Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Een bizarre freudiaanse verspreking van Verhofstadt. Of draaf ik door?

Gisteravond besteedde het televisie programma Eenvandaag een voorbeschouwing aan de Europese 'top der toppen'. Daarin kwam ook de voormalige premier van België, thans leider van de liberale fractie in het Europees parlement, uitgebreid aan het woord. Hij wond er in het geheel geen doekjes om: er moesten bevoegdheden worden afgestaan aan Europa. Nationale overheden moeten Europese afspraken vertalen naar eigen land. Als je een monetaire unie hebt dan moet je ook fiscaal en economisch afstemmen. Van een superstaat mocht je niet spreken omdat het budget van Europa slechts 1% van het Bruto Europees Product was. Dat was bekende stof. Ik schrok er niet van. Maar luister naar wat Verhofstadt zegt vanaf 6 minuut 50 seconden.
sitestat

»
Ik besluit nog wat beter te gaan kijken en luisteren.
Wanneer ik bij Eenvandaag ook nog een andere video bekijk van Verhofstadt wordt de paranoia alleen maar verder aangewakkerd.
Erboven staat: "EXTRA VIDEO's, Volledige versie interview Guy Verhofstadt". Volledige versie. Ga je naar het einde dan blijkt hij midden in een zin te zijn afgekapt! En waar precies?!
De richting zal uitgetekend worden door Europa. En dan zullen natuurlijk de nationale lidstaten verantwoordelijk zijn om dat beleid te vertalen in eigen land. Maar de richting die uitgetekend wordt, dat zal op Europees vlak gebeuren en vele regeringsleiders| einde, knip.
Begon hij daarna soms weer over meer macht voor de koningen?

Ik draaf door.
Verhofstadt is Vlaming, misschien gebruikt men in België de term staatshoofd anders? Ik zoek wat, en nee: dat is het toch echt niet.
Maar wacht, Verhofstadt sprak niet letterlijk over monarchen, koningen of groothertogen, maar over staatshoofden en die term staat ook voor presidenten. Presidenten hebben in Europa echter een ceremoniële functie, met uitzondering van Frankrijk. Maar waarom dan spreken over meervoud: staatshoofden?
We zouden het incident af kunnen doen als onbetekenende verspreking: zijn zinnetje zou ook wel lelijk geworden zijn met "..dat zijn de eerste ministers en dat ene staatshoofd" of nog veel verwarrender met "..de eerste ministers en Sarkozy".
Daarmee zouden we wel gelijk voorbijzien aan de hoofdmoot van zijn boodschap: overhevelen van de bevoegdheden naar Brussel.  

Frans Groenendijk,  09-12-2011          

Reacties
# 1
trias politica:

Frans, de heer Verhofstadt is geen liberaal, maar een onvervalste salonsocialist. Het lijkt mij evenwel beter dat ik mijn mening over Verhofstadt voor me houd.
Elders hier heb ik ooit een stuk aan hem gewijd. Zie 'Alle Menschen werden BrŘder'.

09-dec 2011 ,  08:33
# 2
Ester Losita:

"WE moeten dat kunnenverbieden. Wie WE is, dat is niet duidelijk..." zegt een van de sprekers in het filmpje.

Straffen, zoals boetes uitdelen, is een papieren kwestie. Maar een land/regering met een begrotingstekort en te weinig begrotingsdiscipline heeft geen geld om boetes te betalen. Ze zullen roepen: "Jullie daar in Brussel maken alles alleen maar erger."

Wie gaat de boetes afdwingen, wie gaat de naleving afdwingen? Komt er een Europese Deurwaarder? Met welke middelen kan hij iets doen?

Komt er een Europees leger dat onwillige landen moet bezetten?

Deze hele waanzin kan voorkomen worden door landen de mogelijkheid te geven uit de Eurozone te treden en hun nationale munt te devalueren.

10-dec 2011 ,  09:53
# 3
Paardestaart:

Europees leger? Ja hoor!
Eurogendfor - de europese gendarmerie, a European intervention force, designed after the French Gendarmerie and the Italian UnitÓ Specializzate Multinazionali (M.S.U.) of the Carabinieri[1]; that force will have militarised police functions and specialise in crisis management. Its status is enshrined in the Treaty of Velsen of 18 October 2007!
"

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Gendarmerie_Force

11-dec 2011 ,  09:41
# 4
Frans Groenendijk:

@Paardestaart Typisch een bericht van het type "dit is zo alarmerend dan zal het wel kloppen". Eurogendfor is een raar geldverspillingsproject dat om die reden geschrapt moet worden. Het is het samenwerkingsproject van een willekeurig groepje landen dat gemeenschappelijk had dat ze toevallig allemaal iets hadden dat op een maurechaussee lijkt. Ze kunnen een paar honderd man op de man brengen. Bekijk de webstek van het clubje en je ziet dat het amateurisme ervan afdruipt, tot in het gebruik van de Engelse taal. Ik denk niet dat dat amateurisme een rookgordijn is. Na´ef?

11-dec 2011 ,  11:11
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.