Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Vier NOS-journaals, vier blunders

Waarschuwing:
deze post bevat sarcasme.
Deze week keek ik al vier keer naar het NOS-journaal via journaal-24. Elke keer met een hilarische of anderszins pijnlijke blunder. Ik probeer ze maar niet te ordenen naar pijnlijk, pijnlijker, pijnlijkst. Iets voor een poll eigenlijk.
Eerst maar die van de foto. Het commentaar luidde dat de bliksem precies terecht kwam in de top van de Sint Pieter en "we gaan er maar van uit dat het toeval is". Is er niemand bij de redactie die van de middelbare school nog iets onthouden heeft over bliksemafleiders en waar die geplaatst worden? Bliksemafleiders zetten we op hoge punten om de kans zo groot mogelijk te maken dat de bliksem ook daadwerkelijk afgeleid wordt.
Een of twee dagen erna, nog een in dezelfde categorie. Er komt subsidie voor het ontwikkelen van nieuwe anti-biotica.
»
Presentator: dat is hard nodig, want steeds meer mensen worden resistent tegen de beschikbare anti-biotica. Nou nee, anti-biotica zijn niet bedoeld om mensen te doden of om hun groei af te remmen. We gebruiken ze tegen bacteriën en die kunnen er helaas steeds vaker tegen; anders gezegd: ze worden resistent.
Vandaag ging het over Korea. Het NOS-journaal meldt dat er nog steeds ophef is
In Noord Korea was er vandaag een bloemen­festival, Zuid-Korea slaat oorlogs­taal uit
over de ondergrondse kernproef van Noord-Korea, volgens zo ongeveer iedereen die wel eens over de grens kijkt, de meest totalitaire dictatuur van de wereld. Op Eritrea na laagste score voor persvrijheid. Op de kaart met landen gekleurd naar aantal gevangenen of de VN-kaart van landen naar 'human development' is het grijs: geen gegevens. In december lanceerde ze met succes een lange afstandsraket. Een week geleden stuurde de communistische monarchie via een videoclip haar boodschap de wereld in:
Ergens in de VS razen zwarte wolken van rook. Het lijkt erop dat de bron van alle kwaad zichzelf in brand heeft gestoken. Ondanks alle pogingen van de imperialisten om ons te isoleren en ons te vernietigen, kan niemand onze overwinning tegenhouden.

Twee dagen na de ondergrondse kernproef informeert de NOS-presentator ons: "In Noord Korea was er
De linkse helpers van Khomeiny waren ze bij de NOS even vergeten
vandaag een bloemenfestival en Zuid-Korea slaat oorlogstaal uit".

En dan was er nog de herdenking van de revolutie in Iran; van de omverwerping van het regime van de Sjah. Volgens het NOS-journaal was de Sjah verdreven door de moslims. Het NOS-journaal hoeft voor de informatie niet te rade te gaan bij The Independent, die lelijke dingen schrijft over De Iraanse Leider:
It was in 1981 that Iran’s new Islamic government, with Ayatollah Khomeini as its figurehead, rounded on the leftists and others who had come together with the Islamists to bring down the autocratic rule of the Shah two years earlier and gave them two choices: convert or be liquidated.

Dan zouden ze net zo goed de voormalige columnist van de NRC, Afshin Ellian, om commentaar kunnen vragen!
Grappig wel dat volgens wikipedia The Independent tot de meer linkse kranten gerekend wordt.
De linkse helpers van Khomeiny waren ze bij de NOS even vergeten.

Wat een ellende toch dat nog steeds honderdduizenden dit NOS-programma aanduiden als 'het' journaal.

Toch weet ik niet zeker of dit nog betreurenswaardiger is dan de opstelling van PvdA-kamerlid Bonis.  

Frans Groenendijk,  14-02-2013          

Reacties
Er is nog niet gereageerd op dit stuk
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.