Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Het ANC

Ook het ANC heeft geen eind kunnen maken aan de cor­ruptie en de armoe­de in Zuid Afrika, zei de NOS vanavond (8/1/12) bij het nieuws.
Dat is een gotspe. Het ANC staat juist voor cor­ruptie en armoede. Je kunt van alles zeggen van het oude Zuid Afrika maar niet dat het corrupt was of nepotistisch.


»
Sinds de afschaffing van de Apartheid en de invoering van de democratie in Zuid Afrika is de armoede er toegenomen en regeert de corruptie. Nog erger dan in Zuid Afrika is het in het buurland Rhodesië gesteld, waar Mugabe regeert, een man met een zwarte huid maar een verder Europees uiterlijk. En een ziel die lijkt te zijn opgebouwd uit de slechtste eigenschappen van beiden. Maar Zuid Afrika is erg genoeg. Veel erger dan onder het bewind van president De Klerk, toen men nog hoop kon hebben op een toekomst zonder raciale vooroordelen.

Ik ken Zuid Afrika omdat ik er familie heb en ik er sinds de zeventiger jaren verschillende keren ben geweest. De Apartheid daar was een deprimerende aangelegenheid. Het is evident dat mensen uitsluiten vanwege hun huidskleur ethisch niet verantwoord is en het staat wel vast dat de Zuid Afrikanen dat zelf ook heel goed wisten. Als ze in hun eigen land een meerderheid hadden gevormd in plaats van een minderheid was de Apartheid al veel eerder afgeschaft of er nooit gekomen, maar ze waren nu eenmaal een minderheid.

Het soort Zuid Afrikaanders waar mensen van buiten het land in de zeventiger jaren al een hekel hadden is nu geëmigreerd en woont in Australië. De Boeren die gebleven zijn, zijn over het algemeen flinke mensen. Zij houden naar vermogen het afglijden tegen van Zuid Afrika naar een Algemeen Afrikaans Peil.

Dat lukt niet erg, juist omdat ze intussen een te kleine minderheid zijn geworden. Nelson Mandela is een bewonderenswaardige man, maar hoeveel beter zou het in Zuid Afrika niet zijn geweest als hij de president was geweest van een land waarin de ANC en andere criminele organisaties van deelname aan de regering waren uitgesloten. Corruptie en nepotisme vieren hoogtij in Zuid Afrika en het racisme is er nog net zo erg als vroeger; het is alleen van kleur veranderd.  
Verscheen ook op het eigen weblog van Toon

Toon Kasdorp,  10-01-2012          

Reacties
# 1
Frans Groenendijk:

Het zijn de bijzinnetjes en andere impliciete perverteringen die het meest verontrustend zijn in de media. Op zichzelf is de zin niet onjuist. Dat is het giftige eraan.

10-jan 2012 ,  02:53
# 2
louis-portugal:

Helemaal mee eens.
Als ik de documentaires zie over Zuid-Afrika vrees ik dat het nog veel erger wordt.
Ik ken geen enkel land waar zwarten regeren en geen rotzooi is.
Ze kunnen het gewoon niet.

12-jan 2012 ,  12:14
# 3
Frans Groenendijk:

Misschien ken je ze niet allemaal Louis. Botswana? https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bc.html
Over Kameroen, Gabon en Congo-Brazaville hoor je nooit iets. Dat zou best een goed teken kunnen zijn.

12-jan 2012 ,  12:37
# 4
louis-portugal:

Frans ik hoop dat je gelijk hebt en dat er langzaan goede voorbeelden komen.
We hebben er allemaal niets aan als het een rotzooi is.

12-jan 2012 ,  09:37
# 5
toetssteen:

Ik durf het bijna niet meer te debiteren, ik doe het toch, tenzij ik gewist word.
Al deze systemen zijn overgoten met hetzelfde systeem, Keynes. En men blijft erin volharden. Niet omdat het tot welvaart leidt, wat je op zijn minst zou mogen verwachten van een economisch systeem, neen, omdat het de weg opent tot macht.
Kijk en dan vallen alle plaatjes op zijn plek, altijd en overal.

Als u meent dat Hayek een schijn van kans maakt met een kolderieke EU in opkomst..., vergeet het maar. Dat is vechten tegen een bende waar u hooguit de geur van opvangt.
Die krijgt men er werkelijke nooit of te nimmer uit. Alles maar dan ook alles zal gebruikt worden, en misbruikt. Islam is slechts een schuilnaam, of omgekeerd, het kan deze mensen werkelijk niets schelen.
De geschiedenis leert dat het zelden anders was. Lees de geschiedenis van Machiavelli.
Socrates nam de gifbeker.

Ik vel geen oordeel, dat valt buiten het bestek van het artikel.
Ik wil slechts opmerken dat dit ook ons lot kan worden.

15-jan 2012 ,  05:56
# 6
Frans Groenendijk:

@toetssteen. Ik kan me voorstellen dat je wilt dat je comments gewist worden, een verzoekje kun je beter via het contactformulier doen. Nu is het niet helemaal duidelijk.

15-jan 2012 ,  04:03
# 7
toetssteen:

@Frans Groenendijk
Ehh ik ben nogal een cynicus, maar ik mag aannemen dat je dat onderhand wel begrepen had.

16-jan 2012 ,  05:08
# 8
toetssteen:

Ow ja, ik lees dat dat niet mag.... En wat nu te doen met de realiteit?
Een familielid van mijn vrouw woonde in het land dat toen RhodesiŽ heette, Zuid RhodesiŽ. Een zeer welvarend land. Wat is er nu? MisŤre.

16-jan 2012 ,  05:21
# 9
Frans Groenendijk:

@Toetssteen Ik kwam op dat idee omdat je over Keynes en Hayek begon onder een stuk over het ANC waar ik niet direct de link in herkende.
Dat mensen cynisch zijn wil ik eigenlijk niet weten, ik probeer het in ieder geval niet te onthouden.
Cynisch is volgens mij eigenlijk een soort idealisme -in de goede zin van dat woord- dat wegens teleurstelling verwrongen is geraakt. Wat te doen met de realiteit? Naar vermogen bijdragen aan bijsturen in de goede richting. Iets anders zit er niet op. Optimistisch blijven terwijl het per saldo naar jouw oordeel toch echt achteruit lijkt te gaan met 'de realiteit' valt niet mee, dat is waar.

16-jan 2012 ,  09:55
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.