Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Mein Kampf in het Midden Oosten
Plaatje, 1000 woorden.

Op weblogs die enigszins of zeer kritisch zijn over de leer van Mohammed wordt het nogal eens naar voren gebracht: de populariteit van Hitlers Mein Kampf in het Midden-Oosten. Een foto van hoe dat er nu in de praktijk uitziet, blijft waarschijnlijk veel beter bij. Deze is uit Qatar. Daar gaan we voetballen, is het niet?

»
Maar ook in veel andere landen is Mein Kampf een bestseller. hier een melding over Bahrein.
De oprichter van Virgin heeft een twitter-account: @richardbranson
Heb je vergelijkbare foto's uit andere landen, geef even een tip.

 
Herkomst van de foto twitter/flickr

Frans Groenendijk,  19-12-2011          

Reacties
# 1
Tiemen:

Zou het niet beter zijn als Mein Kampf hier ook vrij verkrijgbaar is? Dan konden de mensen eindelijk zien dat de ideeŽn van onze eurofiele politici niet erg verschillen van die van de nazi's. Met name het inzicht van Hitler dat je het volk beter grote leugens kunt verkopen dan kleine ("We krijgen al ons geld met rente terug!") is nog onverminderd populair.

19-dec 2011 ,  04:06
# 2
Ester Losita:

@ Tiemen:

Inderdaad want je kunt Mein Kampf niet lezen zonder te ontdekken dat de schrijver tamelijk gestoord was. Maar dat is nietgeheel los te zien van onze eigen culturele en historische context.

In de islamitische context zal Mein Kampf in een heel ander kader worden geplaatst, namelijk in het verlengde van de haat tegen joden die door soennah wordt gelegitimeerd. Het zal dus eerder als een bevestiging van de eigen opvattingen worden gelezen.

19-dec 2011 ,  05:29
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.