Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Ouder: Premier Rutte
Nieuwer: Misdaadstaten

Ambassadeurs van twee verschillende planeten

imageHet lezen van de hijgerige tekst in het eigen about us van Skynews, doet me denken aan het lied Trouble Every Day van The Mothers of Invention. Het idee van (eigen) videoclips is echter wel een goed idee. Zo kan een zeurderig dertien uit een dozijn stuk onder een kop die het ergste doet vrezen ("Cameron's UN Speech To Focus On Arab Spring") zelfs buitengewoon nuttig blijken.
Het bekijken van de clipjes met Cameron zelf, maar veel meer nog die met de Palestijnse respektievelijk de Israëlische ambassadeur, geeft -voor wie de waarheid onder ogen durft te zien- zeer veel helderheid.
»
In de tekst van Dominic Waghorn, US correspondent van Skynews, wordt -heel vreemd eigenlijk- in het geheel niet verwezen naar de twee ambassadeurs. Ik raad u dringend aan beide zeer korte clipjes te bekijken, beter nog: doe het twee of drie keer.
Kernbegrippen bij de Palestijnse minister:
We zullen zien wat er gebeurt
, waarmee hij doelt op het 'bid' [hij spreekt het uit als bet, maar het is duidelijk wat hij bedoelt] voor een VN-lidmaatschap dat steun zou geven aan het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse staat op gebied dat onder Israëlische jurisdictie valt.
We are marching in this direction. (…) Wie enthousiast is over de Arabische Lente en gisteren in de VN-vergadering zich daar achter stelden, moeten ook luisteren naar de honderdduizenden Palestijnen in de straten (…) Ze moeten ook het Palestijnse volk geven wat het verdient (…) Alle Palestijnen willen een einde aan de bezetting en willen onafhankelijkheid (…) Alle landen moeten ons helpen dat doel te bereiken.

 

Frans Groenendijk,  23-09-2011          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.