Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
De Arabische mensen in Hoog Vaals

Via Twitter stuitte ik op een brief die kennelijk aan gasten van Landal GreenParks in Hoog Vaals wordt uitgedeeld. Daarin wordt verteld dat er bezoekers komen met verschillende nationaliteiten, die allemaal hun eigen gewoonten met zich meebrengen.
Nederlandse mensen, Belgische mensen en ook “Arabische” mensen. Er wordt in het bijzonder gevraagd om begrip te hebben voor de gewoonten van deze “Arabische mensen”.
Mijn interesse was gewekt. Ik vind dit een opmerkelijke welkomstbrief aan gasten van een vakantiepark. Waarom zo uitdrukkelijk vragen om begrip voor de gewoonten van een specifieke groep mensen, in dit geval “Arabische mensen”?

»
Navraag leert dat het inderdaad gaat om gasten uit Saoedi-Arabië, die in het park verblijven. De commercieel directeur van Landal GreenParks vertelde mij dat hij recentelijk zelf nog een bezoek had gebracht aan het park in Hoog Vaals. Wanneer hij ’s avonds zijn hond ging uitlaten, zag hij een grote groep mensen in traditionele islamitische kledij aan het water zitten. Zij reageerden onwennig op zijn hond, volgens hem omdat er vanwege de warmte geen honden in Saoedi-Arabië zijn. Ik wees hem erop dat het in de islam verboden (haram) is om honden als huisdier te houden. Dit was nieuw voor hem.

Kijk, hier komt het “begrip voor elkaars gewoonten” om de hoek kijken. Want het is maar een dunne lijn tussen “begrip” en dhimmitude.
Het is duidelijk dat men bij Landal GreenParks zuinig is op hun (vermogende) Arabische publiek. In het artikel van het AD staat bijvoorbeeld dat de Arabische gasten ’s avond met hun auto het park op willen en dat “proberen ze met allerlei financiële middelen voor elkaar te krijgen”.
daar houden de Arabische gasten niet van
Men wil het ze graag naar de zin maken.
Wat gebeurt er als zij kenbaar maken liever niet met honden in aanraking te willen komen? Of als ze de openbare toiletten in de richting van Mekka willen hebben? Een gebedsruimte bij de receptie, misschien? Moeten de andere gasten hier maar begrip voor hebben, zoals in de brief wordt gevraagd? Net zoals we geen cartoons over Mohammed mogen maken of tijdens Ramadan niet al te opzichtig ons broodje mogen eten in de lunchpauze.
Uit respect, uiteraard.

Bij Landal GreenParks vinden ze het allemaal ophef om niets. “We moeten toch met elkaar samenleven op deze aardkloot”, vertelde de commercieel directeur aan mij. Het gaat er gewoon om een stukje respect op te brengen voor elkaar.
Tolerantie.
Als je deze multiculturele newspeak hoort, weet ik vaak wel hoe laat het is. Zo werd mij ook verteld dat er geen spruitjes worden geserveerd, daar houden de Arabische gasten niet van.
Het gaat erom dat het altijd de wensen en de gevoelens van moslims zijn, waar anderen rekening mee moeten houden. “Begrip voor elkaars gewoonten” betekent gewoon dat je geen gedrag moet vertonen dat als aanstootgevend kan worden ervaren door moslims. Dhimmitude, met andere woorden. Vraag maar wat dat betekent aan de (verdwijnende) minderheden in islamitische landen.
Voorlopig zijn er in Nederland meer van “ons” dan van “hen”. Wie betaalt, die bepaalt. Om deze islamisering een halt te roepen, kun je als consument de keuze maken om ergens niet meer op vakantie te gaan. Om bepaalde producten niet meer te kopen. Misschien is het wel de enige manier.

Dus: gaat u nog op vakantie naar Landal GreenParks in Hoog Vaals?
 
De afbeelding vonden we bij dit artikel. Er staat niet apart vermeld wie hem gemaakt heeft.
De betreffende webstek, Muslim Women News, heeft een bijzondere koers: aandacht voor de vrouwvijandige narigheid van de leer van Mohammed gecombineerd met fanatieke verdediging ervan.

Jos Arends,  22-08-2013          

Reacties
# 1
Marielle Bos:

Nee, ik ga zeker niet naar Landal GreenParks in Hoog Vaals.

Heeft u, Jos Arends, ook gevraagd of het eten geserveerd in de brasserie halal is? Ik vrees van wel.
Bah.

Complimenten voor de foto, erg grappig.

22-aug 2013 ,  04:23
# 2
Gielah:

Naar mijn mening moet tolerantie altijd beginnen bij de meest agressieve, terroristen voortbrengende en -ondersteunende groep.

Waarom al dit verzoenende gemompel van een Nederlandse campingbaas?
Heeft hij soms gifgas geleverd aan SyriŽ?
Heeft hij zijn zoon gehersenspoeld, zodat deze nu niets liever wil dan zichzelf op een drukke markt opblazen?
Rijdt hij met halsbrekende snelheden door het dorp en rijgt hij, als iemand waarschuwende geluiden laat horen, die persoon spontaan aan het mes?

Niet?
Dan zou hij eens wat flinker moeten zijn en doen.
Dit is nog altijd ZIJN land.
En als die Arabieren het ergens anders dan in ZIJN land prettiger kunnen krijgen..... dan gaan ze daar maar naartoe.
Graag of helemaal niet!


O.... vergeet ik iets?
Iets dan nog veel zwaarwegender is dan principes, vaderlandsliefde en zelfrespect?

Geld... zei u?
Het geld dat stom is, dat recht maakt wat krom is?
Het geld, dat van mannen weekdieren maakt?

Maar goed: misschien dat Nederlanders, als zij op vakantie gaan naar Saoedi-ArabiŽ, een zelfde op de hurken zitterij in hķn richting ervaren?
In de restaurants varkenslapjes op het menu, een hondenmand op de hotelkamer, flesje Chardonnay in de koelkast....
Niet?

Nu... dan geef ik het op.
Wat als enige mogelijke verklaring overblijft is: verstandsverbijstering en een ziekelijke zelfhaat.

22-aug 2013 ,  06:31
# 3
Marielle Bos:

Volkskrant had ook nog een stukje over de Arabische betalende gasten.

22-aug 2013 ,  10:36
# 4
Marielle Bos:

Nog even naar aanleiding van de foto, wat is het toch fijn dat mohammedaanse mannen witte kleding mogen dragen in de bloedverziekende hitte en vrouwen in het zwart gehuld zijn.

Ik had er nooit zo bij stilgestaan maar het is de zoveelste regel waardoor vrouwen er beroerder vanaf komen bij de religie van de Wrede.

22-aug 2013 ,  10:43
# 5
Veteraan:

Dus nu zijn honden daar zum strengsten verboten,moeten de campinggasten daar halal eten,shirts met lange mouwen dragen,lange broeken,vrouwen in burqa cq met hoofddoekje en moeten ze 5 keer per dag bidden.Als ik een moslim tegenkom,maak ik liever een lange neus met een opschrift op mijn t-shirt : Ik hou van varkensvlees.

23-aug 2013 ,  12:26
# 6
Veteraan:

En wie houdt er nou nog vakantie in een huisje of op een camping in Nederland.Dat is meestal nog veel duurder dan een vakantie in het buitenland en het weer zit hier ook vaak tegen op deze zomer na.Hier in een huisje zitten of op een camping staan is je geld wegsmijten.

23-aug 2013 ,  12:35
# 7
Frans Groenendijk:

In de verschillende berichten over deze zaak vind ik geen enkele aanwijzing daarvan @Veteraan. Het zijn rijke stinkerds, die in een apart deel van het kamp zitten en de grens opzoeken, zoals slechtopgevoeden nu eenmaal doen. Het lijkt (nog?) helemaal niet op deze zaak in en vergelijkbare in Belgie.
Dat is ook het antwoord op @Gielah. Het gaat hier om buigen voor geld. Dat is toch weer anders dan buigen voor gejammer of gedreig.

23-aug 2013 ,  08:12
# 8
Frans Groenendijk:

@Marielle. De afbeelding is echt briljant. De dikke patser. Drie vrouwen en een meisje. (het artikel erbij gaat over een man die getrouwd is met een schoolhoofd, een lerares en een leerling van dezelfde school. Ooit kwam ik zo'n 'familie' tegen op het vliegveld in Londen. Er kwam een sterke neiging in me op om de vetzak omver te lopen. Ik heb het niet gedaan. Daarbij speelde ook een rol dat echt iedereen op afstand bleef van dit gezelschap.
Vanwege een mengsel van weerzin en angst vermoed ik.

23-aug 2013 ,  08:36
# 9
Veteraan:

Dat klopt Frans,maar we weten waar het naartoe gaat als die gasten door hun dhimmies oftewel NSB'ers in de watten worden gelegd,dan is dit het toekomstbeeld.Dan stellen ze islamitische reglementen op om hun Arabische gasten te behagen.Het begint met het voedsel......

23-aug 2013 ,  09:30
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.