Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Kwaliteitskrant?

De kwaliteitskrant is de Volkskrant, althans, dat zeggen zij zelf over de door hen geproduceerde kattenbakvulling. Persoonlijk wil ik er nog geen bedorven vis in verpakken sinds de door Jan Hoedeman zelfverzonnen grote martelhoax.
Dat Hoedeman niet de enige is die achter een Volkskrant bureau gezeten de gekste dingen beweert bewijst Volkskrant journalist Jeroen Trommelen.

»
Jeroen Trommelen is degene die de doden door de giframp met de Probo Koala in Ivoorkust hoogstpersoonlijk zelf bedacht heeft. Naar nu blijkt zijn die doden helemaal niet gevallen.
Nul, niemand is er gestorven ten gevolge van de ramp met de Probo Koala. Naar aanleiding van het uitkomen van het boek "Het Gifschip" van Jaffe Vink is er al her en der aandacht besteed aan dat aantal doden. Ik richt nog even de schijnwerper op deze activist/journalist.
Voor de artikelenreeks in de Volkskrant werkte Trommelen toentertijd samen met The Guardian, de BBC en een Noorse omroep.
Trommelen, een fervente GroenLinks fan die behalve krantenartikelen ook hele boeken schrijft over het milieu en hoe erg het is zegt hele vreemde dingen als:
Om dit soort rampen te voorkomen en de wereld om ons heen groen en leefbaar te houden zouden mensen GroenLinks moeten stemmen.

Om rampen die geen ramp zijn te voorkomen moeten we dus GroenLinks stemmen.
Als u het niet erg vindt leg ik dit advies maar naast me neer.
Ook in de zaak van de Probo Koala speelt Greenpeace weer eens een onfrisse rol. De mensen die gestorven zijn door het “gifschip” blijken niet bestaan te hebben.
Om verontreiniging van de voedselketen te voorkomen is er echter een grote hoeveelheid vee afgemaakt, zielige diertjes waar je de whale-warriors nooit over hoort. Opgeofferd voor de goede zaak zullen we maar aannemen.
Toch moet het allergekste nog komen, voor de bijeen gejokte artikelenreeks over de Probo Koala heeft Jeroen Trommelen een prijs gekregen:
Het Center for Public Integrity in Washington noemde (pdf) de artikelen 'moedig'.
Het onthulde hoe een machtig oliehandelend bedrijf probeerde de vergiftiging van dertigduizend West-Afrikanen in de doofpot te stoppen.

En weet u welke prijs dat precies was?
De Daniël Pearl Award, vernoemd naar de Amerikaanse journalist die in 2002 in Pakistan werd onthoofd door islamitische terroristen. Het is een onderscheiding voor internationale onderzoeksjournalistiek.
Hier staat mijn verstand bij stil.  

Marielle Bos,  26-10-2011          

Reacties
# 1
Ester Lositas:

Als prijzen worden uitgedeeld voor zo duidelijk politiek gekleurde berichtgeving, dan is dat afkomstig uit een groep mensen voor wie ideologische verklaringen belangrijker zijn dan waarneming van de werkelijkheid.

Van de onafhankelijheid van het Center for Public Integrity ben ik niet geheel overtuigd, gezien het verleden van de oprichter Charles Lewis. De voormalige Oostblok landen hadden o.a. de PRavda en de Tanjug om te voorzien in 'objectieve' informatie. Waarschijnlijk kregen de journalisten die daar werkten ook elk jaar prijzen, uiteraard netjes via een 'onafhankelijk' orgaan met een fraai klinkende naam dan wel afkorting.

27-okt 2011 ,  09:29
# 2
Marielle Bos:

Via deze link is een radio interview met Jaffe Vink te beluisteren waarin hij praat over zijn boek.

http://radio.omroep.nl/i/41428/

27-okt 2011 ,  12:30
# 3
Frans Groenendijk:

Een blik op dat pdf-bestand van het Center geeft een bedenkelijk beeld. Integriteit lijkt hier gebruikt te worden waar activistisch bedoeld is. De onzekerheid in zijn uitlatingen over pH in het radiofragment brengt me overigens wel aan het twijfelen over Jaffe Vink. Tot mijn verbazing verwijst hij niet naar gesprekken die hij gevoerd heeft met chemici maar naar één verklaring van een getuige-deskundige in de rechtbank. Ik hoop dat het boek beter onderbouwd is.

27-okt 2011 ,  03:19
# 4
trias politica:

Goed stuk Marielle. Het toont weer eens aan hoe 'objectief' ons nationaal journalistieke gilde soms kan opereren. Maar als het ANP zelfs een congsie aangaat met het linkse blog sargasso, dan hoeft men zich nergens meer over te verbazen. Om van het NOS journaal maar helemaal te zwijgen..

27-okt 2011 ,  03:43
# 5
Jaap:

"om dit soort rampen te voorkomen moeten mensen GroenLinks stemmen...". Was het niet de Amsterdamse wethouder Marijke Vos van GroenLinks die de Probo Koala indertijd heeft uitgezwaaid?

28-okt 2011 ,  01:08
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.