Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
“En dan zeggen ze dat joden slim zijn”
Nu al met update/aanvulling: een nieuwe hoax om de vorige te overtreffen

imageUpdate Een vreemde scène in de buurt van de Gaza-strook. Werknemers van de Israël Electric Com­pany (IEC) staan op een hoogwerker om herstel- of onder­houds­werkzaam­heden te ver­richten aan de hoog­spannings­leiding die Gaza stad vanuit Israël van elektriciteit voorziet.
Er is militaire bescherming omdat Gaza terroristen regelmatig Israëli's onder vuur nemen zelfs wanneer die aan het werk zijn ten behoeve van de infra­structuur van de Gazanen. De IEC werknemers worden geïnstrueerd en krijgen helmen en kogelvrije vesten. Om het af te ronden wordt door een hijskraan een zware metalen plaat ter hoogte van het platform opgehouden…
Gil Ronen sluit zijn stukje bij de foto's van een anonieme lezer van Arutz Sheva af met de sarcastische opmerking uit de titel die ik gebruikt heb.
Ten opzichte van de westerlingen die zich de grootst mogelijke onzin laten voorschotelen door de Palestijnen vallen ze nog wel mee die joden.
»
Wat te denken van een PvdA-bestuurslid die twittert:
Maar dat is nog niets in vergelijking met deze hoax van een paar jaar geleden. In het kader van het aanklagen van Israël over de ver­schrik­kelijke misstanden in Gaza stuurt Hamas deze foto de wereld in om te laten zien dat ze nu bij kaarslicht moeten vergaderen. Ze namen niet de moeite om te wachten tot de avond voor de foto: ze hebben kaarsjes aan­ge­stoken en de gordijnen dichtgedaan.
Het zonlicht komt dui­delijk zichtbaar naar binnen langs het gordijn en via een open­staande deur.
Voor de Fouad Sidali's van de wereld die be­la­zerd willen worden, is zoiets geen bezwaar natuurlijk. . (zie ook, wanneer u dat nog niet eerder deed, beslist ook: De strijd vanuit de VN tegen Israel: met geld van Nederland en EU

Aanvulling: nieuwe hoax
Alsof de duivel ermee speelt. Wanneer u die laatst genoemde hoax nog niet bekeken had: u kunt ook gelijk naar de overtreffende trap daar weer van.
Een kind dat zwaar gewond is of gedood door geweld in Syrië, wordt hier voorgesteld als slachtoffer in Gaza.
De foto is getwitterd door tweep 'LibyaLiberty met als begeleidende tekst:
O my god I am crying now. RT @Riverdryfilm a truly heartbreaking photo from Al Shif hospital in #Gaza Pic.twitter.com/yPBCY041

Dezelfde foto is al eerder verschenen op facebook: op 25 oktober namelijk. Nog voordat de Gazanen de rakettenregen op Israël hadden opgeschroefd en dus helemaal voordat Israël terugsloeg.
Een oplettende moeder van Israëlische soldaten wijst daarop en geeft ook aan waar die foto dan vandaan komt. Ik kon hem nu nog vinden op facebook op het account van Syrians and friends, Paris.
Voor de zekerheid heb ik wel een schermafdruk gemaakt.
 

Frans Groenendijk,  14-11-2012          

Reacties
# 1
Benjamin:

Ik was vroeger altijd voor Israel. Maar nu weet ik het niet meer.Midden Oosten had al lang voor Israel bestond een anti joods sentiment en zou dus sowieso zorgen voor agressie richting Israel. Maar dat Israel steeds meer lebensraum neemt werkt ook niet mee.Bovendien zorgt palestijnse aggressie( dat deels word uitgelokt) tot een soort van selectieproces op fanatieke joden.Dat kan gewoon niet anders.Want die niet fanatiek zijn vertrekken en gaan zeker niet naar israel.En de fanatiekelingen gaan er heen en/of blijven.Dat zou vrijwel altijd zo zijn in het geval dat een groepering een land krijgt toegewezen en er onstaat aggressie dat zo'n selectieproces ontstaat.

16-nov 2012 ,  05:06
# 2
Frans Groenendijk:

Dit is in mijn ogen een nog pijnlijker redenatie dan die waarin Wilders de schuld krijgt van het mohammedaanse extremisme in de wereld. Ja dat anti-joodse sentiment van de mohammedanen is zo oud als het mohammedanisme. Het Iraanse regime noemt raketten naar de eerst slachtpartij van joden onder leiding van Mohammed zelf: Khaibar-1.
De genocidale aanval op de Koerden in Irak noemde Saddam naar een hoofdstuk uit de Koran.
Moeten de kopten trouwens ook wegwezen uit Egypte?

16-nov 2012 ,  08:39
# 3
Benjamin:

Voor de veiligheid van de Israeliers zou het beter zijn als ze naar Europa( buiten de grote steden) en de VS zouden gaan.(Al zullen sommige mohammedanen dit zien als een overwinning en wellicht de frustratie die er altijd lijkt te zijn nog meer focussen op europa en de vs).Maar net als bij rampen willen sommige mensen nooit weg.
Maar ik besef wel dat het natuurlijk erg moeilijk is voor de joden om de historische plek voor hen te verlaten al zijn er miljoenen die in het westen wonen.Zoals het nu gaat is ook geen oplossing.Het gaat een keer helemaal mis.

De nederzettingen/territorium uitbreiding zijn tegen aggressie maar de israelische bevolking groeit ook en het is moeilijk te zeggen of dit er helemaal los van kan worden gezien.Ik geef niet israel de schuld maar zoals bij alle geloofsgroepen heb je ook bij joden fanatiekelingen ook al is het niet in dezelfde mate en frequentie als bijv. bij de Moslims.

17-nov 2012 ,  12:19
# 4
Benjamin:

De israeliers zouden goed in de europese en in amerika cultureel zijn in te passen.Al is het maar omdat de europse joden gemiideld zo'n 70 europese kom af hebben en 30% semitisch bleek uit dna onderzoek.

Je mag dit niet zeggen maar soms gaat culturele assimmilatie lastig omdat karakterologisch verschillende bevolkingsgroepen gemiddeld gezien anders zijn.( al zullen de meeste mensen je een racist vinden wanneer je zegt dat ze gemiddeld geen een eiege tweeling zijn)Althans dit zou je kunnen colcluderen uit het feit dat bijv. europees en afro amerikanen een 30% gem verschil hebben in nicotione opname door de hersenen.Afro amerikanen 30% meer opname en langer actief.Uit het onderzoek werd geconcludeerd dat nicotine schadelijker is voor afro amerikanen.Maar je kan er naast concluderen dat omdat verschilende hersendelen een andere dichtheid heeft van receptors voor nicotine opname , er verschillen zijn tussen bevolkingsgroepen en de gem hersengedeelten verhoudingen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9669788

maar dit is een beetje off topic

17-nov 2012 ,  01:27
# 5
sophie:

Wat een grote onzin, Benjamin. Het hele idee om een eigen land op te richten kwam deels voort uit het feit dat Europese heersers geen enkele moeite deden om Joden te beschermen tegen pogroms. En nu zou dat anders zijn? Nog altijd doet de Nederlandse overheid moeilijk over het beveiligen van Joodse instellingen. Het hele idee dat de veiligheid van Joden echt iets is wat alleen Joden aangaat, leeft nog altijd heel erg in Europese kringen. De dreigingen worden vaak gebagatelliseerd of op zo'n manier voorgesteld dat het eigenlijk wel 'logisch' is. Alleen daarom al is Israel, bij wijze van spreken, een geschenk uit de hemel, want daar nemen ze de bedreigingen wel serieus.

17-nov 2012 ,  03:18
# 6
benjamin:

Dus jij denkt dat Israel ook op dit moment veiliger is voor joden dan europa en de vs?

17-nov 2012 ,  01:39
# 7
Frans Groenendijk:

Waarom is dit moment het ijkpunt? Dat is hetzelfde als een warme dag in de winter opvoeren als bewijs voor 'global warming' of andersom. Joden zijn op lange termijn veiliger in IsraŽl dan in delen van Europa.
En nog even over #1: pesten op school bestaat al heel lang: dat is geen reden pesters hun zin te geven.

17-nov 2012 ,  02:08
# 8
sophie:

Ik geloof niet dat het per se veiliger is. Wat ik wel geloof is dat in IsraŽl veiligheid niet voor lief wordt genomen, dit in tegenstelling tot Europa.

17-nov 2012 ,  05:39
# 9
Filantroop:

Wel allemachtig: ďMaar dat Israel steeds meer lebensraum neemt werkt ook niet mee.Ē

Dan moet ik er toch even aan herinneren dat IsraŽl twee keer SinaÔ en een keer Gaza teruggegeven heeft.

En niet te vergeten, dat de Joden die aanvankelijk de Arabische naties bewoonden onder druk van de terreur tegen hen, naar schatting vier maal de oppervlakte van de staat IsraŽl aan grondbezit door hun vlucht achtergelaten hebben. Ja, gratis en voor niks.

Moeten we het nog hebben over het Arabische expansionisme sedert het ontstaan van de islam, waar vooral joden en christenen het slachtoffer van waren.

En dan nog de vraag of de Arabieren echt een gebrek aan grondareaal hebben om in hun dagelijkse behoefte te voorzien:
IsraŽl: 340 inwoners per vierkante kilometer.
Arabische habitat: 26 inwoners per vierkante kilometer.

Het probleem is niet zozeer dat IsraŽl gretig is naar grondgebied, maar dat Arabieren kennelijk niet in staat zijn hun eigen grondareaal rendabel te benutten.

En dan tot slot nog even over de plek waar joden veiliger zijn. Het mag dan zo zijn dat er een collectieve bedreiging voor de staat IsraŽl geldt, maar nergens anders in de wereld gaan Joden zelf over hun eigen veiligheid. En laten Joden nu bepaald geen plezierige herinneringen hebben aan de keren dat ze hun veiligheid aan anderen overlieten.

Des te merkwaardiger is het te constateren, dat de meeste ideologische agressie in het Westen tegen IsraŽl gebaseerd is op luttele feit dat de Joden zichzelf zijn gaan verdedigen.

17-nov 2012 ,  05:47
# 10
Frans Groenendijk:

@Filantroop De giftige anti-IsraŽl-propaganda sijpelt overal door.
Het wordt ook met bakken aangedragen: tot in de scholen.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/11/verdachte-robert-de-jonge-ik-kom-niet-naar-de-rechtszaak#comment-241723
De Joden in het algemeen en de IsraŽli's in het bijzonder leveren op vele terreinen fantastische bijdragen waar de mensheid zijn voordeel mee kan doen. De houding tegenover de staat IsraŽl vormt bovendien een lakmoesproef. Even dacht ik dat Benjamin alleen maar lomp formuleerde en daardoor aan racisme deed denken. Nu niet meer.

17-nov 2012 ,  06:46
# 11
Frans Groenendijk:

De 'Tweets die misschien aansluiten' geven ook een aardige indruk.
Deze geeft een aardig inkijkje in de denkwereld van de vijanden van IsraŽl:
"nvd217 Stop the oil supplies, cut all the ties with Israhell, all the Arab world unite, Israhell will have to bow, InshaAllah. #Gaza #ArabSummit"

17-nov 2012 ,  07:04
# 12
Maarten:

't Is natuurlijk van de zotte dat we voor een beetje nieuws dat niet vergiftigd is met pro-Hamas teksten toegewezen zijn op fantastische blogs als K&K.
't Is natuurlijk van de zotte dat ik, dat wij moeten meebetalen, ongewild, met de financiering van die rakettenregen op IsraŽl.
Het is van de zotte, beschamend, genant.
En het erge is, dat als ik zou weigeren belasting te betalen omdat me dit als stuitend en onzindelijk voorkomt Ūk boete op boete ga krijgen en uiteindelijk het gevang indraai.

18-nov 2012 ,  12:08
# 13
Ron:

Haastig was hij geheel tot David en Esther teruggekeerd. David had hem jubilerend ingehaald, maar Esther was nog wel een week lang stijf en ongenaakbaar tegen hem geweest, eer ze zich weer als zijn meisje wou erkennen na zijn trouweloosheid. Het had hem onbegrijpelik vernederd en in de war gebracht, dat ze zo koel tegen hem deed, net of ie een vreemde was en nooit wat met er te maken had gehad. En net toen ie alle hoop al had opgegeven en in de verdrietige toestand begon te berusten, was ze in eens bijgedraaid, weer vriendelik en lief geworden, had 'em aan z'n haren getrokken en met hem gestoeid en hem toen ze even alleen in de kamer waren, haar wang toe gestoken:

Ė Nou.... zoen 'et dan maar af, Merijntje....

Hij bleef dat zoenen flauw, kinderachtig en overbodig vinden, maar toch gaf het hem een prettige gewaarwording, die hij zichzelf niet wou bekennen. En veel prettiger vond hij het, als hij met zijn handen door haar dik, kroezig haar mocht strijken, of als ze hem met allebei haar bruine pootjes hard over zijn wangen streelde en in zijn neus kneep. Dan kon hij verheerlikt glimlachen, zonder het zelf te weten, en wist zich niets meer te wensen....

Maar nu was er een grote onrust en benauwdheid in Merijntje.

Hij had op school een opstel gemaakt over koning David en daar had hij bizonderheden in verteld, die de meester verbaasden. Deze had hem na laten blijven en gevraagd, hoe hij daaraan kwam. Toen had Merijntje hem verteld van het wonderbare boek van Flavius Josephus, waar hij met David en Esther in las en waar buurman Levison uit vertelde. De meester was geweldig verbaasd en verontwaardigd geweest. Merijntje wist toch wel, dat hij niet in de Bijbel mocht lezen? Ja, of hij nou al zei, dat dat boek de Bijbel niet was, dat hielp niets, want het was nog veel erger dan de bijbel en hoe kreeg ie 't in z'n hoofd om met Joden om te gaan? Dat was wel het ergste, wat een Rooms jongetje doen kon! Hij leek wel gek!.... Alle onthutste uitleggingen van Merijntje hielpen niets. Zelfs het aquarium bleek geen argument van betekenis. De meester had hem kort en goed gelast, alle omgang met die Jodenfamilie af te breken. Ja, maar ze deden niks meer aan hun Joodse godsdienst, had Merijntje nog gepleit, dat hadden David en Esther zelf gezegd, dus eigenlik waren ze gewone mensen, geen Ťchte Joden meer. Toen had de meester streng verklaard, dat dat nog veel slimmer was: dan waren 'et spekjoden en spekjoden waren het ergste wat je je denken kon.... de andere gelůůfden ten minste nog iets, maar spekjoden waren godloochenaars, die spuwden niet alleen op Christus en het kruis, maar ook op hun eigen God.... Merijntje had weliswaar nooit iets dergelijks waargenomen, maar de meester hield vol en verbood hem eens voor al nog langer in die gevaarlike omgeving te verkeren. Hij moest maar gewoon zeggen, dat de meester het hem verboden had en daarmee basta....

Verslagen was Merijntje naar huis gedwaald.... Gewoon zeggen, dat de meester het verboden had.... Ja, dat leek erg eenvoudig.... Maar hoe kon je nou zo iets doen?.... David zou het hele huis bij mekaar huilen.... hij was zo trots en gelukkig met z'n vriendje.... Esther zou vast niet huilen! Die zou 'em alleen maar strak en minachtend aankijken, met vast opeen geklemde lippen en haar ogen zouen helemaal zwart worden, pikzwart.... Hij kende dat, en hij kon het niet verdragen.... En die vriendelike juffrouw Levison zou verdrietig en verwijtend kijken, omdat ie David aan 't huilen maakte, en meneer Levison zelf, die altijd zo aardig was en zo leutig kon knipogen als ie grapjes maakte.... En wat had ie er ooit voor kwaad gehoord of gezien?.... Vast niks.... Ze hadden nooit gesmaald of oneerbiedig gesproken over meneer pastoor of de kerk, zoals buurman Van Tol nog wel deed, en dat was niet eens een Jood.... Het was een rustig, vriendelik gezin.... Toen voelde Merijntje echter, dat ie zich zelf liep te paaien met praatjes voor de vaak.... Eťn ding stond vast: het wŠren Joden, ondanks alles.... En hij kon nou praten zoveel ie wou, maar hij kon nooit ontkennen, dat de Joden Christus gekruisigd hadden, dat zij een vervloekt volk waren en zeker geen omgang voor een godvruchtig Katholiek jongetje.... Natuurlik had de meester gelijk.... Maar Merijntje zat voor de moeilikheid om een eind aan de verhouding te maken.... En als hij er aan dacht, voelde hij weer zo brandend fel, dat ie veel van Esther hield, zo veel als van niemand anders, en dat ie haar niet missen wou.... dat het kouder en leger om hem zijn zou zonder Esther dan indertijd, toen meneer pastoor gestorven was en Flierefluiter weggegaan....

18-nov 2012 ,  10:39
# 14
Ron:

En Merijntje vond niet de moed met zijn Joodse vrienden te breken.... Hij liet alles maar op zijn beloop, stond meer dan eens doodsangsten uit, dat de meester er weer over beginnen zou of een brief naar z'n ouders schrijven.... Maar de meester had zeker wel andere dingen aan z'n hoofd, want die sprak nergens meer over. En bij hem thuis waren ze aan de toestand gewend geraakt: die wisten nog nauweliks dat beneden hen Joden woonden, en zeien er nooit meer iets van. Maar toch bleef diep in Merijntjes geweten een stille wroeging knagen: hij was ongehoorzaam, hij had verboden omgang met Joden en het ergste: hij had zelfs een Joods meisje.... Waar moest dat allemaal op uitlopen?....

A.M. de Jong
Merijntje Gijzen's jeugd. Deel 4. In de draaikolk (1928)

De Jong is op een tragische manier aan z'n eind gekomen. Op 18 oktober 1943, toen hij in Blaricum woonde, belden er een paar SS'ers aan. Argeloos liet De Jong hen binnen en knoopte zelfs een gesprek met hen aan. Toen hij ze weer uitliet, loste een van hen een dodelijk schot. Het was een van de zogenaamde Silbertanne-moorden, waarbij een bekende of belangrijke figuur zonder vorm van proces uit de weg werd geruimd. De Jong was nog maar 55 jaar. Een officieel bericht in de pers gaf de Joden de schuld...

18-nov 2012 ,  10:43
# 15
Frans Groenendijk:

@Maarten Het is misschien nog wel zotter dat voor wat betreft de omroepen die ik ontvang op mijn televisie over het Midden-Oosten en over het mohammedanisme ik Al Jazeera ervaar als de meest betrouwbare...

18-nov 2012 ,  03:12
# 16
Benjamin-racist:

#10 het zou best kunnen dat ik racistisch ben.
Wat niet wil zeggen dat je het niet kunt vinden met andere afkomsten.
Uit onderzoek blijkt 80% het impliciet/instictief en beetje te zijn.
Foto's van een ander ras geeft bij 80% een lichte schikreactie een beeje te vergelijken als bij het zien van een slang( ander diersoort) maar dan op micro niveau.De 20% niet racisten waren veel vaker slachtoffer van allerlei geweld.
Ook van mensen van eigen afkomst trouwens.( ongeveer 1/3.5 van iemands karakter kan je aflezen uit uiterlijk)
Mensen zijn er op getraind om racisme te onderdrukken tegenwoordig.

Een anti racist of het uiterste van racisme ben ik niet denk ik.Anti racisten zijn vaak (blanke) mensen die zeggen dat ras niet bestaat maar wel denken te weten dat blanken zo door en door slecht zijn en racisme kampioen zijn( terwijl ze vinden dat ze niet bestaan).Door te stellen dat alleen uiterlijk is gaan verschillen creer je juist haat.Onderrepresentatie op een bepaald gebied word dan altijd volleedig verwezen naar racisme van de andere groep (of de magische omgevingsfactor verschillen waarbij racisme ook weer word betrokken).Een veel geroemde en aangehaalde quote is dat 85% van de genetische variatie binnen eigen ras/volk afkomst is.Maar wat er niet bij word verteld is dat het zorgt voor vaak een vrij verschillende standaard normale verdeling van veel genetische eigenschappen.Stel blanke verschillen totaal door verschil in genen van -5.876 tot 5.875 in sd's in intelligentie.( 700 miljoen populatie) en zeg maar groene mensen overlappen 85% van de totale genetische variatie.dan zou het niet verwondelijk zijn als het gemiddelde bijv 0.9 sd verschilt met meer overlapping in begin dan einde van standaard normale verdeling.( met hoger gemiddelde heeft ook hogere absolute sd over het algemeen).Het is dan absurd om diversiteit in de top te eisen terwijl de 15% vooral in de top verschil maakt.

Seksisme
borst-taille en taille heup ratio zegt wat over oestrogeen-testoseron verhouding.
Als je denkt dat die hormoon verhouding er niet toe doet en overal mannen en vrouwen 50% moeten zijn zou je verwachten dat vrouwen die bij bijv. op school cultuur en maatschappij kiezen zelfde verhouding gemiddeld heeft als een meisje dat exact kiest met wiskunde b2.Als dit het geval is zou het wat normaler worden om diversiteit op geslacht te verwachten..Ook heeft hormoonverhouding invloed op karakter en haantjesgedrag etc. wat zorgt voor verschillende %

cultuur

word gevormd door omgeving en karater van gemiddelde van populatie( waar de grootste groep mensen bij in de buurt zitten) je zou kunnen zeggen maar vroeger was culuur heel anders.Ja dat is waar maar ik zeg ook deels.maar ook zorgden zelectieprocessen voor verschil in genen frequentie.Bijv tijdens opzetten beschaving van europeanen was het belangrijk goet te kunnen samenwerken en weinig ik zou zeggen weinig 'stamsistisch"( racisme micro) te heben.Goede samenwerkers hadden betere kans op voortplanting.Verschillende stammen vochten maar zijn later met elkaar vermengd.goed samenwerken werd veel geslecteerd net als empathie en enn wijd moraalen niet alleen binnen kleine familie bloedband( zelfs kunnen verplaatsen in een hond wat zorgde voor weinig soortsisme bij europeanen en veel huisdieren, tegenovergestelde van kannibalsime) etc.In veel gebieden heb je nog steeds sub stammen.Ik kwam er al snel achter op voetbal dat het nogal een verschil maakt of iemand ali of hassan heet of jan kees en de kans dat het een pingelaar of niet is.( vooral in het begin later word het afgellerd)

Elke afkomst heeft zijn eigen kwaliteiten wat niet vollledig overlapt met anderen.

18-nov 2012 ,  09:39
# 17
Benjamin-racist:

laaste post van de racist

Wat gehaast slordig en lui geschreven zeg, goet heben met een t etc.Maar het is zo klaar als een klontje.Eerst was het communisme met alle mensen zijn gelijk en nu alle rassen en culturen hetzelfde of gelijk.Misschien algeheel maar niet elk specifiek onderdeel.Natuurlijk heeft het effect gehad dat sommige populaties hele jaar eten hadden en andere in de winter niet( lange termijn denken, eten bewaren hukana matata, relax man vs stressvol type)
Sommige populaties bleven veel op een plek andere niet integratie aanpassings/kwaliteiten verschil gemiddeld gezien?

19-nov 2012 ,  12:45
# 18
Frans Groenendijk:

Macabere aanvulling op #15: in Cairo is een vestiging van Al Jazeera aangevallen door een boze menigte....

21-nov 2012 ,  04:21
# 19
Veteraan:

Die monteurs beschieten? Ik begrijp dan ook niet waarom de islamitische vijand daar in Gaza door Israel nog altijd van energie wordt voorzien.Laat ze barsten.

18-jan 2013 ,  12:22
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.