Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Arabieren en de Commissie Gelijke Behandeling

In het Midden Oosten identificeerde men zich vanouds met zijn familie en zijn clan, als Arabier of als Turk, al naargelang het dialect dat iemand sprak, maar men identificeerde zich vooral als moslim. Er waren twee uitzonderingen. Koerden, die moslims zijn, hebben zich door de eeuwen heen etnisch geïdentificeerd en ook de Armenen, die christenen zijn en nog ouder dan de Koerden identificeren zich als Armenen.
»
Arabier zijn betekende in de moslimwereld wel wat. De profeet was Arabier en het Arabisch is de taal van de Koran en de Moskee. Maar Turks niet. Dat was niks eigenlijk, behalve een taal. Het Osmanli rijk was etnisch niet Turks, al was de sultan wel heel uit de verte van Turkse afkomst. In de mannelijke lijn tenminste. In de vrouwelijke lijn stamden de
dat de Commissie Gelijke Behandeling wel bezig zou kunnen blijven als discriminatie tussen allochtonen onderling mee zou tellen, maar dat doet het niet zoals U weet
sultans consistent van slaven af en die waren alleen bij uitzondering Turks. Moestafa Kemal Ataturk was wel weer een etnische Turk en sindsdien is dat weer een reden om er trots op te zijn, maar eerder was Turk in Stamboel meer een scheldwoord voor de arme bewoners van het hoogland van Anatolië.
Turken noemden zich voor de eerste wereldoorlog moslim of christen, maar zeker niet Arabier, want ondanks de profeet wil eigenlijk verder geen moslim een Arabier zijn en een christen wil dat al helemaal niet. Dat is nog steeds zo.
We gooien in Nederland graag alle moslims op een hoop en daar is ook wel enige reden toe maar noem een Turk geen Arabier, hij zal het U niet in dank afnemen.
U vindt geen definitie van discriminatie in de grondwet of de verdragen
Waar een Turk daarbij geen verschil zal maken is of het nu Marokkanen, Algerijnen, Tunesiërs, Irakezen, Syriërs of Jemenieten zijn, dat is voor hem allemaal hetzelfde. Dat vinden de Arabieren zelf ook. Egyptenaren is misschien net even wat anders en misschien ook wel wat beschaafder dan de rest maar niet noodzakelijk beter. Een Turk discrimineert Egyptenaren op een manier dat de Commissie Gelijke Behandeling wel bezig zou kunnen blijven als discriminatie tussen allochtonen onderling mee zou tellen, maar dat doet het niet zoals U weet.

U vindt geen definitie van discriminatie in de grondwet of de verdragen, maar in de praktijk van de UN en de commissie Gelijke Behandeling is discriminatie datgene
Het bureau adverteerde met ‘Marokkanen gevraagd’ en werd aangeklaagd
wat mensen uit de westerse cultuur doen tegenover mensen van andere culturen waardoor de laatsten zich niet op voet van gelijkheid voelen behandeld. In veel gevallen is dat gevoel ten onrechte en hebben de autochtone mensen of instanties goede en niet discriminatoire redenen voor hun gedrag. De meeste van de gedragingen die als discriminatie worden bestempeld zijn puur etnisch en ze verschillen niet of het nu de aanhangers van Wilders zijn of Turken of Marokkanen die ze plegen. Maar leg dat maar eens uit aan de dames en heren van de commissie. Die zijn zo blank en ze staan zo ver af van de gewone mensen in Nederland, die discrimineren zonder het te weten zelf.

U zou de uitspraken van de commissie eens moeten doorbladeren. U komt daar de raarste veroordelingen tegen, maar altijd van autochtonen, nooit van allochtonen. Neem het onderzoeksbureau dat een enquête wilde houden onder mensen van Berberse afkomst die geen Nederlands spreken. Men had daarvoor Marokkanen nodig had die zowel het Nederlands als het Berbers beheersen. Het bureau adverteerde met ‘Marokkanen gevraagd’ en werd aangeklaagd door een van die stichtinkjes die zich met de bestrijding van discriminatie bezig houden. Klacht ontvankelijk en onderzoeksbureau veroordeeld, ook al had het een uitstekende reden om onderscheid te maken tussen Marokkanen en niet Marokkanen en ook al was de formulering doeltreffend en bevatte die niets negatiefs.
Als ik een rechtse regering was dan zou een van mijn eerste regeringsdaden zijn om die commissie af te schaffen en ontoelaatbare discriminatie weer over te laten aan gewone rechters, waar die hoort. De commissie discrimineert zelf ontoelaatbaar, dat is wel duidelijk.  
Stond afgelopen donderdag al op het weblog van Toon zelf.

Toon Kasdorp,  05-11-2011          

Reacties
# 1
trias politica:

Die CGB is volledig overbodig en totaal wereldvreemd.

06-nov 2011 ,  03:37
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.