Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Waarom Israël niet MAG verliezen en Israël ook niet ZAL verliezen
In any war between the civilized man and the savage...

Het bovenste beeld is uit Ofakim, Israël, circa 15 km van de grens met Gaza. De sirene is gegaan maar de vrouw (de moeder?) is te laat om de schuilkelders te bereiken. Hoewel de vrouw en de peuter niets is overkomen vind ik het beeld indringender dan foto's met veel bloed en zichtbaar lijden.
Het andere beeld is uit de Gaza: zes mannen zijn beschuldigd van spionage voor Israël en zonder noemenswaardig proces veroor­deeld en geëxecuteerd. Een van hen wordt achter een motor gebonden en feestelijk door de straten gesleept.
Een betere illustratie bij de campagne van AFDI is moeilijk samen te stellen.
Doet de vraag of de vermoorde Gazanen inderdaad spionneerden voor Israël er toe? In mijn ogen wel.
»
Het antwoord op die vraag is niet zo belangrijk voor de boordeling van de barbaarsheid onder de Gazanen maar wel voor de beoordeling van de moed en het fatsoen onder Arabieren die in dat deel van de wereld wonen.
Ik neem hieronder een facebook-filmpje op. Een ander filmpje, dat ik eerst wilde embedden, was al niet meer zichtbaar: YouTube vermeldt expliciet dat de beelden te schokkend waren. Voor het geval dat het Facebook-filmpje ook niet meer bekeken kan worden, geef ik eronder nog een beschrijving van wat er te zien is. Ook voor de mensen die de beelden liever niet zelf bekijken.

De beelden zijn niet heel scherp maar laten geen twijfel bestaan over wat er gefilmd is. Van dichtbij zien we de lichamen van tenminste vijf mannen. Anders dan bij sommige Pallywood-filmpjes lijkt de kans dat het hier gaat om acteurs gaat die voor slachtoffer spelen, erg klein. Hun hoofden liggen in een plas bloed. Een aantal omstanders staat letterlijk met de schoenen in het bloed. Tientallen omstanders maken foto's met hun mobiele telefoon. Aan het einde van het filmpje, dat in totaal ruim 7 minuten duurt, zie je dat de lijken door enkele omstanders geschopt en bespuugd worden.
Op 5 minuut 30 voelt een voet met sandaal aan het bebloede hoofd: dat is geen schop, het lijkt wel of de man of jongen wil controleren of de man wel echt dood is.
Op 9 seconden vanaf het begin is een man met een wit jasje te zien met een klein vuurwapen in zijn hand. Misschien de beul?
In de onmiddellijke omgeving zijn honderden mannen en enkele jongens te zien, geen enkele vrouw. Op de achtergrond hoor je wel een paar keer een vrouwenstem, een lijkt te jammeren.
Er wordt veel geschreeuwd, maar niet uitzinnig.
Ik hoor ook geen duidelijk Allah Akbar.
Op 0:48 vanaf het begin lijkt het daar even wel op, maar dan is er net een knip in het materiaal.
Wanneer ik het filmpje nog eens bekijk, krijg ik nog sterker de indruk dat het hier niet gaat om een hysterische meute die net een aantal mannen gedood heeft: dit zijn kijkers, sensatiezoekers. Een deel is misschien wel neutraal of fanatiek anti-Hamas.

Daarmee kom ik terug bij mijn punt over het daadwerkelijk spioneren.
Bij mij bestaat er geen enkele twijfel over dat Israël informanten heeft. Het hoofdkwartier van Hamas met succes in puin schieten is ook mogelijk zonder informatie van bewoners van Gaza, maar voor de chirurgisch nauwkeurige operaties tegen Hamas-kopstukken in een rijdende auto, zijn ogen 'op de grond' onmisbaar.
Tientallen malen herhaalde Al Jazeera de beelden van de uitschakeling en ze toonden daarmee ook dat het doelwit pas uitgeschakeld wordt wanneer het voorbij een tweetal andere auto's is!
Dat in dit gebied van terreur en jodenhaat er mensen zijn die Israël willen en durven helpen: dat brengt mij ertoe om die verwachting uit te spreken dat Israël niet ZAL verliezen.

En dat schrijf ik terwijl ik nog steeds van mijn mening ben dat Israël niet veilig zal zijn voordat het mohammedanisme onschadelijk is geworden.
 

Frans Groenendijk,  22-11-2012          

Reacties
# 1
Tommie:

CETERVM CENSEO MOHEMMEDANORVM PRAECEPTA DELENDA ESSE

22-nov 2012 ,  02:43
# 2
Frans Groenendijk:

Ik geef beslist de voorkeur aan de term 'onschadelijk maken' in plaats van vernietigen ('defusing' in het Engels, Latijnse term weet ik niet), maar je kunt je natuurlijk afvragen of een onschadelijke vorm van mohammedanisme nog wel mohammedanisme zou heten.

22-nov 2012 ,  02:49
# 3
Tommie:

Ik niet. Maar het komt uiteindelijk op hetzelfde neer. To Delete = To Defuse; To Defuse = To Delete. Zoals je zelf al impliciet te kennen geeft.
Analoog aan het onbestaande "een beetje zwanger" was Erdoğans zelfverzekerde uitspraak glashelder: "islam is islam". Derhalve mogen van mij ALLE onderdelen van deze tirannieke, politiek-religieuze, ideologische doctrine de verlichte zegeningen van een druk op de delete button smaken.
Iets als "de angel eruit halen" lijkt mij een typisch westers 'inzicht', dat op een verraderlijke vorm van zelfbedrog berust. Flaubert was rigoureus overduidelijk. Vandaag zou hij vermoedelijk gezegd hebben: "nuke Mecca".

By the way, hoe lang denk je dat de hudna tussen Hamas en IsraŽl standhoudt?

22-nov 2012 ,  03:28
# 4
Frans Groenendijk:

Vanuit Gaza zijn er al weer projectielen de lucht ingestuurd. De meeste ervan landden in eigen territorium... Lastig, s het bestand daarmee geschonden of niet?

22-nov 2012 ,  05:39
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.