Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
De wereld van het graties geld
Deel 1 van een serie kijkjes achter de schermen

Enige tijd geleden las ik hier een mooie serie artikelen van Roos Friesland, werkzaam in de 'inburgering'. Heel informatief, grappig en goed geschreven! Die serie inspireerde mij om ook eens wat te produceren.
U moet weten dat ik eigenlijk ook van de inburgering ben.
'Inburgering' met centjes dan. De klanten van Roos zijn namelijk ook mijn klanten. Niet letterlijk natuurlijk maar ze zouden het zomaar kunnen zijn. Ik geef ze steun, een uitkering, gratis geld. En dat doe ik niet zelf. Dat doe ik namens de kiezer. Eigenlijk uit de zak van de netto belastingbetaler maar die worden de laatste tijd schaarser en schaarser maar dat is weer een ander verhaal. Maar goed ik dwaal af. U begrijpt het wel.
Ik heb dus contact gelegd met uw aller webmaster. En die vond het een uitstekend idee. Een aantal artikelen over graties geld. Het resultaat van mijn inspanningen vindt u hier.
»
Ik ben aangesteld als bijstandsconsulent- of met een goed Nederlands woord: cliëntmanager! En dat in een middelgrote gemeente ergens in ons land.
Mijn taak is het uitvoeren van de WWB: de Wet Werk en Bijstand.
Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk leid ik u rond in de prachtige wereld die bijstand heet. Ter lering ende correctie maar dat moet u in het stembureau maar bezien. Gaan we.

Voor mij in de spreekkamer zit een vrouwtje dat zo uit een schilderij van Jan Steen gelopen kan zijn. Amper 26 jaar maar ze lijkt wel 53. En lelijk dat ze is! Generaties van inteelt. Zo af te lezen van de vooruit stekende kin en de opvallend dicht tegen elkaar staande oogjes. De dame is exact- op 2 dagen extra- drie jaar geleden getrouwd met een cultuurverrijker uit het rifgebergte- laten we hem Mohamed- noemen.
En helaas heeft deze Mohamed zich -God zij dank maar één keer- vermenigvuldigd met Fatima.
En nu wil deze Mohamed van haar af.
Of liever gezegd: zij van hem.
Iets met losse handjes en toch geen for better and for worse. En dat kost geld.
Of de belastingbetaler maar wil gaan betalen. Graag een huis en wat leefgeld. En voor zover ik het nu allemaal kan overzien is dat maandelijkse geld voor het leven. Niet dat zij me dit allemaal zelf vertelt in vloeiend Nederlands. Mevrouw wordt begeleid door een “hulpverleenster”. Type gutmensch - maar dat had de oplettende lezer direct al door. En die hulpverleenster? Die verleent hulp! Er gaat dus toch nog wel eens wat mis bij dat inburgeren en de taallessen. Vast geen klant van Roos.

In de gemeente waar ik werk verdwijnt deze dame in een best luxe opvang. En dat is duur. Ongeveer € 1200 per maand. Tel daar de uitkering – met alle andere toeslagen en de hele santenkraam- bij op en de netto belastingbetaler heeft een kostganger voor € 3000 per maand. De dame in kwestie zal van haar lang zal haar leven niet werkelijk productief worden, dus we zitten hier de komende 52 jaar aan vast. Tel uit je winst! Elke maand € 1800 aan uitgaven voor de belastingbetaler maal twaalf en dat voor de komende 52 jaar. Dat brengt de rekening voor de hardwerkende Nederlander op €1.123.200,=
En dan maar hopen dat de kleine Mohamed wél gaat produceren.
Maar als ik zijn voorgangers zie dan ben ik dáár niet erg optimistisch over. En laten we niet vergeten dat het Mohamed met de losse handjes zijn recht is om opnieuw een gezin te vormen. Disfunctioneel of niet. Waarschijnlijk is hij al op zoek naar een nieuwe Fatima uit Nador.

Het is mij een raadsel waarom wij deze mevrouw niet linea recta terug zenden naar dat mooie Marokko. Ticket van € 600 en klaar zijn we. Ze heeft er tenslotte 23 jaar gewoond en nooit iets bijgedragen aan de Nederlandse maatschappij. Haar enige prestatie is het huwen van Mohamed met de harde vuisten. Maar of dat nou iets is om trots op te zijn? Iets dat recht geeft op andermans centjes? De enigen die hier ooit nog eens flink van gaan profiteren zijn de bekende actoren. Linkse politici en hun fellow travellers. De hulpverleensters die zo “aardig” zijn om Fatima te helpen bij het aanvragen van bijstand. Ik eet er ook aardig van mee en ook inburgeringsconsulenten en taaldocenten verdienen eraan.

“Solidariteit” van andermans geld kent geen grenzen en dat is voor sommigen in de maatschappij echt een leuk dingetje.
Voor de grote meerderheid is het veelal een (buitensporig zware) last maar die meerderheid van nettobetalers moet dan maar eens goed gaan beseffen op welke partijen zij stemmen.
Mij hoor je niet klagen.
Niet echt…  

Willem Boersma,  31-07-2013          

Reacties
# 1
Veteraan:

@Willem Boersma,jullie wisten mij anders wel te vinden in 1992,nadat ik was gescheiden nadat bij mijn ex-vrouw schizofrenie was vastgesteld en zij door haar ziekte een gevaar voor mij en mijn dochter begon te vormen.Wij zijn op doktersadvies gescheiden en ik hoefde van de rechter geen alimentatie te betalen in 1989.Toen in 1991 de wet Ter Veld erdoor kwam,ging de sociale dienst toch in de aanval op mij om zelf alimimentatie te verhalen omdat mijn ex-vrouw daar op de bijstand liep.Ook al hoorde zij m.i.afgekeurd te worden en de WAO in te gaan,alles bleef bij het oude.Ik heb de beslissing van de sociale dienst met succes aangevochten,ook al omdat ik mijn dochter toegewezen had gekregen,maar dat duurde wel vier jaar.Waarom gaan jullie nu niet achter die kamelendrijver aan om de uitkering op hem te verhalen? Volgens de wet Ter Veld zijn jullie dat verplicht.Ik werd ook aangeschreven,dus dat kan nu ook.

01-aug 2013 ,  12:02
# 2
Veteraan:

P.s.Naar mij werd ook nog een strafrechterlijk onderzoek ingesteld omdat de sociale dienst dacht dat ik mijn ex had mishandeld.Dit om sterker te staan in de zaak die ik tegen hen had aangespannen.Gelukkig kon mijn ex alleen maar beamen dat ik haar nooit had mishandeld en altijd goed voor haar was.Vele ambtenaren daar zijn integer,maar er zijn erbij die gestapo-methoden hanteren.

01-aug 2013 ,  12:11
# 3
Veteraan:

En ik weet op welke partij ik stem: De PVV.Al vanaf het eerste uur vanaf he ontstaan van deze partij.Vóór deze partij was dat de LPF van de door een linkse terrorist vermoordde Pim Fortuyn.

01-aug 2013 ,  12:16
# 4
Frans Groenendijk:

Wat een akelig verhaal Veteraan. Ik begrijp dat het uiteindelijk vwb alimentatie en strafrechtelijk onderzoek gelukkig nog goed gekomen is. Overigens denk ik dat je Willem en zijn bazen eigenlijk niet moet aanduiden met 'jullie'. Ze zouden vermoedelijk niet blij zijn wanneer ze wisten dat hij hier een boekje opendeed.

01-aug 2013 ,  12:22
# 5
sprx:

Alle toeslagen stoppen voor 2e paspoorthouders en de andere helft van de uitkering moet van het 2e paspoort land komen, dat voorkomt fraude en vergemakkelijkt de terugkeer naar thuisland.
Terugkeer verdragen zijn al in de jaren '60 afgesloten, nu dus effectueren.

01-aug 2013 ,  10:57
# 6
auteur:

Beste Veteraan,

Dat misverstand zie je wel vaker. Ambtenaren voeren uit. Het volk besluit. U moet dus niet bij mij zijn voor een wijziging van de regels. Ik geef u groot gelijk hoor mbt die opmerking over onderhoudsplicht.

Natuurlijk zitten we achter Ali Baba aan maar die heeft ook een uitkering dus dan hoef je niet te betalen.

Overigens. Wat Frans zegt is maar al te waar. Ik heb geen volledige vrijheid van meningsuiting in deze. Mijn bazen zijn hier nooit blij mee. En dat is deels ook correct. Ik ben tenslotte in dienst van de Staat.

01-aug 2013 ,  06:07
# 7
Veteraan:

Klopt Frans,ze hebben mij jarenlang dwarsgezeten en getreiterd,maar uiteindelijk stonden ze met lege handen.Ik heb niets tegen Willem Boersma,integendeel.Ik vind het erg moedig dat hij zijn mening plaatst en deelt.Wat wij al jaren wisten,onderstreept Willem maar eens weer.Ik zeg nogmaals dat verreweg de meeste collega's van Willen integer zijn,maar er zijn erbij die Gestapo-methoden hanteren...

01-aug 2013 ,  06:13
# 8
Veteraan:

Beste auteur,zo zit dat dus.Bedankt voor de verduidelijking.

01-aug 2013 ,  06:16
# 9
Andre van Delft:

Sterk stuk van Willem. Het deed me denken aan een natuurverschijnsel:

De koekoek (Cuculus canorus) is een vogelsoort, het bekendste lid van de familie Cuculidae. Het is een vogelfamilie die verspreid is over de hele wereld en vooral bekend vanwege het feit dat het een broedparasiet is. Het vrouwtje legt haar eieren in nesten van andere vogelsoorten en laat de jongen door die andere soort verzorgen. (...)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koekoek_(vogel)

01-aug 2013 ,  11:01
# 10
Marielle Bos:

Dank voor dit verhelderende stuk Willem, ik word er niet vrolijk van maar het is wel heel interessant om eens in "de multi-culti keuken" mee te kijken.

Over de koekoek schreef ik al een tijd terug een heel epistel, ik ben er niet helemaal tevreden over dus heb het nooit eerder ergens geplaatst.
Nu André de koekoek ter sprake brengt zal ik het toch maar plempen.
Beware, het is een lang verhaal.

Koekoek
Je weet dat ze bestaan, je hoort ze, in de lente en begin zomer maar je ziet ze zelden. De koekoek, bekend omdat zij niet zelf een nest verzorgt maar een ei in nesten van anderen legt. Volwassen koekoeken zie je wel vliegen maar bijna nooit ergens zitten, rusteloze types zijn het. Mijn moeder loofde elk voorjaar een gulden uit voor wie als eerste de koekoek hoorde roepen. Dat was vrij briljant van mijn moeder want omdat wij kinderen graag de koekoek wilden horen en nog liever een gulden wilden hebben leerden we luisteren naar alle vogels en raakten we vanzelf bekend met andere vogelgeluiden, eerst vielen die in de categorie “geen koekoek, geen gulden” maar van lieverlee leerde je ook welke vogel het dan wel was die geen “koekoek” riep. Vorig jaar voor het eerst in mijn leven zag ik een koekoeksjong, het had heggemus adoptie ouders die de taak niet aankonden, bizar om de mussen , veel kleiner dan hun opgedrongen adoptiekind, te zien sjouwen om deze Holle Bolle Gijs te onderhouden. De mussen droegen onophoudelijk voedsel aan maar een mussensnavel vol voer was voor de koekoek slechts een snack. Het liep slecht af, de grasmussen waren op een gegeven moment weg en het koekoeksjong vond ik dood onder de kersenboom. De mussen trokken het niet en het koekoeksjong was blijkbaar nog te stom om voor zichzelf te zorgen.
Dubbel pech. De koekoek groeide niet op maar de grasmussen kregen ook hun eigen grasmuskindertjes niet.
Uiteindelijk hadden zowel de koekoeken als de grasmussen zich voor niks uitgesloofd.
Nu schijnen koekoeken, als zij eenmaal een bepaalde adoptievogel uitgezocht hebben, jaar in jaar uit hun ei bij hetzelfde vogelpaar te leggen. Dikke kans dus dat dit jaar diezelfde grasmussen met een koekoeksjong opgescheept zitten, wat zij niet groot kunnen brengen. Ten koste van hun eigen grasmusjes die niet eens uitkomen omdat hun eitjes uit het nest gemieterd worden door het koekoeksjong en anders de jongen wel, als ze al niet verhongeren omdat zo’n twee maal zo grote koekoek veel beter iedereen aan de kant kan duwen als er hapjes aangesleept worden.
Die koekoeken lijken wel op onze overheid. Wij grasmussen willen gewoon een leuk gezinnetje en voor onze kinderen zorgen, ze voeden, leren op eigen benen te staan, beetje helpen hier en daar.
Maar daar is de overheid die aan elke tafel 3 á 4 koekoeksjongen zet om te onderhouden. En allemaal mee-eten. Je kent ze niet, geen idee wie het zijn maar hun verzorging gaat voor alles, ook vóór je eigen grasmuskindertjes.
Veel grasmussen laten hun eigen kindertjes noodgedwongen achter in crèches en op kinderdagverblijven, ze moeten immers genoeg geld verdienen om de koekoeksjongen tevreden te stellen én voor hun eigen jongen te zorgen.
Bij andere grasmussen worden de taken verdeeld, één grasmus werkt zich de tyfus voor de koekoeksjongen, de ander blijft thuis bij de grasmuskinderen die dan maar met wat minder luxe opgroeien.
Erg is de één na laatste categorie grasmussen. Die is de lust vergaan om nog grasmuskinderen op de wereld te zetten tussen zoveel koekoeksjongen. Beter niet geboren dan uit het nest gewerkt redeneren zij.
Het aller- allerergste zijn echter die grasmussen die zeggen dat de wereld ten onder gaat aan de hoeveelheid vogels in het algemeen. Daarom moeten de grasmussen stoppen met zich voortplanten en krijgen wij een wereld vol koekoeken. Zulke grasmussen zijn erg voor diversiteit maar eindigen met meer van hetzelfde, koekoeken. Die niet voor hun jongen zorgen. Die hun eieren een poosje zullen leggen in nesten waar geen grasmussen meer zijn en op den duur hun koekoekseieren zullen laten vallen waar ze staan omdat er geen nesten meer gebouwd worden en de oude nesten zijn vergaan.
Wee de koekoeksjongen die niet uitkomen, de eieren die niet bebroed zullen zijn, de jongen die geen gratis voer aangereikt krijgen. Niemand die voor ze zorgt. Niemand die het iets kan schelen.
Zelfs geen grasmus advocaat die namens de koekoeken procedeert omdat de grasmussen niet productief genoeg zijn en niet hard genoeg werken. Helemaal niks.
Ik zag het land aan, en ziet, het was woest en ledig; ook naar den hemel, en zijn licht was er niet.

*Alle bedrijven, organisaties, vogels, producten, mensen en gebeurtenissen die hier worden besproken, zijn fictief. Elke overeenkomst met bestaande bedrijven, organisaties, producten, personen of gebeurtenissen is toevallig of moet zo beschouwd worden.

01-aug 2013 ,  11:13
# 11
Siem:

Willem Boersma: hulde voor dit prachtige artikel. Ga alstublieft door met het opschrijven van uw ervaringen!
Stem PVV!

03-aug 2013 ,  01:54
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.