Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Ik ben vogelvrij verklaard, maar tegelijkertijd optimistischer geworden
Over nietsontziende 'klokkenluiders' en betrouwbare instellingen

Bradley Manning was, net als de hier naast afge­beelde Hugh Thompson militair en kwam, net als hij, ook gruwe­lijke misdra­gingen op het spoor van Ameri­kaanse mili­tairen. Thompson zou je wel de grootste held van de Vietnam-oorlog kunnen noemen: hij greep daad­werke­lijk in om het bloed­bad te stoppen, dat Ameri­kaanse solda­ten aan­richtten onder de burger­bevolking van My Lai. Hij plaatste zijn heli­kopter tussen de daders en de Viet­namese burgers en richtte de boordmitrailleurs op de Amerikanen.
De diep-tragische Manning ging heel anders te werk. Geloof het of niet: zijn reactie leidde er onder andere toe dat recent niet alleen mijn huisadres en telefoonnumer, maar ook mijn credit card gegevens, inclusief alle noodzakelijke codes om mijn rekening te kunnen plunderen, aan de hele wereld bekend werden gemaakt. Op een of andere manier voelt dat alsof iets je gebiedt daarover te schrijven…

»
Echt wel zielig
Manning is de persoon die het mogelijk maakte dat Assange en zijn zogenaamde 'wikileaks-campagne' wereldberoemd werden. Hij is klein van stuk, bang van zijn vader, homo, zeer slim, computernerd en was slachtoffer van veel pesterijen in zijn jeugd en ook nog toen hij in het leger zat. Hij werd naar Irak gestuurd toen al bekend was dat hij daarvoor geestelijk te labiel was. Ja, het is tamelijk veilig om te veronderstellen dat hij zowel tegenover een aantal individuele Amerikanen als tegenover Amerikaanse instituties 'iets' had en heeft.
Het duo Manning-Assange heeft besloten -ik laat me niet uit over de vraag hoe dat gegaan is, maar stel alleen de klaarblijkelijke uitkomst vast- dat de Amerikaanse strijdkrachten en de Amerikaanse politiek zo rot zijn dat het aan de kaak stellen daarvan boven alles gaat. Daarbij werd niet gekozen om gericht misdaden, misstanden, corruptie aan te kaarten maar om alles openbaar te maken omdat het geheim was. Toen wikileaks op gang kwam werd in de media vooral aandacht besteed aan de dreiging
Een Taliban woordvoerder liet weten dat Wikileaks een welkome bron van informatie vormde
die ervan uitging voor politieke carrieres en voor politieke verhoudingen tussen landen. De meer integere krachten wezen erop dat, bijvoorbeeld, gegevens over Afghanen die met de Amerikanen samenwerkten ook gelekt werden en hen zodoende in acuut levensgevaar brachten. Het is moeilijk te achterhalen hoeveel mensen inmiddels vermoord zijn dankzij Assange's project. Assange heeft zelf toegegeven dat de inspanning om dit te voorkomen minimaal is geweest. Een Taliban woordvoerder liet weten dat Wikileaks een welkome bron van informatie vormde om 'verraders' te achterhalen en straffen. Vermoorden dus. De beste hoop is dat Taliban niet goed zijn in informatieverwerking en zodoende het aantal doden dat Assange op zijn geweten heeft, beperkt is gebleven. Maar Assange cs hadden nog wel even aan dat aspect gedacht.

Niet gefocust
De lieden die geïnspireerd zijn door het leed dat Manning sinds zijn optreden doormaakt, lijken nog meer overtuigd van de algemene, ultieme slechtheid van (andere) Amerikanen, nog minder gefocust. In hun uitleg over wat dankzij Manning en Wikileaks allemaal naar buiten is gekomen komen ze niet alleen met het verhaal dat "The U.S. Government had long been faking its public support for Tunisian President Ben Ali", maar ook dat "The Japanese and U.S. Governments had been warned about the seismic threat at Fukushima" en "The State Department backed corporate opposition to a Haitian minimum wage law".
De straf wordt me ook niet onvoorwaardelijk opgelegd

Allemaal vergelijkbare verschrik­kelijkheden blijkbaar.
De jongens van 'Anonymus', 'Antisec en 'Lulz' gaan nog wat stappen verder. Het computernetwerk van een bedrijf, zo immoreel dat het materiaal levert aan de Amerikaanse strijdkrachten, wordt gehackt en credit cards worden gepubliceerd. Beweerd wordt dat zo ook geld is buitgemaakt en overgemaakt aan 'goede doelen'.
Maar het gaat nog verder: ook Stratfor wordt aangevallen. Stratfor is een Amerikaanse denktank die informatie verzamelt en verspreidt over economische en militair-strategische kwesties in grote delen van de wereld. Voor een bescheiden bedrag, maar nog wel vrij hoog voor iemand met mijn inkomen, kun je een geweldige schat aan informatie verkrijgen. Een aantal van hun stukken heb ik vertaald in het Nederlands en hier op K&K opgenomen. Stratfor verschaft vooral heel veel informatie, die informatie is conscentieus verzameld, is moeilijk langs andere weg te verkrijgen en de wijze van verzamelen is geen onderdeel van een duidelijk te omschrijven politiek-ideologisch streven. De invalshoek is echter eerder pro- dan anti-Amerikaans en veel 'rechtse' Amerikaanse individuen en instanties zijn dan ook geabonneerd op hun updates. En niet-Amerikanen zoals ik dus.

Weinig klagen
En daarmee ben ik dus schuldig. Waaraan precies staat nog niet vast.
tegen de tijd dat Volkert van der Graaf vrijgelaten wordt ben ik misschien al verhuisd
De straf wordt me ook niet onvoorwaardelijk opgelegd. Mijn geld en leven zijn alleen maar vogelvrij verklaard, niemand is ook gevraagd mij te beroven, molesteren of vermoorden. Men kan de handen gewoon in onschuld wassen.
Nou ja in onschuld?
Op PC-World verkneukelt iemand zich al wel:
By DamOTclese2 Mon Dec 26 09:33:17 PST 2011
The Christian terrorists, war criminals, and Wall Street traitors are sh1tt1ng themselves with this latest epic win from Anonymous. Many of the card numbers and other bank numbers that the good guys liberated are for black budget accounts that U.S. terrorists draw from around the world to fund their terrorism against other nations. The Oligarchy must be screaming in to telephones around the world thanks to the great work Anonymous has done this past week.

Maar ik heb dus weinig te klagen. Het was even spannend maar er is me helemaal geen geld afhandig gemaakt en intussen is mijn creditcard al geblokkeerd. Mohammed Bouery zit veilig achter slot en grendel en tegen de tijd dat Volkert van der Graaf vrijgelaten wordt ben ik misschien al verhuisd.
Ik hoef dus niet bang te zijn maar toch zit het me niet helemaal lekker. Dat heeft vooral te maken met het feit dat lieden als Folkert Jensma of Marcel van Dam zelfs niet symbolisch Hara-kiri hebben gepleegd vanwege hun hitserij tegen Pim Fortuyn. Wanneer politieke tegenstanders, rechtse mensen, slechte mensen, iets overkomt is dat gewoon niet zo erg. De verspreiding van dat sentiment, dat is waar ik nogal over inzit. Naast het niet verantwoordelijk zijn voor onbedoelde gevolgen van je daden, maar zoiets spreekt zo langzamerhand toch wel vanzelf.

Optimistisch
Maar ik ben dus door het hele gebeuren optimistischer geworden. Niet over de hele linie. Ik verwacht bijvoorbeeld niet dat mijn verhaaltje door enig gevestigd medium nieuwswaardig gevonden zal worden. Als ze me al geloven. Maar verder zijn er veel redenen tot optimisme. Op de eerste plaats liegen en bluffen de hackers nogal.
Facebook -tegelijkertijd grappig en een beetje eng
Ik heb wel degelijk onmiddellijk bericht gekregen van Stratfor en heb nu als goedmakertje dit aanbod gekregen. Van de claim dat ze geld geroofd hadden en aan het rode kruis hadden overgemaakt klopte ook niets. En nog mooier: terwijl mijn geld dus in zekere zin voor het grijpen lag, is er ook geen poging geweest mij te beroven. Mijn bank was trouwens ook nog eerder dan ik zelf geïnformeerd dat ze verdachte transacties vanaf mijn kaart in de gaten moesten houden. De organisatie Govcert.nl waarschuwde me ook. En Facebook -tegelijkertijd grappig en een beetje eng- had geconstateerd dat ik hetzelfde wachtwoord gebruikte voor Stratfor en hen, en leidde me automatisch naar de wachtwoord-aanpas-pagina!
En, niet helemaal onverwacht maar toch wel belangrijk: mijn gegevens zijn niet actief doorgegeven aan dieven of vijanden van mij. De lieden -jongetjes?- achter deze activiteiten zijn 'alleen maar' oneindig onverantwoordelijk bezig.  

Frans Groenendijk,  30-12-2011          

Reacties
# 1
JohnJohn:

Anonymous RULES.

31-dec 2011 ,  03:42
# 2
Groene Leeuw:

Ik mag dus hopen dat het leven van private Thompson voor het vuurpeloton is geeindigd wegens landverraad.

13-jan 2012 ,  11:22
# 3
Frans Groenendijk:

@Groene Leeuw. Ik hoop dat je uitspraak gebaseerd is op een vergissing of omdat je je niet in de materie verdiept hebt.

13-jan 2012 ,  11:32
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.