Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Jong en blond

Een Noorse man is schuldig aan een bomaanslag en massamoord op een jongerenkamp in Noorwegen. Er is geen enkele politieke ideologie op het Europese continent die deze daad legitimeert, zelfs al beroept hij zich erop. Zelfs de nazi’s legitimeerden zulke absurde massamoorden op eigen burgers niet. Toch wordt in politiek en pers de toon gezet: De Standaard heeft een kop met enkel de titel “Jonge blonde nationalist” [noot 1] (later voegde men nog extreemrechts toe). Het NRC Handelsblad sprak over een “extreemrechtse christenfundamentalist”. Niet toevallig twee kranten van ooit dezelfde hoofdredacteur, Peter Vermeersch.
»
Het typeert de gangbare media in Europa waarvan de agenda al meer dan twintig jaar bekend is: het creëren van een negatieve perceptie omtrent niet-traditionele partijen. De geviseerde groepen kent iedereen: traditionele christenen, nationalisme, ‘rechts’, islamcritici. Wie in gaat tegen het consensusdenken van de traditionele politieke machtsfamilies wordt geviseerd, hun potentiële kiezers geculpabiliseerd. De NRC heeft voor de goede orde zelfs een schoolse compilatie van citaten gemaakt. Doel is om gewone politieke overtuigingen af te doen als het gedrag van een psychopaat.

Het is in oorsprong de strategie van supranationale structuren die af willen van de Westerse natiestaat en bijgevolg van alle Westerse identiteit die met de natie verbonden is. Er blijft enkel een vage retoriek over van ‘democratie’, ‘mensenrechten’, en ‘secularisme’, die de onechte wereld weerspiegelt van internationale politiek en de carrièristische kaste die erop teert. Maar zelfs aan die waarden betuigt men enkel lippendienst, want in de praktijk blijft men vanuit de EU, de hoogste bestuurlijke – en wetgevende macht in Europa, een immigratiebeleid opvoeren dat niemand wil en zeker geen mensenrechten en secularisme zal bevorderen. (cfr. “Living Together”, een document van de Europese Raad, dat beweert 100 miljoen nieuwe migranten nodig te hebben binnen vijftig jaar)

De Standaard, onbetwistbaar één van de allerslechtste Nederlandstalige kranten sinds Peter Vermeersch hoofdredacteur werd en malloot Bart Sturtewagen het overnam, gaat nog een stap verder in deze perfide agenda. De dader van de aanslagen is immers jong en blond…
image
Opgepast: jong en blond !

Blijkbaar is er volgens DS een causaal verband tussen blonde haren en het profiel van een massamoordenaar of een terrorist. De relevantie van het epitheton blond in hun krantenkop is onbegrijpelijk behalve als politieke tegenhanger van ‘jonge allochtoon’, als een beschuldigende vinger naar de eigen etnische identiteit. Is het relevant dat de moordenaar in Noorwegen een “jonge blonde nationalist” is, zo relevant dat het een titel hoeft te zijn? Schreef DS “jonge bruine moslims” in de titel bij de aanslagen in Madrid en Londen? Of schrijft ze dat ook bij de moorden, verkrachtingen en diefstallen door jonge allochtonen in ons land (meer dan de helft van het gevangeniswezen, de niet genaturaliseerde althans)? Of bij de 1000 muslims die met messen, knuppels en molotofcockatils een vreedzame pro-Israëlbijeenkomst aanvielen in Oslo en de helft van de stad terroriseerden? Schreef DS ‘blond’ bij de Scandinavische slachtoffers van de verkrachtingsgolf door moslims in het Zweedse Malmö en het Noorse Oslo (zes keer hoger dan in New York)?"

(Het doet ook denken aan de beschrijving “Asian” die je tien jaar geleden las in Britse kranten bij problemen met moslims, vooral Paki’s. Als Chinees, Japanner, Koreaan, etc. zou ik beledigd zijn door me over één kam te laten scheren met de wijze waarop Pakistaanse moslims hun vrouwen behandelen, of hoe ze zich gedragen en kleden in onze samenleving.)

Ik weet niet wat die Noorse massamoordenaar bezielt, ik begrijp dat onmenselijk gedrag niet, net zoals de meerderheid van normale mensen in onze samenleving. Gezonde geesten geven op een andere manier uiting aan hun verzet, hoe woedend en wanhopig ze ook zijn. Het is pervers om politieke opvattingen, het christendom, en laat staan iemands haarkleur eraan te verbinden.

Wat ik beiden kwalijk neem, zowel ons perfide establishment als die Noorse massamoordenaar, is wat hun allebei verenigt. Beiden beletten ons om de wereld te begrijpen en te verbeteren. Beiden ontnemen ons op hun eigen wijze de mogelijkheid om op een normale, christelijke manier te verzetten tegen het (zelf)destructieve karakter van het politieke systeem waarin we leven. Beiden ontnemen ons de mogelijkheid om op te komen voor onze rechten en een fatsoenlijke toekomst op ons eigen historisch territorium.

[1] Nadat De Standaard gewezen was op de absurditeit van de kop, werd hij gewijzigd in een citaat van de massamoordenaar "Ik heb alleen gehandeld".
Zo'n kop blijft echter niet onopgemerkt op internet.

image

image


Leestip: Bruce Bawer, auteur van While Europe Slept woont in Oslo en bemerkte tot zijn afschuw dat de massamoordenaar op sociale media opmerkingen over hemzelf, Bawer dus, gemaakt had. Dat maakte het voor hem nog dringender erover te schrijven: hier de link naar Pajamasmedia  
Verschijnt vandaag ook op Catholica

Eduard Ciuba,  25-07-2011          

Reacties
# 1
meneer Storm:

Het manifest van Breivik op pdf, 10 mb:
http://tinyurl.com/3oclqr8
Gisteren werd bekend dat deze meneer veel van iemand anders heeft overgenomen.
http://tinyurl.com/3lowap6

25-jul 2011 ,  08:03
# 2
Diderot:

Dit is de meest heldere en evenwichtige reactie, op de weerzinwekkende gebeurtenissen in Noorwegen en de daarop volgende reacties in de media, die ik heb gelezen. Dank u.

Een goede tweede overigens is van de hand van Lee Jay Walker http://moderntokyotimes.com/2011/07/24/anders-behring-breivik-psychological-motives-behind-the-killings-and-islam/

25-jul 2011 ,  12:44
# 3
Johrij:

Weet die Vermeersch (graag gezien gast bij dwdd trouwens) wel dat meisjes en vrouwen in Noorwegen hun blonde haren verven om er maar niet al te veel op te vallen, uit zelfbescherming dus. Maar nee, ze worden na getrapt door de policor msm.

"Etnografisch onderzoekster Maria Bäckman deed onderzoek in wijken van Stockholm en Oslo waar nog maar 20% van de bevolking Zweeds of Noors is. Ze ontdekte dat autochtone meisjes daar hun Zweedse of Noorse identiteit onderdrukken.
Bäckman: ´de meesten verfden hun haar donkerder. Niet omdat ze op immigranten willen lijken, maar omdat ze er niet Zweeds durfden uit te zien´."

25-jul 2011 ,  02:03
# 4
Meneer Storm:

@Johrij: heb je de volgende pagina al eens gelezen?
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=13005
Alle politiek correcte MSM negeren de berichtgeving hierover: een teken aan de wand!
Op het net circuleert ook een foto van een blonde vrouw
met bebloed hoofd, zwarte achtergrond,voor zover ik heb kunnen nagaan een Noorse vrouw.Heb die foto niet meer kunnen vinden.

25-jul 2011 ,  02:56
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.