Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Helaas zijn niet alle trawanten van Mohammed achterlijk
JihadWatch onder vuur

De webstek van Burgerforum-EU, -u heeft toch al getekend, he?- stuitte op technische problemen. Sommige mensen vermoedden dat daar een gerichte actie uit Brussel achter zat. Niet zo'n heel gekke veronderstelling gezien dit opmerkelijke bericht over EU-medewerkers die worden ingezet om op internetfora in te gaan tegen euro-kritische geluiden. Ik houd het er voorlopig toch maar op dat het Burgerforum last heeft van een loslopende, Nederlandse bestrijder van de vrijheid van meningsuiting in combinatie met niet zo goede beveiliging.
Een heel andere zaak is de recente cyberaanval op JihadWatch. In mijn boek noem ik JihadWatch de "belangrijkste webstek met kritiek op mohammedaanse theorie en praktijk". Deze webstek onder leiding van de onvermoeibare en onovertroffen Robert Spencer, maakt gebruik van Movable Type. 'Movable Type' is een vinding die ten grondslag lag aan de boekdrukkunst. 'Movable Type' is ook de naam, niet toevallig natuurlijk, van een zogenaamd Content Management Systeem, een CMS. Deze aanval lijkt niet het werk van een zolderkameractivist, zo valt op te maken uit opmerkingen van de technici:
»
You have to understand that this is a unique attack, inasmuch as this vulnerability has never been exploited before, not only that it was done within a month, also YOU were targeted. Movable Type is used by government agencies and some quite high profile sites around the world. MT will want to fix this for their own reasons. A director at MT wants a conference call to glean what he can, and they may want access to logs, my report etc. This issue may escalate quite a bit, including involvement of government security agencies.

Ongeveer een derde van alle websteks op de wereld wordt aangestuurd met een CMS.
JihadWatch: een serieuze bedreiging voor de fundamentalisten en jihadisten
Deze systemen bestaan pas een jaar of tien. Movable Type is gestart als onderneming van een echtpaar dat opereerde onder de bijnaam Six Apart, zo herinner ik me nog uit mijn eigen eerste activiteiten in de 'blogosphere'. Het marktaandeel van Movable Type is niet zo groot meer als het ooit geweest is, maar op basis van gegevens van deze webstek valt af te leiden dat MT nog steeds letterlijk honderdduizenden websteks aanstuurt, waaronder dus ook hele grote en gerenommeerde.
Het karakter van de aanval is verontrustend.

Tegelijkertijd kun je het ook opvatten als lof voor JihadWatch: deze webstek wordt opgevat als een serieuze bedreiging door de fundamentalisten en jihadisten.
Een mooier compliment kun je je eigenlijk niet bedenken.
Hoewel?
In mijn boek schreef ik onder andere dit over JihadWatch:
De artikelen zijn soms wat sarcastisch. De integriteit van de webstek wordt het beste geïllustreerd door dit artikel: "No apology necessary, Mr. Parker, and thank you". Het gaat over Sameer Parker. Deze man had een eigen webstek opgezet, "Just your average muslim", speciaal om een weerwoord te formuleren tegenover Jihadwatch. In maart 2009 verwijderde Parker alle artikelen die hij in dit kader geschreven had en verving ze door een “Verontschuldiging aan Robert Spencer” omdat hij bij nader inzien Spencer op alle fronten gelijk gaf.

Hier de link naar het artikel op JihadWatch hierover. De webstek van Sameer Parker, http://muslimmethod.wordpress.com, is inmiddels helaas opgeheven.

Op JihadWatch verschijnen inmiddels weer nieuwe berichten, onder veel meer over de moordaanslag op Lars Hedegaard natuurlijk- maar reacties plaatsen is nog steeds niet mogelijk.  

Frans Groenendijk,  18-02-2013          

Reacties
# 1
Andre van Delft:

MuslimMethod is hier nog te bezichtigen:
web.archive.org

En het laatste stuk, met 191 reacties, staat:
hier

I started this site as a refutation of Robert Spencer and so-called 'Islamophobes'. But after much contemplation and study, I must say that Robert Spencer was right all along!

Yes, it is me and I can't lie to myself anymore

18-feb 2013 ,  02:30
# 2
Frans Groenendijk:

Geweldig, dat webarchief.

18-feb 2013 ,  06:26
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.