Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Femlamisme

Dit woord –femlamisme- is een samenvoeging van feminisme en islam. Men zou denken dat deze twee ideologieën elkaar bijten en feitelijk is dat ook zo. Het feminisme claimt op te komen voor vrouwenrechten en dat botst met de islam. Denk aan de sharia-wet die stelt dat er 4 mannelijke getuigen moeten zijn, om een verkrachting te bewijzen. Barbaars en vrouwvijandig, dat spreekt voor zich. Toch lijken weinig westerse feministen zich hier druk over te maken. Gek, tenzij het feminisme om iets anders gaat dan de rechten van vrouwen. Het was Femke Halsema die tegen Ayaan Hirsi Ali zei dat ze “wat minder tegen de islam moest zijn en wat méér tegen de man”. (Zie Wikiquote: NRC, maart 2005)
»
Feministen willen verlossing. Het paradijs op aarde, een nieuwe maatschappij.

Noem het socialisme op hakken. Deze maatschappij is (kennelijk nog steeds) te mannelijk, vinden ze.
Met zijn nadruk op presteren en succes hebben, winnen en verliezen, concurrentie en geld verdienen. Kwaliteiten die geassocieerd worden met mannen en mannelijkheid.
Ze haten deze maatschappij.
Misschien lijkt het soms dat ze voor rechten van vrouwen pleiten, maar het gaat dan eigenlijk om privileges. Wel de gelijke rechten, maar niet dezelfde verantwoordelijkheden als mannen.
Het zijn nog steeds voornamelijk mannen die in het leger dienen, die fysiek zware arbeid doen en van wie wordt verwacht het gezin te beschermen. Als mannen en vrouwen gelijk zijn, laat feministen dan zelf de boodschappenmand tillen. Zo niet, ook prima. Maar toon dan op z’n minst wat waardering voor mannen en hun plaats in de maatschappij.

Zoals lezers van Keizers & Kleren weten, haat ook de islam deze maatschappij.
Logisch, toch?
Natuurlijk zullen veel feministen het niet leuk vinden hoe vrouwen worden behandeld in de islam. Maar voorlopig is dat even minder belangrijk. Uit multiculturele gevoeligheid, maar ook omdat de strijd tegen het kapitalistische, westerse systeem voorrang verdient.
En om dat te bereiken, moet de man een kopje kleiner worden gemaakt. Logisch, toch?

Ze zijn aardig op weg, de feministen.
Na een scheiding gaat de voogdij bijna altijd naar de moeder. Vaders krijgen het idee dat ze alleen goed zijn voor de alimentatie. Vervolgens krijgen ze te horen dat ze te weinig betrokkenheid tonen bij hun kinderen.
Is dat werkelijk zo gek?
In het basisonderwijs worden jongetjes gezien als meisjes met een afwijking of een stoornis.
Mannelijke rolmodellen zijn er steeds minder.
In het hoger onderwijs leeft sterk het idee dat mannen niet meer nodig zijn: het is nu de beurt aan vrouwen. Mannen plegen veel meer zelfmoord, zijn verslaafd aan computerspelletjes of drank, tonen vluchtgedrag in menselijke relaties.
En de reactie is er wederom één van veroordeling, in plaats van het tonen van empathie. Denkt men dat deze mannen en jongens blij zijn met de situatie waarin ze verkeren?

Dit is dan ook niet alleen een aanklacht tegen het feminisme, maar ook een oproep. Een oproep voor meer aandacht voor het welzijn van mannen en jongens.

Links claimt de morele superioriteit in pacht te hebben. Links is tolerant, links is ruimdenkend. Zonder de morele superioriteit blijft er echter niets over: als het op argumenten, feiten en logica aankomt, delven ze altijd het onderspit. Ze zullen de boodschapper aanvallen en zeggen dat het een vrouwenhater is. Een racist, een xenofoob of islamofoob.

Links bedient zich van totalitaire methodes, maar wel met de juiste intenties. Ondertussen een enorme schade aanrichtend in de praktijk.
De praktijk, waar ze het liefst zo veel mogelijk vandaan blijven.
Het zijn altijd anderen die de gevolgen moeten dragen: de overlast van de moskee, of de financiële gevolgen (in de vorm van hogere belasting). Als het zulke goede mensen zijn, laat ze de daad bij het woord voegen.
Het is belangrijk om deze feministen (de Halsema’s en Bussemakers) te zien voor wat te zijn. Het zijn mannenhaters. Deze mensen verdienen geen steun van islamcritici, want daarmee geef je toe aan het idee dat westerse mannen het probleem zijn.
Suïcidaal, gezien de hordes barbaren die voor de deur staan.

Zie voor meer informatie bijvoorbeeld: A Voice for Men en Vader Kennis Centrum (VKC).  
NB: Afgezien van haar obsessief-compulsieve sneer aan het adres van Geert Wilders was het gedrag van Halsema in die P&W uitzending waar de illustratie aan ontleend is voorbeeldig.
Ze ging stevig in tegen het VARA-standpunt dat nu Ayaan met succes Nederland uitgejaagd was, haar veiligheid ook geen zaak meer was voor Nederland.

Jos Arends,  11-08-2013          

Reacties
# 1
Veteraan:

Feministes zijn in mijn ogen voor het merendeel lesbiennes (manwijven)die stoer vooraan lopen om hun rechten te claimen.Gelukkig is dat de Noorse feministes noodlottig geworden.Zij moeten nu ook de militaire dienstplicht vervullen en dezelfde taken vervullen als de mannen.Zeer terecht.

12-aug 2013 ,  10:02
# 2
Veteraan:

Ik ben tegen de islam.Ik heb een gruwelijke hekel aan deze ideologie.Het kan alleen bestaan op het offeren van mensenlevens.Dat deze ideologie gelukkig stervende is,zien we aan de vele aanslagen en de regionale oorlogen tussen moslims onderling.Op zich uitstekend want dan hebben ze geen tijd om zich op ons te werpen....

12-aug 2013 ,  10:06
# 3
Frans Groenendijk:

Ik snap uw boodschap, al vind ik dat u zich nogal grof uitdrukt. In mijn ogen lijkt het probleem van 'het' feminisme op dat van de milieu- en arbeiders beweging.
Alledrie hebben in het verleden bijgedragen aan veranderingen ten goede.
In alledrie zijn er drammers actief (gebleven) die doen alsof er niets bereikt is van de vroegere doelen.
In alledrie verdienen er mensen hun boterham met onzin verkopen, angst aanjagen en kinderen indoctrineren.
In alledrie zijn er mensen die zaken op de spits drijven waar dat niet nodig is.
Alledrie dragen nu bij aan het tegenhouden van verbeteringen ten goede.
Dat verhaal over Noorwegen kende ik niet, klinkt grappig.
Zie voor wat betreft de oorlogen onderling mijn eerstvolgende tekst hier over redenen tot optimisme.

13-aug 2013 ,  08:41
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.