygamie vooral zielig vond voor vrouwen, want ja, dat Hannah van haar man wel het beste stuk vlees kreeg op het offerfeest, omdat hij haar liefhad, zoals de bijbel zegt, dat was vanuit romantisch standpunt wel mooi maar wat heb je eraan als je de rest van het jaar het bloed onder je nagels vandaan getreiterd wordt door zo’n tweede vrouw.
Toch al hebberig op het gebied van de liefde leek het mij als kind al niks je partner te moeten delen.
Maar dat is dan bekeken vanaf het standpunt van de vrouw.
Pas veel later realiseerde ik mij dat polygamie juist zielig is voor mannen.
Want er zijn te weinig vrouwen voor.
Grote groepen jonge vrijgezelle mannen is altijd slecht nieuws, in welk land dan ook

Er worden wereldwijd, als de mensen zich er niet al teveel mee bemoeien ongeveer evenveel meisjes- als jongensbaby’s geboren, meisjes 49%, jongens 51%.
Die 2% meer jongens schijnt weer recht getrokken te worden omdat jongensbaby’s iets vaker de volwassen leeftijd niet bereiken vanwege ziekte en aandoeningen.
Op de hele wereld dus voor elke man één vrouw als ik het een beetje simplistisch uit mag drukken.
Gaan mannen echter aan polygamie doen dan betekent elke extra vrouw die zij nemen ook een extra vrijgezelle man die niet aan de bak komt.
Nu kunnen mannen zich wel heel goed voorstellen dat zij op magische wijze het dorpshoofd zijn die 14 of meer vrouwen heeft maar bedenken dat zij misschien de loser zijn die geen enkele vrouw kan krijgen is een aanzienlijk minder populaire fantasie.
Toch is dat het resultaat van polygamie: hordes jonge mannen die geen partner kunnen vinden omdat andere mannen er meer dan één op nahouden.
Hoe mannen de dupe worden van polygamie is goed te zien bij sekten in de VS: dochters worden onderling verdeeld door de oude garde, de jonge jongens lopen weg of worden op straat gezet omdat er voor hen geen toekomst is. Zonder opleiding, werk of familie die hen steunt struinen ze langs Heren wegen.
Dat grote groepen alleenstaande jonge mannen een probleem vormen in een samenleving is al langer bekend dan vandaag, zie de bendevorming in ook weer de VS.
Voor jonge mannen is het goed een partner te hebben en een gezin te stichten, daar worden ze rustig van.
Krijgen ze daar de kans niet voor gaan ze vervelend doen, ze worden bendelid, gaan op jihad, bezoeken project X feesten en dergelijke.
Grote groepen jonge vrijgezelle mannen is altijd slecht nieuws, in welk land dan ook.
Dat één man met vier vrouwen drie overblijvers betekent: daar wordt niet zoveel aandacht aan besteed.
Dat is geen wonder, fantaseren over een harem lijkt mij ook leuker dan nadenken wat het betekent voor andere mannen die niet de haremhouders zijn. Toch is statistisch gezien de kans dat je overschieter zou zijn in een land waar polygamie toegestaan is, veel groter dan dat je het opperhoofd met de vijftien vrouwen bent.

In vroeger tijden wisten ze in polygame samenlevingen wel hoe te dealen met de overblijvers, die werden gecastreerd, daar worden ze ook rustig van.
Meerdere samenlevingen hadden eunuchen in hun midden. Wel verschilde het hoe ze aan die eunuchen kwamen. In China was het niet ongewoon dat ouders hun zoon lieten castreren in de hoop dat hij een machtige positie bij het hof zou kunnen bekleden.
Zoals gewoonlijk kwamen de mohammedanen op de walgelijkste manier aan hun eunuchen, daar waren het ingevoerde slaven.
Wat weer eens de hypocrisie van de islam benadrukt is het puntje dat het volgens de sharia verboden is slaven te verminken.
Zodoende werden die slaven buiten het islamitische gebied gecastreerd, dan geeft het blijkbaar niet.
Omdat een eunuch niet per definitie impotent is werd de voorkeur gegeven aan “lid loze” mannen waarbij ook zowel het scrotum als de penis verwijderd was. Zekerheid voor alles. Deze eunuchen waren erg waardevol want maar een handjevol overleefde deze “operatie”. Daarmee werden zij zeldzaam en zeldzaam = waardevol.
In de westerse wereld is polygamie verboden.

Of het verboden is omdat het zielig is voor mannen weet ik niet, wel dat het goed is dat dat verbod er is.
Ik hoop dan ook dat westerse mannen en vrouwen blijvend op komen voor het in stand houden van dat verbod, één van de weinige verboden waar we eens wél beter van worden met zijn allen.  
Noot van fg bij de afbeelding: Ik vond deze foto bij dit artikel van ene Michael Brissenden. Hij schreef het in verband met het feit dat Mitt Romney, toen nog kandidaat voor het presidentskandidaatschap voor de Republikeinen, behoort tot de christelijke sekte der mormonen. Hij vermeldt niet hoe hij aan de afbeelding kwam.

Marielle Bos,  25-08-2013          

Reacties
# 1
Marielle Bos:

Bedankt Frans, voor het plaatsen van het stuk.

voor wie zich verder wil verdiepen in deze materie: http://tinyurl.com/a5eyf9n

Het stuk is geschreven omdat progressieven het legaliseren van polygamie een logische stap vinden na het toestaan van het homohuwelijk.
Een ongewenste ontwikkeling als je het mij vraagt. Zodoende.

25-aug 2013 ,  11:01
# 2
Andre van Delft:

Het boek "Allah en Eva" van Betsy Udink gaat o.a. in op het vrouwentekort in Pakistan. Dat ontstaat niet alleen door polygamie:

Een moslimstaat als Pakistan, schrijft Betsy Udink in 'Allah & Eva' (2006), heeft méér 'verdwenen vrouwen' dan China met zijn beruchte éénkindpolitiek. "In Pakistan zijn miljoenen vrouwen zoek, zestig tot negentig miljoen: vrouwen die nooit geboren zijn omdat ze als foetussen al afgevoerd werden of omdat ze na de geboorte meteen gedood zijn of als gevolg van discriminatie en verwaarlozing zijn gestorven." Pakistan is volgens Udink voor vrouwen het 'dodelijkste land ter wereld'.
http://www.trouw.nl/tr/nl/5429/Stop-de-vrijheid/article/detail/1808769/2010/02/23/Het-sprookje-van-de-religieuze-hoogachting.dhtml

Zie ook:
http://www.bol.com/nl/p/allah-en-eva/1001004002601214/
http://ejbron.wordpress.com/2013/07/09/betsy-udink-allah-eva-een-boekrecensie/
http://leestafel.blogspot.nl/2006/03/allah-eva.html
http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?p=24067&sid=d8f476e43ddf62fcb3bc16d9b0ddc6be#p24067
http://hoeiboei.blogspot.nl/2010/08/de-baard-van-de-profeet-beledigd.html

25-aug 2013 ,  11:40
# 3
Marielle Bos:

Dank André voor de vele informatieve links.

"als de mensen zich er niet teveel mee bemoeien" staat in dit stuk omdat de van nature evenwichtige verhouding jongens/meisjes zo makkelijk verstoord kan worden.

Dat is zeker reden tot zorg.

26-aug 2013 ,  12:08
# 4
Frans Groenendijk:

Hier de bevolkingspiramide van Pakistan volgens de CIA: Link.
Dit zijn de cijfers: 0-14j 5,6%, 15-24j 6,6% 25-54 jaar 8,2% meer mannen dan vrouwen. (een normale verdeling bij de geboorte is 4% meer jongens dan meisjes. Dat loopt tegenwoordig niet meer zo sterk terug. In Nederland is bij de 25-54 jarigen nog steeds een mannenoverschot van ongeveer 0,75% procent ).

26-aug 2013 ,  12:55
# 5
Sandra:

Voor moslims logisch, jongens en mannen worden naar het front gestuurd om afgeslacht te worden. De aanwas moet blijven groeien, handig om meer moslima's te bevruchten. Het stierkalfje gaat naar de slager, het koetje mag langer leven. Tot zover duidelijk. Maar hoe dat nou zit met die mormonen in Utah? Daar in de VS hebben ze toch geen mot met elkaar? Dan heb je toch een giga overschot aan jongetjes? Worden die geruimd, of gaan ze het leger in?

27-sep 2013 ,  12:56
# 6
Frans Groenendijk:

@Sandra. In de VS is slechts ongeveer 2% van de bevolking mormoon en slechts een klein percentage dáár weer van keurt polygamie goed. Er is dus geen giga overschot aan jongens en omdat die overgeschoten jonge mannen naar andere delen van het land gaan lijkt het me ook moeilijk vast te stellen hoe die zich gedragen in vergelijking met andere jonge mannen.

27-sep 2013 ,  01:22
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.