Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Ouder: Het ANC
Nieuwer: Sociologie

Tentoonstelling in Nieuwe Kerk over Joden: de bezetters van de Westbank

Vandaag wandelde ik even de Nieuwe Kerk binnen op de Dam in de hoofdstad. Er was een expositie over het Jodendom. Ik had de expositie over de islam van deze stichting al bezocht en was verrast over de propaganda kwaliteiten van onze culturele elite. Zouden ze zichzelf kunnen overtreffen?

»
Wat opviel aan de expositie was de totale afwezigheid, op een zeer kleine vermelding na, van de vervolgingen die de Joden de afgelopen duizenden jaren hebben meegemaakt. Alleen bij de bespreking van Poerim werd even gewezen op het boze plan van een Perzische minister en aan het eind werd het feit dat Eichman was ontvoerd gememoreerd, alsmede de stichting van Yad Vashem.

Op grote borden wordt de bezoeker duidelijk gemaakt dat God in het Joodse geloof 'abstract' is. Ik heb dit woord nergens in de Bijbel kunnen vinden als omschrijving van God. Het slaat ook nergens op. Bedoelen ze dat God is als een Mondriaan schilderij met alleen maar streepjes? Het was beter geweest te schrijven: God is onzichtbaar.

Aan het einde van de expositie hangt een groot display met de titel 'Chronologie'. Het begint met een vermelding van Mozes en eindigt met een aantal feiten over Israël. Er wordt geschreven dat in 1948 de Joden zelfbeschikking kregen (sic), maar waarom noemen ze niet de naam van de staat? Dan staat er dat in 1967 oorlog uitbrak en de Israëliërs de Westbank bezetten. Zijn ze vergeten waarom die oorlog uitbrak? Waarom wordt de oorlog van 1973 niet genoemd? En de intifadah wel?
Israël, het onsterfelijke land dat zovelen Joden herbergt en het toonbeeld bij uitstek van de bruisende kracht van het Jodendom... dat is toch apart dat ze dat hebben weggemoffeld?

Kortom, ook deze tentoonstelling is weer propaganda van de bovenste plank. De Nieuwe Kerk zou geen subsidie meer moeten ontvangen en ons koningshuis zou zich hier niet moeten laten kronen, want het is een zwaar ontheiligd Godshuis.  

Matthys van Raalten,  10-01-2012          

Reacties
# 1
HansJansen:

God in de bijbel onzichtbaar? In een verhaal in de reeks over Abraham komt God lunchen bij Abraham en wordt dan door diens echtgenote Sara uitgelachen. Dat was geloof ik niet omdat hij onzichtbaar was. Er zijn meer verhalen, maar begin uw bijbelstudie maar met Abraham.

Maar terzake: Ja, het is propaganda in Noord-Koreaanse stijl waarmee wij worden voorgelogen daar in de Nieuwe Kerk, maar de belastingbetalers dokken de kosten probleemloos op, en dat zal nog wel een tijd zo blijven.

Maar de slotconclusie begrijp ik niet: Waarom zou leugenpropaganda in dat voormalige kerkgebouw een bezwaar zijn om daar de kroning van Nederlandse vorsten te laten plaatsvinden?

10-jan 2012 ,  06:22
# 2
Matthys:

Hans: in de Tenach staan verhalen waaruit blijkt dat tientallen mensen God hebben gezien. Ik ben ermee bekend hoor! Maar waar zien we Hem nu? En ik bedoel met zien nu even niet in de vorm van geloven..

10-jan 2012 ,  06:37
# 3
Maarten:

#1 Wacht even, dat probleemloos dokken van kosten is echt een misverstand. Ten eerste worden die niet probleemloos gedokt, velen verkeren in moeilijke financiŽle omstandigheden, en daarnaast, op welke wijze kunnen gewone burgers die gedwongen hun geld afdragen dit soort propaganda voorkomen? Ja, juist stemmen. Edoch, elke periode in de historie wordt verbeeld door de wensen van hen in met de macht (=geld).
Wiens appelen men vaart etc. Gelukkig hebben we tegenwoordig blogs als deze.

10-jan 2012 ,  06:46
# 4
HansJansen:

God horen is al lastig genoeg. Fides ex auditu. Excuus voor mijn reactie. Ik heb uw bijbelkennis onderschat.

10-jan 2012 ,  06:57
# 5
HansJansen:

En o ja, gebouwen zijn toch niet besmettelijk? Erf je als gebruiker van een gebouw de slechtheid van eerdere gebruikers? Maar ik vind het een mooi stuk, dat dan weer wel.

10-jan 2012 ,  07:49
# 6
Matthys:

Hans: Kwam de volwassen Jezus om mensen over het geloof te leren in de Tempel, of vond hij dat bepaalde activiteiten eerst maar eens gestaakt dienden te worden aldaar? Er zijn voor de troonopvolger(s) vast wel plekken te vinden, waar de islam niet met fluwelen handschoenen wordt behandeld en waar IsraŽl zo goed als ontkend wordt.

10-jan 2012 ,  08:15
# 7
Frans Groenendijk:

Mijn grootste angst is eigenlijk dat hier de weglatingen -ik doel ook op de superieure economische prestaties van de staat IsraŽl en van de grootse prestaties van Joodse wetenschappers- misschien wel het resultaat zijn van lang nadenken van mensen over de vraag hoe deze tentoonstelling 'in de markt te zetten'.

10-jan 2012 ,  09:52
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.