Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
D66-meneer: “Ik kijk uit naar een nieuwe Arafat”
De Joodse staat niet vergelijken met nazi's maar met communisten!

Mevrouw Desiree Bonis was van 2006 tot 2010 Nederlands ambassadeur in Syrië en is sinds november vorig jaar Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ik weet niet wat schandaliger is. Ik ben niet heel erg verbaasd te lezen dat haar echtgenoot arabist is. Ze legde uit wat zij onder internationaal recht verstaat: iedereen moet zich aan VN-resoluties houden. Dat deed ze op een bijeenkomst in verband met, -niet over-, de Israëlische verkiezingen van 22 januari.
Het kan dus nog erger dan Roemer. Ik kon een hardop "sakkerloot" niet onderdrukken. Later kreeg ik ook nog even de microfoon en stelde ik haar twee korte vragen, die helaas te moeilijk voor haar waren.
Tot twee keer toe benadrukte ze dat ze helemaal achter Barack Houssein Obama staat. Die heeft duidelijk gezegd dat wanneer de Israeli's op rechtse partijen stemmen dat niet goed is voor de toekomst van Israël. En Obama, zo zei ze er nog maar even bij,
»
dat is niet zo maar iemand, die staat niet aan de kant van de mohammedaanse wereld.
Later gaf Han ter Broeke er blijk van dat hij een tikje realistischer visie heeft op het voormalige lid van de kerk van Jeremiah Wright. Hij was van mening dat BHO zijn eerste periode slecht begonnen was met zijn speech op de Al-Azhar universiteit. Waar hij het idee vandaan haalde dat BHO inmiddels iets kritischer staat tegenover het mohammedanisme is me een raadsel, hij deed ook geen poging om het toe te lichten.

De bijeenkomst was georganiseerd door het Cidi in samenwerking met de jongerenorganisaties van een aantal Nederlandse politieke partijen. Daarom werden de drie blokjes 'discussie' op de avond ook ingeleid door een jongere.
Bonis sloot af met: "We zijn allemaal mensen". Letterlijk!

De jongere van D66 maakte een hilarische verspreking. Hij betoogde dat het nodig was dat er een andere verkiezingsuitslag kwam in Iran.
Duizelingwekkend was de inleiding van het blokje dat ging over 'Arabische Lente'.
Een meisje van GroenLinks kwam met de volgende stelling: "De Arabische Lente is een grote kans voor stabiliteit in het Midden Oosten". In haar toelichting legde ze uit dat de Palestijnen nu zagen dat je in opstand kon komen tegen heersers. En ze konden ook in opstand komen tegen Hamas…
De PvdA mevrouw sloot zich van harte aan bij dit betoog. Je moest je wel realiseren dat zo'n democratiseringsgolf decennia duurt, voegde ze er aan toe. Ze sloot af met: "We zijn allemaal mensen". Letterlijk! Aanstormend PvdA-talent: ze was de hooggeplaatste nieuweling op de lijst…

In verband met die verwijzing naar die decennia waren mijn vragen aan haar heel kort: "Weet u nog wat er in 1979 in Iran gebeurde?" en "Schaamt u zich niet?"
Ze legde uit dat ze ook Iran van harte democratisering toewenst…

Ik had haar echter ouder ingeschat dan ze was. In 1979 had ze haar studie geschiedenis nog niet af.
Hoewel ze mijn eerste vraag beantwoordde met ja, bleek uit de rest van haar reactie dat ze er niet zo heel erg véél van wist. Ze legde uit dat ze ook Iran van harte democratisering toewenst…
Ja ik kreeg werkelijk de indruk dat meneer Roemer nog beter geïnformeerd is over het Midden Oosten dan deze mevrouw.

Om haar bij te spijkeren nog maar een kort filmpje met Arafat, waarmee we gelijk bij de afsluitende woorden van de D66-meneer komen.

Het is 1979 en Arafat komt de Khomeini-revolutie toejuichen.
In het begin van het filmpje zie je hem staan tussen twee illustere 'compagnons' van Khomeini. Ze hadden toen nog hoge functies: Mehdi Bazargan en Banisadr die nog onder de de linkse Mossadegh gediend had.
Bazargan was populair maar 'Council of Guardians' sloot hem gewoon uit als kandidaat voor de presidentsverkiezingen.
Net als Banisadr werd hij korte tijd later door Khomeini het land uitgejaagd, naar Parijs. Bazargan woont volgens wikipedia nog steeds in Parijs, wel met politiebeveiliging natuurlijk. De decennia van de Iraanse 'democratiseringsgolf' zijn immers nog niet voorbij.

Bazargan en Banisadr hadden als mohammedaan meer geluk dan de agnostischeShapour Bakhtiar. Hij vluchtte ook naar Parijs,
Sjoerdsma heeft als diplomaat goed geluisterd naar de Palestijnen
maar hij werd daar vermoord. August 1991. Niet zo lang geleden lieten de Fransen zijn moordenaar vrij

Tsja, nu ik de tekst nog eens controleer bedenk ik dat ik er in het bovenstaande van uit ben gegaan dat Bonis wel weet wie Khomeini was en niet denkt dat het lelijkste waar de man voor gezorgd heeft die fatwa tegen Rushdie is geweest. Schat ik haar nu weer te hoog in?

Maar die meneer Sjoerdsma dus, van D66.
Hij kreeg als laatste het woord.
Hij was nog niet geboren in 1979. Maar hij is wel al diplomaat geweest voor Nederland in Soedan, Afghanistan en de Palestijnse Gebieden.
Hij heeft goed geluisterd naar de Palestijnen.
In die ene minuut liet hij het achterste van zijn tong zien. Hij begon met te vertellen dat hij zich er zorgen over maakte dat in Jeruzalem de Joden en de Arabieren met de rug naar elkaar stonden. Ja en ook stonden ze met de rug tegen de muur. De polarisatie neemt toe in plaats van de dialoog.
En hij sprak dus de hoop uit op een nieuwe Arafat.
Maar het werd nog gekker.
Hij haalde Ronald Reagan aan die in 1987 in een toespraak zich rechtstreeks wendde tot de leider van de Sowjet-Unie. Over de Berlijnse muur: "Mr Gorbatsjov, tear down this wall".
In één beweging vergeleek Sjoerdsma Israël vanwege het veiligheidshek dus met de communistische dictaturen en beschuldigde hij Reagan ervan uit te zijn geweest op dialoog met het oostblok!  

Frans Groenendijk,  22-01-2013          

Reacties
# 1
Veteraan:

We hebben hier een linkse regering dat bezig is ons land in razendsnel tempo te veranderen in een ontwikkelingsland wat zorg en de daarbij behorende kosten betreft.Tel daarbij de corrupte politici erbij op die hun bijbaantjes niet melden om bij de fiscus uit de schijnwerpers te blijven,en men kan ons land vergelijken met Afrikaanse toestanden.

26-jan 2013 ,  03:13
# 2
Filantroop:

Waar mevrouw Désirée Bonis veilig op Nederlandse bodem mompelt “dat iedereen zich aan VN-resoluties moet houden”, zou het van moed getuigen als ze op islamitische bodem zou vertellen dat ze lid is van het bestuur van de Stichting 'Homo Museum Amsterdam'. Grote kans dat er daarna weinig van haar heel blijft.

Het hypocriete van dit type denkers is dat het van Israël eist dat het zich tot het meest voorbeeldige land van de wereld ontplooit, terwijl in de islamitische gebieden geen mens z’n leven zeker is.

Deze tweeslachtigheid is het luxeprobleem van veel linkse mensen, die zichzelf poneren als moreel superieur, maar zodra ze zich binnen het islamitische areaal bevinden, met de plaatselijke terreur meedeinen.

Parelkettingenmevrouwen wier wijsheid niet heeft kunnen verhinderen dat in het Midden-Oosten de bloedbaden niet te tellen zijn lijken mij niet in de positie over Israël te moraliseren.

30-jan 2013 ,  05:52
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.