Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Griekenland en Europa

Het is een wonder­lijk ver­schijn­sel dat er in een land als Neder­land niet meer com­passie bestaat met de gewone mensen in Grieken­land. Hier dreigen rege­ringen te vallen als er getornd wordt aan de ontwik­kelings­hulp. Het land komt in opstand als een jong vol­wassen illegaal, die hier een behoorlijke opleiding heeft gehad, wordt terug­gestuurd naar zijn vader­land. Een land trouwens waar het veel beter gaat dan in Portugal. Maar de reële ellende in Griekenland laat die zelfde mensen koud.

»
De Grieken zijn het slachtoffer van hun socialistische overheid en van parasitaire vakbonden die de wereld bedonderd hebben. Tot Uw dienst allemaal en er zullen er heus wel zijn die van de fraude geprofiteerd hebben en nu vervolgens het slachtoffer zijn, maar is dat in de ontwikkelingslanden soms anders? Is dat een reden om een heel land naar de Filistijnen te laten gaan, terwijl dat helemaal niet nodig lijkt te zijn?

Dat Griekenland failliet is, d.w.z. niet meer in staat haar schulden af te lossen en de verschuldigde rente te betalen is als jaren duidelijk. Het gemak waarmee Griekenland meer kon lenen dan het ooit kan terug betalen is de schuld van Kohl en Mitterand, die dat land de euro niet wilden weigeren als Italië hem ook kreeg. Nu moeten ze in Griekenland uit de euro, want het zal er nooit bovenop komen als de armzalige economie van dat land met zo’n harde munt moet opereren. Ook dat is eigenlijk iedereen wel duidelijk die zich even met het probleem heeft bezig gehouden.

Griekenland en al die andere Balkanlanden zijn niet rijp voor de Euro en de EU en zouden er veel beter aan toe zijn als ze fatsoenlijke associatieovereenkomsten kregen en hulp bij het verbeteren van hun infrastructuur. Nederland heeft volkomen gelijk wanneer het Bulgarije en Roemenië buiten Schengen houdt. Eigenlijk had men dit soort landen het niet moeten aandoen om ze zo onvoorbereid de EU binnen te laten. Het is een van de buitensporigheden van de Brusselse bureaucratie, die haar eigen belang bij de omvang van de Unie zwaarder heeft laten wegen dan de belangen van de betrokken landen en haar burgers.

Het is onbegrijpelijk dat de politieke meerderheid in de oude EU landen niet inziet dat men zich met de Brusselse bureaucratie een incubus op de hals gehaald heeft en dat een chirurgische ingreep hier nodig is en wel hoe sneller hoe beter.

Niet alleen Nederland en alle Noordelijke landen maar ook de Zuidelijke landen zouden er beter aan toe zijn als we in plaats van de Brusselse kolos die alleen maar in zich zelf geïnteresseerd lijkt te zijn een effectieve op de problemen gericht organisatie kregen van de Europese samenwerking.

Denk U eens in. Al die ambtenaren en Europarlementariërs weg met hun krankzinnig hoge salarissen en onkostenvergoedingen, waarvan de toegevoegde waarde nul is. Al die corrumperende subsidies weg. Geen flora en faunawetten meer die honderden miljoenen extra uitgaven meebrengen zonder evenredig resultaat. Geen onleesbare grondwetten meer die volkomen onvoorspelbaar zijn in hun uitwerking. Geen op en neer reizen meer tussen Brussel en Straatsburg om redenen die aan niemand uit te leggen zijn. Geen quasi democratie meer die de werkelijke democratie in Europa een kwaad daglicht stelt.

Nee de wereld en Europa zouden er een stuk beter voorstaan als de Europese samenwerking op de helling ging en beter werd georganiseerd.  
Verscheen ook op het eigen weblog van Toon

Toon Kasdorp,  12-02-2012          

Reacties
# 1
Ester Lositas:

Top artikel want heel kernachtig.

Ja Nederlanders zijn zo lang al gehersenspoeld tot wereldverbeteraars dat ze het verschil tussen Mauro en Griekenland niet meer kunnen bevatten.

Het verschil in productiviteit van Griekenland met bijv. Nederland is alleen te overbruggen door de lonen telkens weer te verlagen in Griekenland of door te lenen voor de waarde van het verschil. Het eerste was slecht nieuws en wil geen enkele regering brengen, dus werd het het tweede. Nu moet de correctie van tien jaar zelfbedrog in een keer aangebracht worden.

Toch een klein puntje van kritiek op dit artikel. Het is juist heel begrijpelijk dat de nationale politici zich zelf blind houden voor het EU bedrog. De EU is een bron van banen en imago en komt soms handig uit als politici zich moeten verschuilen achter 'ja maar dat is europese wetgeving'.

Maar als we gewoon ophouden met het wegsmijten van de jaarlijkse 10 miljard aan ontwikkelingssamenwerking en andere 'goede' doelen, dan is het gat van de bezuinigingen in een keer weer dichtgelopen.

12-feb 2012 ,  10:24
# 2
Ben:

In dit land dreigt de regering te vallen als er getornd wordt aan ontwikkelingshulp????. Op welke planeet heeft Toon Kaasdorp,de schrijver van dit stukje de laatste jaren gewoond???.

16-feb 2012 ,  04:34
# 3
Frans Groenendijk:

@Ben Wat een vreemde toon in uw reactie op Toon.
Vooral binnen het CDA, maar ook wel binnen de VVD, wordt er toch heel hoog opgespeeld over de onaantastbaarheid van het budget voor ontwikkelingshulp ? Of ziet u dat anders?

16-feb 2012 ,  05:00
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.