Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Gewoon een motorclub

Een aantal burgemeesters treedt hard op tegen de zogenaamde ‘1%-motorclubs’ binnen hun gemeentegrenzen. Voorbeelden van deze clubs zijn de Hell’s Angels en Satudarah. Volgens eigen zeggen gaat het enkel om hobbyisme en gezelligheid, om af en toe een toertocht te kunnen maken op de motor. Er is echter voldoende reden om aan te nemen dat er bij deze motorclubs dingen gebeuren, die het daglicht niet kunnen verdragen. Woensdag viel ik in een uitzending van het EO-programma De vijfde dag, waarin de burgemeesters van Enschede (Den Oudsten) en van Leiden (Lenferink) aan het woord kwamen om te praten over deze problematiek in hun gemeente. Er waren een aantal zaken in het bijzonder die de motorclubs kwalijk wordt genomen, op grond waarvan de burgemeesters zich gerechtvaardigd voelden om tot actie over te gaan. Ironisch genoeg gedragen de burgemeesters zich op een bepaalde manier hetzelfde als de leden van de motorclubs. Dat klinkt absurd, maar ik zal het uitleggen.
»
Territoriumdrift
In Leiden was er een vijandige overname van een lokale motorclub (níet 1%MC) door een 1%MC. Het clubgebouw werd als het ware geannexeerd en als men niet akkoord zou gaan, zou de zaak worden platgebrand. Deze territoriumdrift schoot burgemeester Lenferink in het verkeerde keelgat. Hij ging zelfs zover om het een “kankergezwel” te noemen. Het is inderdaad een patroon van ‘1%-motorclubs’ om bestaande verenigingen – desnoods met geweld – te annexeren. De zorgen van de burgemeester begrijp ik dus wel.
Het is echter ook een patroon van de islam om niet-islamitische maatschappijen te annexeren. De niet-islamitische wereld wordt aangeduid als Dar-al-Harb, Huis van de Oorlog. Gebied dat veroverd moet worden voor de islam. Op lokaal niveau manifesteert zich dat door de bouw van moskeeën en de islamisering die daarmee gepaard gaat. De oproep tot gebed is een manier om de islam te forceren op de directe omgeving, in de hoop dat niet-moslims uit wanhoop vertrekken. Of nog beter: zich bekeren. Zelfs de parkeerproblematiek bij moskeeën is een manier om te zeggen: dit is moslimgebied, jullie wetten zijn niet de onze.

Intimidatie
In Enschede zijn er problemen met 1%-motorclub Satudarah. De president wordt verdacht van poging tot moord op een aspirant-lid, er is sprake van intimidatie van horecagelegenheden en het uitgaanspubliek. Burgemeester Den Oudsten sprak over een raadsvergadering waarbij alle stoeltjes op de publieke tribune bezet waren door leden van Satudarah. Intimiderend, zo vond de burgemeester. En ik kan me daar wel iets bij voorstellen.

Over intimidatie gesproken. De islam is intimiderend voor moslims die twijfelen aan hun geloof, want ze weten dat op afvalligheid de doodstraf staat. Dat is een inbreuk op het recht op gewetensvrijheid. De islam is intimiderend voor islamcritici, want de sharia schrijft voor dat kritiek op de islam verboden is. Sharia is weliswaar niet de wet van het land, maar moslims kunnen ook besluiten om het recht in eigen hand te nemen en de sharia zélf te forceren. Mohammed Bouyeri, iemand?
De islam is ook intimiderend voor alle andersdenkenden, want dat zijn minderwaardige wezens die zich nederig moeten gedragen en moslims niet mogen provoceren.
De islam is daarmee een bedreiging voor de openbare orde, de gelijkheid voor de wet, de vrijheid van meningsuiting en alle westerse waarden.

Laat er geen misverstand over bestaan: als de 1%-motorclubs zich bezighouden met zaken die een bedreiging voor de openbare orde vormen, moet daartegen worden opgetreden. Ik wijs alleen op het feit dat de argumenten die burgemeesters gebruiken tegen de motorclubs, ook op de islam toepasbaar zijn.

Terwijl in Enschede het clubhuis van Satudarah wordt ontruimd, zijn er tegelijkertijd plannen om een enorme moskee te bouwen in Enschede. Burgemeesters vinden de islam echter “gewoon een religie”, die evenveel rechten heeft als alle andere religies. Daarmee zijn ze geen haar beter dan leden van 1%-motorclubs, die zeggen:
“Wij zijn gewoon een motorclub.”
 
In de stad Lhokseumawe in de provincie Atjeh is het voor vrouwen verboden om schrijlings op een motorfiets te zitten:
"We willen vrouwen redden van dingen die ervoor zullen zorgen dat ze de shariah (islamitische wet) overtreden", aldus burgemeester Suaidi Yahya. "We willen vrouwen eren met dit verbod, omdat het delicate wezens zijn".

Jos Arends,  10-03-2013          

Reacties
# 1
Boon:

Goede vergelijking. Ik hoop dat dhimmi Lenferink er wat mee doet.

12-maa 2013 ,  01:08
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.