Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Schelden doet pijn

Wie het schelden van Wilders en zijn fractiegenoten vergelijkt met het schelden op de PVV ziet een opmerkelijk verschil.
Wilders noemt Cohen de poedel of het schoothondje van de regering en een andere PVV’er zegt over het extremistische gedrag van de Turkse islamitische partijleider Erdogan dat daarbij de islamitische aap uit de mouw komt. Grunberg maakt dan in de Volkskrant van vandaag, 26/9/11, een omslachtige vergelijking met Hitler en een aantal SS’ers die er honden op nahielden en wil ons op grond daarvan laten geloven dat Wilders vanwege die poedel en dat schoothondje een nazi is.

»
Premier Rutte zegt op grond van een krantenartikel dat hij gelezen heeft dat de PVV’er Erdogan voor aap heeft uitgemaakt. Als Wilders hem erop wijst dat een aap uit de mouw heel iets anders is dan iemand voor aap uitschelden dan krijgt hij de hele Nederlandse pers over zich heen omdat hij tegen zijn oude fractiegenoot Rutte ‘doe normaal man’ heeft gezegd. Iemand noemde dat geloof ik een schunnige opmerking. Ik bedoel waar blijven we?

Wilders gebruikt gewoon Nederlands dat iedereen kan volgen en dat niet méér, maar juist opvallend mínder beledigend is dan de taal die tegen hem en zijn fractiegenoten wordt gebruikt. Als iemand in Nederland door de rechter voor belediging wordt veroordeeld is het negen van de tien keer omdat hij iemand direct of indirect voor nazi heeft uitgemaakt. Je kunt iemand niet veroordelen voor wat hij in de Kamer zegt maar anders hadden we daar een probleem met veelplegers gehad. Niet in de PVV fractie maar juist daarbuiten.

Grunberg is een soort Mulisch en die hoef je natuurlijk niet erg serieus te nemen. Maar ook gewone journalisten en Kamerleden laten zich gaan zodra ze het woord PVV in de mond nemen en eigenlijk zonder enige reden. Wilders stelt zich op tegen het establishment, inclusief de twee partijen die de regering vormen die hij gedoogt en dat mag in een democratie.

Dat woord kopvoddentax, daar zou je in alle redelijkheid van kunnen zeggen dat het grof was en voor haatpaleizen geldt hetzelfde. Maar in het algemeen valt het juist reuze mee. Het is alleen wat minder archaïsche taal dan Van Haersma Buma gebruikt. Toen Jan Marijnissen een paar jaar geleden de Kamervoorzitter vroeg om effe te dimmen vond iedereen dat eigenlijk wel leuk en dat was het ook. Doe normaal is niet veel anders en al die ophef is onzinnig.
Alsof we niets belangrijkers te doen hebben.
 
Vandaag ook op het eigen weblog van Toon

Toon Kasdorp,  26-09-2011          

Reacties
# 1
JohnJohn:

Wilders als Facist weg zetten.
Of Moslims als aanhangers van het Fascisme (Islam is Facisme Koran is Mein Kampf)


Ik heb met dat laatste toch een groter probleem.

En een Politi die onbeschoft is tegen de Premier.

Vind ik heel wat anders dan een rare jood die een achterlijk jankend stukkie schrijft over de PVV .

26-sep 2011 ,  06:27
# 2
Frans Groenendijk:

In mijn ogen heeft Mark Rutte zich hier van zijn zwakste kant laten zien. Hij reageerde op een onparlementaire maar absoluut niet beledigende opmerking van Wilders met een even weinig onparlementaire opmerking. Dat was op zichzelf niet sterk, maar ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat dit een rechtstreeks gevolg is van druk die op hem uitgeoefend is om Wilders aan te spreken op zijn taalgebruik. Dat hem dat op dit moment te binnen schoot en hij onmiddellijk en ondoordacht reageerde: dat toontde zijn zwakte.

Het personage dat zich verschuilt achter de nick 'Johnjohn' geeft intussen een pijnlijke illustratie van het oprukken van het antisemitisme in Nederland.
Iemand met christelijke achtergrond schrijft over een kwestie waarbij een politicus met christelijke achtergrond de degens kruiste met een andere politicus met christelijke achtergrond over Turkse mohammedanen en .. er wordt een Jood bij verzonnen.

26-sep 2011 ,  08:23
# 3
toon kasdorp:

Grunberg is raar tout court en niet omdat hij een jood is. De meeste joden zijn juist niet raar en zeggen bijvoorbeeld nooit facist tegen mensen die ze niet mogen.

26-sep 2011 ,  08:24
# 4
Charles de Gaulle:

Echt een bizar stukje van Grunberg.Als er n ding is waar je Wilders zeker niet van kunt beschuldigen is het anti-semitisme.Er wordt niet voor niets openlijk gesuggereerd dat Wilders gelden zou ontvangen uit Isral.
Waarschijnlijk heeft Grunberg een paar dagen stevig geborreld met die andere zgn. intellectuele malloot von der Dunk.Grunberg maakt zichzelf met dit stukje belachelijk.

27-sep 2011 ,  12:48
# 5
Ester Lositas:

Rutte wilde gewoon even laten zien dat hij in de kwestie Turkije aan de kant van de oppositie staat.

Wilders werd destijds immers uit de VVD gewerkt door Van Aartsen vanwege zijn kritische standpunt inzake Turkije.

Inderdaad erg zwak van Rutte, want zijn boven-de -partijen imago brengt hij er schade mee toe, zonder dat hij er van de oppositie iets voor terug krijgt.

01-okt 2011 ,  09:19
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.