Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
De onbetrouwbaarheid van Wikipedia
Wiki mede-oprichter Larry Sanger verliet het project uit protest tegen de “wetten van een bende gangsters”

Wanneer je er wat langer logisch over nadenkt is het volstrekt logisch dat Wikipedia onbetrouwbaar is. In de research voor mijn boek kwam ik aardig wat voorbeelden van die onbetrouwbaarheid tegen en schreef dan ook:
Wikipedia is notoir onbetrouwbaar als informatiebron wanneer het gaat om zaken die op een of andere manier omstreden zijn. Voor niet of nauwelijks omstreden zaken of als eerste verkenning van een onderwerp is het echter een zeer nuttig hulpmiddel.

Hoezeer politiek-ideologische strijd bepaalt wat er via Wikipedia wordt opgedist zie je soms opvallend geillustreerd door de Nederlandse en Engelse versies van een lemma te vergelijken.
Journaliste Karin McQuillan diepte die onbetrouwbaarheid wat uit en stuitte op een groot anti-joods gezwel.
»
Flanders Division of Friends of Israel van de onvermoeibare Hugo van Minnebruggen heeft de vertaling van het schokkende relaas van Karin McQuillan.  

Frans Groenendijk,  17-07-2010          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.