Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
28 augustus: 100 steden in actie tegen tegen steniging
Red Sakineh Ashtiani

imageOp 28 augustus wordt in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven samen met nog 100 steden wereldwijd een demonstratie gehouden tegen steniging in Iran.
Wij roepen iedereen op die ook wil protesteren tegen deze onmenselijke, barbaarse straf, om te komen demonstreren. Dit mag in de 21ste eeuw niet meer voorkomen!

Datum:28 Augustus 2010
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Plaats: Beursplein, Amsterdam

Organisatie: International Committee Against Execution (Nederland)
»
Sakineh Ashtiani (43) is een ter dood veroordeelde Iraanse vrouw. Ze werd veroordeeld tot de doodstraf door steniging wegens overspel. Haar naam is bekend omdat mensenrechtengroepen over de hele wereld zich voor haar inzetten.

De Iraanse autoriteiten ontkennen de steniging en beschuldigen Sakineh nu van moord op haar echtgenoot. Ze zit nog steeds in de dodencel. Honderdduizenden mensen hebben wereldwijd protestbrieven geschreven, petities ondertekend en actie gevoerd. Hun mening is dat steniging een gruwelijke, onmenselijke straf is, in strijd met de internationaal erkende mensenrechten.

Het Internationaal Comité Tegen Steniging, gevestigd in Nederland, doet mee aan een internationale actie in honderd steden over de hele wereld. Op 28 augustus zal er in deze 100 steden worden gedemonstreerd tegen steniging.
De actie, die in Nederland gelijktijdig in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven wordt gevoerd, is bedoeld om de naam van Sakineh Ashtiani levend te houden en samen met burgers in alle andere deelnemende steden te blijven protesteren, net zo lang tot Iran deze inhumane straf afschaft.

Sakineh mag niet worden gestenigd. Om dit te bereiken, doen wij een beroep op alle burgers om te laten zien dat u ook tegen steniging bent. Het islamitische regime in Iran behoort met Noord-Korea tot de gruwelijkste regimes ter wereld. Het onderdrukt zijn volk al 31 jaar. Sinds 1979 zijn reeds 109 mensen gestenigd voor overspel, voornamelijk vrouwen. Daarnaast staan er nog 25 mensen op de lijst om gestenigd te worden. Deze barbaarse moorden moeten worden gestopt!
We roepen alle Nederlandse organisaties op die mee willen doen met deze actie en hun achterban bij de actie willen betrekken. Verder doen wij een beroep op alle politieke partijen en de nieuwe regering om deel te nemen aan deze campagne om de steniging van Sakineh te voorkomen.
Daarnaast verzoeken wij de media om aandacht te besteden aan het verhaal van Sakineh en het nieuws over deze actie (100 steden in de wereld tegen steniging) bekend te maken.
International Committee Against Stoning, Iran Solidarity, Mission Free Iran, International Committee Against Execution  
De foto toont de Iraanse dictator en de Braziliaanse president Lula. Vanuit zijn linkse, anti-Amerikaanse insteek staat Lula op relatief goede voet met Ahmadinejad. Op 1 augustus heeft Lula zich evengoed toch gekeerd tegen Ahmadinejad door aan te bieden Sakineh asiel te verlenen in zijn land.
Jahan News, a website close to Iran's Revolutionary Guards, struck a critical tone. "The Brazilian president is under the influence of western propaganda … and has interfered in Iran's internal affairs." It said Ashtiani was convicted of adultery and murder, even though a court rejected the latter charge.

Frans Groenendijk,  23-08-2010          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.