Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Over de waarschijnlijkheid en wenselijkheid van een westerse islam

Vooral vanwege het boek dat ik geschreven heb, nodigde de JOVD me uit een lezing te houden op het symposium dat ze a.s. zaterdag, 12 november, organiseren over De politieke islam, een kritische beschouwing. Ik ben daar graag op ingegaan. Een uitnodiging vanuit de politiek vind ik sowieso leuk, maar vanuit een jongerenafdeling nog meer. De titel van mijn lezing is die van dit stukje. Het uitgebreide programma van de middag en een mogelijkheid tot inschrijving is hier te vinden. Er kunnen ongeveer 100 mensen in de zaal. Tot gisteren hadden zich circa 75 mensen opgegeven.
»
Link naar de tekst van de lezing.
Link naar verslag van de bijeenkomst

 

Frans Groenendijk,  06-11-2011          

Reacties
# 1
Tommie:

Frans, sterkte en succes, aanstaande zaterdag.

06-nov 2011 ,  01:45
# 2
Layla:

Lijkt mij dat u zich het beste even kunt verdiepen:
http://religionresearch.org/martijn/2011/10/26/een-europese-islam/

07-nov 2011 ,  05:26
# 3
Frans Groenendijk:

De islam-apologeten en sussers die in dat tijdschrift een platform krijgen, krijgen dat ook al in ruime mate bij de publieke omroep en in andere massamedia. Hoewel ik niet veel kijk naar de PO ben ik wel redelijk bekend met hun insteek. Zie over de leugenachtigheid van Roel Meijer bijvoorbeeld:
http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer/arabische_lente_of_mohammedaanse_herfst/

07-nov 2011 ,  05:40
# 4
Elvi:

Frans, hoe zit het met die mensen die na de lezingen in het forum gaan zitten....
Ik kan daar niet bij. Eerst krijgen we een lezing van waarheden en dan komt er een forum die dat moet ontkrachten of zoiets?

08-nov 2011 ,  02:05
# 5
Frans Groenendijk:

Goede vraag Elvi. Hoewel, het is natuurlijk niet echt een vraag, meer een verzuchting. Ja, het gevaar dat je noemt bestaat. Wanneer de eerste 4 sprekers hun werk goed doen is het niet zo groot meer denk ik. Ik heb eerlijk gezegd ook wel vertrouwen in het publiek!

08-nov 2011 ,  11:52
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.