Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Aangifte valsheid in geschrifte tegen CvB UU
Suggestief misbruik statistiek en een niet functionerende begeleidingscommissie

Op zusterwebstek Keizers & Kleren staat het complete dossier.
Na een uiteenzetting door Stevens zei de interviewer van Nova: “Simpel gesteld: Marokkanen stelen meer; Nederlanders verkrachten meer en plegen meer zinloos geweld en allerlei andere enge dingen.” De onderzoekster antwoordde: “Als je het zo zou willen stellen, kun je het zo zeggen, ja.”.
Dat was pure misleiding. Marokkanen plegen gemiddeld ook vaker de meer ernstige misdrijven; dat blijkt zelfs uit ruwe cijfers die in het rapport van Stevens zelf staan.
»
André van Delft doorliep alle procedures die mogelijk zijn om dit gebrek aan wetenschappelijke integriteit aan te kaarten. Op alle niveaus werden de onderzoeksters in bescherming genomen. Vooral het gedrag van het Landelijk Orgaan Wetenschappelijk Integriteit onder leiding van socioloog Cees Schuyt *) viel in ongunstige zin op.
André besloot zijn ervaringen op papier te zetten.
Toen hij ter voorbereiding nog wat informatie opvroeg stuitte hij op de valsheid in geschrifte.
In het onderzoeksrapport worden de leden van de begeleidingscommissie met naam en toenaam bedankt.
De commissie heeft echter geen formeel oordeel uitgesproken over de inhoud van het rapport en bovendien bleek de voorzitter maar heel even voorzitter te zijn geweest 'vanwege onverenigbare belangen'.
Zodoende vandaag de gang naar de Rechtspraak.

We hebben er alle vertrouwen in dat de Officier van Justitie serieus naar de aangifte zal kijken.

image

 
*) Cees Schuyt kwam hier op het weblog al eens vaker langs. Met name hier met een citaat uit zijn CV:
Kees Schuyt streeft er naar (sic) nooit meer dan drie nevenfuncties tegelijk te hebben.
De man heeft een bijzonder zelfbeeld.

Frans Groenendijk,  09-11-2012          

Reacties
# 1
Tommie:

Hier, onder onze neus, worden de stoottroepen voor jihad & kalifaat klaargestoomd:
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/10/in-nederland-wonen-honderden-kinderen-in-moskee-internaten/

10-nov 2012 ,  05:53
# 2
Frans Groenendijk:

Bedankt voor de tip Tommie. Ik zie ook wel een positieve kant: een NRC-medewerker die dingen onderzoekt. De SP-, D66 en GL-reacties zijn weer bar en boos: de veiligheid van deze kinderen is natuurlijk een zeer belangrijk aspect en op zich al reden genoeg om er tegen op te treden, maar ze doen alsof dat het enige aspect is.

10-nov 2012 ,  07:17
# 3
Tommie:

Dat 'enige aspect' geldt niet de reactie van mevrouw Sadet Karabulut van de SP. Zij merkte op dat ze bang is, dat van de internaten een segregerende werking uitgaat.

10-nov 2012 ,  08:32
# 4
Tommie:

Overigens heb ik de opmerking van Mevrouw Sadet Karabulut geciteerd in een zeer korte reactie op de NRC-site. Alleen dat. Verder niets. Toch werd mijn bijdrage subiet in de prullenbak gedeponeerd. Probeer jij eens wat, Frans. Je moet daartoe op de tweede foto klikken. Dan zie je alle andere foto's en kun je naar onderen scrollen voor het reactievenster.

10-nov 2012 ,  08:40
# 5
Frans Groenendijk:

Ik heb wat gezocht op de titel van het boek dat door de jongen gelezen wordt en daarover een reactie geplaatst.

10-nov 2012 ,  09:19
# 6
Tommie:

Die reactie van jou, Frans, is ook alweer foetsie. Net als een eerdere reactie van mij ('n andere dan die genoemd onder 4 hierboven) over het affiche te zien op foto nr. 5, dat aanspoort tot "gehoorzaamt de boodschapper".
Dat affiche is qua taalgebruik eigenaardig. Immers het imperatief meervoud is in de Nederlandse taal allang afgeschaft. Daar had moeten staan "gehoorzaam de boodschapper", zonder t. Het bewuste affiche ontleent zijn koranvertaling vermoedelijk aan een Belgische bron. Bij onze zuiderburen heeft dat meervoudsimperatief veel langer standgehouden.

11-nov 2012 ,  12:19
# 7
Frans Groenendijk:

Dit hoeft niet op 'censuur' te duiden.
Zie ook dit stukje over de moderatie bij Trouw.
Het zou kunnen zijn dat we per ongeluk gebruik van de mogelijkheid om als niet-abonnee toch reacties te plaatsen. Door eerst op de afbeeldingenreeks te klikken omzeilen we vermoedelijk de barrierre daartegen.
Inmiddels heb ik nog een beschrijving van een Turkse bibliotheek gevonden voor dit boek.
Hun onderwerp aanduiding: "Terrorism -- Turkey.", "Martyrs -- Turkey -- Correspondence."
Extra speciaal onderwerp voor kinderen in een internaat!

11-nov 2012 ,  12:37
# 8
Tommie:

Frans, ga je me vertellen dat 'birsel uyar' en 'rachid' op de NRC geabonneerd zijn?

De google-vertaalmachine maakt van
"Bizden size selam olsun : şehit mektupları / yayına hazırlayanlar: Koray Gürbüz, Hüseyin Özlük."
"Laten we groeten u: martelaar letters / publicatie voorbereid door: Koray Gurbuz, Hussein Personeel."

Lekkere lectuur voor een puber.

11-nov 2012 ,  12:50
# 9
Frans Groenendijk:

Mijn reactie is inmiddels gepubliceerd. Ik zie dat, net als bij Trouw, de reacties die er bij gekomen zijn niet allemaal onderaan staan, maar ook tussen eerder verschenen reacties!
Overigens vormen de verschillende types reacties een heel mooi beeld van wat er mis is in Nederland.

12-nov 2012 ,  01:05
# 10
HansJansen:

Het Turkse fragment van #8 betekent volgens mij, letterlijk woord voor woord:

Van ons / naar jullie / een vredesgroet / moet zijn/:
[als] martelaar voorbeschikten /
de het drukwerk / gereedmakenden:

en dan twee namen, K.G en H.P.

12-nov 2012 ,  03:07
# 11
Frans Groenendijk:

Dank je Hans. Dat die jongen dit boek zit te lezen is natuurlijk geen bewijs dat het betreffende internaat een terroristenopleiding is. Het zou wel onderwerp van zorg en onderzoek moeten zijn. Dat is het blijkens de inhoud van hun kamervragen zelfs niet voor de PVV!

12-nov 2012 ,  04:32
# 12
Andre van Delft:

De onderzoeksters bekeken populaties van gedetineerden, en presenteerden dat op een manier waarop het publiek, politici en columnisten zouden gaan denken dat het om vrije mensen in de maatschappij ging. Zo'n manipulatie is niet nieuw.

Ik bekeek vandaag een deel van een video "The Kinsey Syndrome".
Kinsey was een Amerikaanse seksuoloog; hij noemde pedofielen "minor attracted", en experimenteerde met kinderen door die seksueel te misbruiken.

In 1948 publiceerde Kinsey het boek Sexual Behavior in the Human Male. 69% van de mannen in de VS zouden prostituees bezoeken en 50% deed aan overspel, volgens Kinsey.

Later bleek dat Kinsey gegevens over gevangenispopulaties had gepresenteerd als deel van de reguliere populatie.

Zie de video: http://youtu.be/RVwbVRNwm6s?t=23m57s vanaf 23:57

12-nov 2012 ,  04:59
# 13
HansJansen:

Het gaat blijkens het fragmentje in het Turks dus wel degelijk om jongemannen die zijn 'voorbestemd' (maktup) voor het martelaarschap.

13-nov 2012 ,  11:41
# 14
Benjamin:

Elke tijd heeft zijn ideologieen die vaak tot oorlog lijden:
Imperialisme,nazisme,communisme en wellicht multiculturalisme.Voor waarheidsvinding is het belangrijk dat het je niet uitmaakt wat de uitkomst is, of het politiek correct is en of het slecht is voor je reputatie.Het valt me dat veel academisie heel erg bezig zijn met reputatie en vooral graag moraal superieur worden gezien( volgens het tijdsbeeld) en onderzoeken daar naartoe manoevreren.De uitzondering op de regel acadamisie worden gedemoniseerd.Op deze manier is waarheidsvinding uiterst ingewikkeld.Om bij de realiteit te komen is een harmonie van impliciet en expliciet , het bewuste en onderbewuste denken nodig en niet alleen de voorkant van de hersenen, het abstracte met denigrerendheid naar andere gebieden van de hersenen en dat verlagen tot domme onderbuikgevoelens die moeten worden uitgesloten.Eerste ingevingen zijn vaak helemaal niet zo slecht.Je kan je beter laten lijden door de eerste ingeving en daarop voortborduren dan die negeren en je laten lijden door de tijds ideologie en je eigen reputatie.

16-nov 2012 ,  03:11
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.