Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
De strijd vanuit de VN tegen Israel: met geld van Nederland en EU
Khulood Badawi

Dit is Khulood Badawi. Klikken op de foto leidt naar een videoclip die gemaakt is om haar in het zonnetje te zetten. Ze heeft aan een universiteit in Israël gestudeerd en heeft het daar, te oordelen naar de beelden in de clip, materieel helemaal niet slecht. Ze lijdt echter wel.
Op 8:40 legt ze uit waarom het veel fijner is om bijvoorbeeld in Amman te zijn: wanneer ze daar iets gaat kopen hoeft ze zich niet steeds af te vragen of het product misschien van een Israëlische leverancier komt...
Badawi werkt bij een VN-instelling en is recent in het nieuws gekomen door via Twitter een bericht de wereld in te sturen met een foto. Een dubbel-vervalste foto om Israël in een kwaad daglicht te plaatsen.


»
Land voor vrede
In 2005 trok Israël zich terug uit de Gazastrook [1]. Joodse nederzettingen werden ondanks veel geweldloos verzet ontruimd. Daarna won Hamas in de Gazastrook de verkiezingen van Fatah, waarop ze via een staatsgreep aan de macht kwam in dat deel van de 'Palestijnse gebieden'. Bij de erop volgende zuiveringen werden Fatah aanhangers gemarteld en vermoord.
Vanuit Gaza werden de afgelopen 10 jaar circa 12000 raketten en raketjes afgevuurd op het zuiden van Israël. Vorig jaar bijna 700. De inval in Gaza in de winter van 2008/2009 leek enig effect te hebben op Hamas. Hamas stelt zich officieel nu iets minder oorlsogszuchtig op naar Israël. Het afvuren van raketten op Israel vanuit de Gazastrook is nu overgenomen door tenminste twee andere organisaties.
er zijn wel Pale­stijnse doden geval­len. Het meren­deel daar­van gekende terroristen

Mogelijk op aangeven van Iran bereidde de PRC [3] grote nieuwe aanvallen voor in Israël zelf. Daarop schakelde de Israëli's door middel van chirurgisch precieze operaties twee kopstukken van deze organisatie uit. De PRC en/of Islamitische Jihad vuurden vervolgens honderden raketten af op Israël: tienduizenden mensen leven in voortdurende angst. Dankzij de schuilkelders, het afweersysteem en de gezondheidszorg zijn er tot nu toe 'alleen maar' gewonden gevallen in Israël (25 doden in de afgelopen 10 jaar).
Bij de vergeldings/afschrikkings acties van Israëlische kant zijn wel Palestijnse doden gevallen. Het merendeel daarvan gekende terroristen.

Dubbel-hoax
Omdat dit niet klopt met het beeld dat door de Palestijnen, de VN, de OIC en andere vijanden van Israël wordt opgehangen, kwam (onder andere) Badawi met de genoemde tweet die onmiddellijk een 'hit' werd. Hier een afbeelding ervan.

De foto is een dubbele hoax. De ontmaskering is pijnlijker dan die van Pallywood. Iemand van het Israëlische leger herkende de afbeelding. De foto werd namelijk ook in 2009 al eens de wereld rond gestuurd om het leed van het Palestijnse volk voor het voetlicht te brengen. Ook in 2009 was de foto echter al leugenachtig: het meisje was van een schommel gevallen. Ze was daarbij ernstig gewond geraakt en kort erna overleden, maar er was geen enkel verband met het conflict tussen Hamas en Israël.
Pacheco weet dat Palestijnse terroristen in het verleden aanvallen hebben afgeblazen omdat er anders Joodse kinderen gevaar zouden lopen…

Een (twitter)vriendin van mevrouw Badawi, Diana Alzeer, onderkende de fout en verontschuldigde zich ervoor. Badawi niet. En let op: Badawi is geen schoonmaakster of hoofd van de administratie bij de betreffende VN-organisatie, ze is er 'Information & Media Coordinator'. Honest Reporting riep op de leidinggevende van Badawi hierover een e-mail te sturen en verschafte een link naar een pdf met verschillende e-mail-adressen van de betreffende organisatie: de OCHA. De volgende dag werkte het contactformulier op de webstek van die organisatie niet meer. E-mails aan medewerkers van de lijst komen terug met de melding 'user unknown' [2].

OCHA
Het is overigens zeer de vraag of die leidinggevende gereageerd zou hebben. Deze mevrouw Pacheco is een joodse juriste uit de VS die zich al heel lang compleet geïdentificeerd heeft met het lijden van het Palestijnse volk. Hier schrijft ze over de nachtelijke
De organisatie verleent geen hulp aan mensen in nood
afslachting van de familie Fogel: de daders konden eigenlijk onmogelijk Palestijnen zijn omdat Pacheco zeker weet dat Palestijnse terroristen in het verleden verschillende aanvallen hebben afgeblazen omdat er anders Joodse kinderen gevaar zouden lopen…

Maar wat is OCHA eigenlijk? Terloops kwam die organisatie hier op Keizers & Kleren al eens aan de orde in dit stuk over de houding van Nederlandse media tegenover Israël ("Vandaag was de kapitein nuchter"). Toen ging het echter alleen over de afdeling oPt van OCHA en stond ik nog niet stil bij wat deze merkwaardige club eigenlijk als taak heeft. OCHA staat voor United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs. Die naam moet je letterlijk nemen. De organisatie verleent geen hulp aan mensen in nood: ze coördineert en ondersteunt organisaties die dat doen. Denk bij OCHA aan een combinatie van het slechtste van managementjargon en bureaucratie. De OCHA heeft afdelingen in 25 landen en een aantal 'regionale' afdelingen.
Dit lezen we bij de afdeling oPt (Palestijnse gebieden):
In 2011 OCHA developed the first inter-agency Humanitarian Country Team (HCT) advocacy strategy, providing humanitarian actors with a platform to maximize efforts to effect change. OCHA will reinforce this in 2012 and ensure that the inter-cluster forum is more operationally focused so it can rapidly and effectively respond to events.

De afdeling voor 'de bezette Palestijnse gebieden is de op 3 na grootste van die afdelingen. Er werken 63 mensen en volgend jaar zal dat aantal gelijk blijven. Dat kost zo'n acht miljoen dollar per jaar. Zeg maar een ton per gemiddelde medewerker. Ter vergelijking: de afdeling voor Haïti heeft dit jaar nog 50 mensen in dienst, volgend jaar nog 20. De aardbeving die tweehonderdduizend mensenlevens kostte is al weer twee jaar geleden en het aantal cholera besmettingen loopt in de tienduizenden maar het zakt. Het inkomen per hoofd van de bevolking is ook bijna de helft van die in de Palestijnse gebieden.
meest opvallende aan de bijdrage van Nederland is niet dat die groter is dan die van Duitsland en Frankrijk samen

De OCHA heeft hoofdkantoren in New York en Geneve die 38% van het budget opslurpen en bijna 500 van de circa 2000 personeelsleden huisvesten. Het budget is groot en groeiend. Misschien groeit het budget wel het snelst van alle afdelingen van de VN. Van 2007 tot 2010 steeg het met bijna 30%. Het bedraagt zo'n 200 miljoen dollar. Slechts een klein deel daarvan komt uit de reguliere VN-middelen. De rest van gulle donorlanden.
Het meest opvallende aan de bijdrage van Nederland is niet dat die groter is dan die van Duitsland en Frankrijk samen maar dat vrijwel niets ervan geoormerkt is. Van het totale budget is 56% geoormerkt, van de Nederlandse bijdrage minder dan een promille.
We dragen trouwens ook nog bij via de Europese Commissie. De bijdrage daarvan steeg van 2007 tot 2010 met 60% tot twintig miljoen.
Wat doet bijvoorbeeld de oPt afdeling van OCHA met dat geld?
Hier vindt u het hele verhaal.
Eén citaat om een idee te krijgen. Het betreft 'indicator 17' van het 'Performance Framework'. Tegnover de huidige status staan de plannen voor 2012 en 2013:
CURRENT STATE Informal satisfaction is expressed during bilateral meetings. It is also reflected by the increasing demand for OCHA briefings and field tours. OCHA’s reports and maps are viewed as the highest standard.
TARGET 2012-13 2012: Establish and implement a communications action plan to target political actors who have influence over power holders, including engaging with authorities in Egypt on Gaza. 2013: Establish an advocacy accountability framework based on the Advocacy Strategy and its associated annual reporting.Noten
1) Lees over de terugtrekking uit Gaza beslist ook dit stuk van Uri Avneri http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/archief/article/detail/1753232/2004/06/08/Sjaron-meent-niets-van-terugtrekking-Gaza.dhtml Trouw uit juni 2004.
2) Ik stuurde een e-mail aan twee mensen van het hoofdkantoor van OCHA: deze kwamen niet onbestelbaar retour. Ik vroeg erin of we een persverklaring tegemoet konden zien over de affaire Badawi. Ik heb (nog) geen antwoord gekregen.
3) Per abuis stond er dat het kopstukken van de Islamitische Jihad waren, die door de IDF waren uitgeschakeld. Ze waren echter van de PRC.  

Frans Groenendijk,  16-03-2012          

Reacties
# 1
Likoed Nederland:

De VN is een totale farce.

Deze week werd Khadaffi door de VN alsnog postuum geprezen voor zijn bijzondere prestaties op het gebied van de mensenrechten.

Het voorstel om Syrie te schorsen uit het Mensenrechtencomite van de UNESCO werd vorige week verworpen, met 35 tegen 8 stemmen.

Zie de betreffende recente artikelen op onze site.

En waarom? Omdat (moslim) dictaturen de dienst uitmaken.
http://likud.nl/2010/12/moslim-machtsblok-domineert-vn-islamitische-verenigde-naties-mensenrechten/

16-maa 2012 ,  02:05
# 2
Frans Groenendijk:

Was het maar waar. De VN is geen farce maar een middel in de strijd tegen IsraŽl, de VS en het Westen in het algemeen. Het totale ontbreken van realiteitszin bij bijna alle politici en journalisten: dat is de farce.

16-maa 2012 ,  02:19
# 3
Roelf-Jan:

Zo denkt Emiel Roemer nog altijd dat de VN een vooraanstaande organisatie is die de rechtvaardigheid dient. Roemer beroept zich kritiekloos op de VN in zijn standpunt over Israel.
De hamvraag is: Waarom weten zo weinig mensen dat de VN een politieke arena is waar de slechterikken (de dictaturen, de mensenrechtenschenders) de meerderheid uitmaken?

18-maa 2012 ,  07:53
# 4
Frans Groenendijk:

Dat is inderdaad een uitzonderlijk beschamend iets @Roelf-Jan. Denk ook terug aan discussie in 2003 over wel/niet Irak binnenvallen. Politici die zich dan achter 'het standpunt van de VN' verschuilen. Krankzinnig. Los van het onderwerp: krankzinnig om het standpunt 'van de VN' mee in overweging te willen nemen.

18-maa 2012 ,  02:51
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.