Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Jankverhalen en subsidie
"marcouch snapt zen eige vader niet goed"

Op de ThePost.online schreef de niet zo moedige en niet zo integere Ahmed Marcouch een stukje over zijn vader en over 'integratie-subsidie'. Hij gaf het de ondertitel Welzijnssector verheft niet maar hospitaliseert. Een bizarre tekst. Zijn stuk heeft de invalshoek van een schrijver van een ingezonden brief in de krant. Hij schrijft alsof hij niet al vele jaren met zijn partij zeer nauw betrokken is bij dit gebeuren. Ik plaatste een reactie op de The Post. Toen ik een dag later gewezen werd op het absurde smijten met belastinggeld zoals dat een tijdje geleden gepraktiseerd werd in het Amsterdamse Holendrecht, moest ik er gewoon wel een stukje aan wijden.
Wat u hier ziet afgebeeld...
»
is een bonnetje voor het optreden van een buikdanseres op een feestje.

"Lalala. Geld"
Let ook op het factuurnummer van november van dat jaar: 2011-001. Dat feestje was eerst opgevoerd als Iftar-maaltijd,
"aub per direct overmaken (…) Dit bedrag wordt zondag a.s. uitgevoerd"
maar toen iemand door kreeg dat dit niet paste met de tijd van het jaar, werd het omgedoopt. Het feest was nodig omdat 'de integratie stroef verloopt'.
Bekijk hier het complete verslag van de onvermoeibare Henk de Boer. Met verbijsterende kopieën van 'formulieren' en 'bonnetjes' van verschillende 'leveranciers' die stomtoevallig allemaal hetzelfde factuurnummer hebben.
De bedenkers van de facturen schijnen nog nooit van BTW gehoord te hebben.

Marcouch ging echter niet over die wijk, toen hij deelraadsvoorzitter was…
Dit was mijn reactie op de "The Post":
@Ineke
“Goed verhaal, klinkt ook plausibel maar waarom bekruipt mij toch het gevoel dat ik de auteur niet helemaal kan vertrouwen?”
Dat komt omdat meneer Marcouch een stuk schrijft op een manier alsof hij een nieuwe deelnemer is aan de discussie.
De instellingen die het volgens hem fout hebben gedaan leunen allemaal heel sterk aan tegen de PvdA. Als ze er bestuurlijk niet volledig door worden beheerst. Meneer Marcouch zelf was tot voor vrij kort deelraad voorzitter. En dan schrijven: “Ik durf te zeggen dat ik midden in de samenleving sta, juist doordat ik nooit en te nimmer met Welzijn van doen heb gehad.”
Wat vreselijk mist is dat hij niet zegt waar hij zelf in het (zeer nabije) verleden verkeerd heeft gedaan.
Het kan ook een andere reden hebben. Misschien had je wel eens een kritiek op meneer Marcouch gelezen.
Misschien zelfs een van mij.

Als voorzitter van de deelraad had Marcouch in Amsterdam nooit te maken met 'Welzijn'....
Uiteraard kreeg Marcouch volop bewondering en bijval voor zijn 'anayse'. Een reageerder noemde mij 'islamofoob'.
Een andere Amsterdammer schreef het hieronder afgebeelde epistel. Meneer of mevrouw 'lopend vuurtje' is van mening dat het de Nederlanders zijn die met jankverhalen aankomen. Wel opmerkelijk als laatste zin van een van de jankerigste verhalen die ik ooit gelezen heb.
 

Frans Groenendijk,  04-03-2013          

Reacties
# 1
Veteraan:

De Marokkanen die lopend vuurtje begin jaren 70 zag? Volgens mij zit hij/ zij nog in een VMBO-brugklas gezien de vele taalfouten en zielig geode over Marokkanen.Keken ze tegen ons op? Nu schijten/schieten ze op ons.Gisteren nog meegemaakt met een gangetje van 140 km/u op de snelweg bij het inhalen. Zitten er twee agressieve berberapen schietgebaren te maken naast mij omdat ik nog te langzaam was.Mocrotuig is het.

05-maa 2013 ,  12:24
# 2
Veteraan:

Correctie:gedoe

05-maa 2013 ,  12:26
# 3
Marie:

Als vooritter van de deelraad had Marcouch altijd een handig uitwisselings mechanisme beschikbaar. Hij zou de rabiate uitroeiers van ons gedachtengoed onder controle houden , als wij die realiteit niet aan de oppervlakte brachten. Een fair trade in zijn gedachten dat hoofddoekjes bij de politie niks met selfislamisation te maken had.
Altijd inleveren , en een vleugje tot niks verplichtend sentimemteel gewauwel.
Driewerf foei!

07-maa 2013 ,  07:31
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.