Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
De UKIP en de PVV

Bij de tussentijdse verkiezingen in Eastleigh boekte de UK Independence party (UKIP) grote winst. Het ging om de plaats in het parlement die vrij was gekomen omdat de man op de zetel, Chris Huhne van de liberaal democraten, de rechtbank misleid had. Na veel gedraai gaf hij toe en stapte op. Zijn partij, de zusterpartij van d66, ging op 28 februari van 46 naar 32%. Ze behielden de zetel nog wel. De UKIP haalde bijna acht keer zoveel stemmen als bij de vorige landelijke verkiezingen en kwam op ruim 27%. Ze passeerde daarmee de Tories; Labour bleef onder de 10%!
Bij de verkiezingen voor het Europarlement van 2009 werd de UKIP ook tweede, en bezetten in Brussel/Straatsburg 11 zetels, maar als gevolg van het kiesstelsel hebben ze nog steeds geen zetel in het parlement (wel 3 in de 'eerste kamer'). Evengoed een klinkend verkiezingsresultaat in Eastleigh, maar dat is niet waarom ik zo opgewekt werd van de BBC-uitzending over deze verkiezingen en ook niet de reden voor de titel van dit stukje.
»
Voordat de uitslag bekend was interviewde de BBC vanuit Londen de lokale UKIP-kandidaat Diane James. Ze ontlokten haar de uitspraak dat Nigel Farage zelf niet voor een hogere score zou hebben gezorgd wanneer hij de UKIP-kandidaat was geweest voor deze zetel. In de studio kwam dat over als een gewaagde uitspraak.
Toen een half uur later, de uitslag was nog steeds niet bekend, Farage zelf ook voor de camera gehaald werd, 'confronteerde' de BBC-presentator hem dan ook met deze uitspraak. De suggestie was natuurlijk dat James als het ware de positie van Farage had bedreigd. Farage had dat vanzelfsprekend door maar zo'n suggestie brengt hem niet in het allerminst van zijn stuk.
Waterdruppels en eendenveren.
Ontspannen bracht hij uit zichzelf naar voren dat wanneer de UKIP zou beschikken over een beter iemand om de kar landelijk te trekken, hij plaats zou maken. Farage stijgt met veel gemak uit boven dit soort journalistengedoe. Er is geen spoortje krampachtigheid te bespeuren. Het topic eindigde dan ook met een lachende presentator. Lachend om zijn eigen suggestie eigenlijk.
Nigel Farage lijkt in veel opzichten veel meer op Pim Fortuyn dan Geert Wilders, helaas.
 

Frans Groenendijk,  02-03-2013          

Reacties
# 1
Ben:

Nigel Farage is uniek. Dus ook niet met Fortuyn te vergelijken. Niets dan goeds over Pim hoor, maar Farage is echt een lust om naar te kijken en te luisteren, en dat kun je nu eenmaal van zeer weinigen zeggen, helaas.En dat komt, wat mij betreft, omdat er maar zeer weinigen daadwerkelijk tegen dat monstrum in Brussel is.

03-maa 2013 ,  10:57
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.