Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Mensen die niets van kernenergie willen weten, weten niets van kernenergie

De titel komt uit het boek Stralingstekort- stel dat straling eigenlijk goed voor je is, geschreven door Ed Hiserodt en Theo Richel, verkrijgbaar via de site “De Groene Rekenkamer”.
Daar kunt u ook de eerste twee hoofdstukken van het boek gratis lezen.
Ik heb dat gedaan en was al behoorlijk ondersteboven van alleen het voorwoord waarin de auteur vertelt over zijn...
»
Nee ik vertel het niet ook, lees het vooral zelf!
Het boek staat vol wetenswaardigheden, of het moet zijn dat u al wist dat tot 2010 het totaal aantal slachtoffers van Tsjernobyl 59 was? Waarvan slechts een gedeelte ten gevolge van straling? Een stevig verkoudheidsvirus in een middelgrote stad eist meer slachtoffers.
Er is ook geen toename van aangeboren afwijkingen.

Wel hebben in Europa na de ramp bij Tsjernobyl 100.000-200.000 vrouwen abortus ondergaan, niet omdat die kinderen niet gewenst waren, maar omdat de aanstaande moeders bang gemaakt waren een nucleair monster te baren.
Deze vrouwen en kinderen waren geen slachtoffers van Tsjernobyl maar slachtoffers van miserabele berichtgeving in de media en massahysterie bij de "Groene Khmer" met Greenpeace voorop.

Tot op de dag van vandaag wordt aangaande radioactieve straling gewerkt met de Linear No-Treshold theorie en het sprookje van de collectieve dosis.
In het boek Stralingstekort wordt met een duidelijk voorbeeld uitgelegd hoe die theorie werkt.
Omdat 100 aspirines voor één mens dodelijk zijn gaat men er vanuit dat als 100 mensen 1 aspirine nemen, dat er van hen dan ook 1 iemand sterft.
Dat is natuurlijk flauwekul.
Het komt neer op "alle straling is slecht" en het heeft ertoe geleid dat mensen die in de buurt van een kerncentrale woonden verhuisd zijn naar elders waar ze veel meer natuurlijke straling opdoen dan waar ze eerst woonden.

We zijn allemaal wel bekend met het biologische effect dat een stof die in hoge dosis schadelijk is, in lage dosis positieve effecten kan hebben. Dat is het kenmerk van talloze medicijnen. Daarom staat er ook altijd zoiets als “3x daags 1 tablet” op je medicijnenpotje en nooit “in 1 keer allemaal slikken, dan heb je het maar gehad”. Daarom zit er een maatbekertje bij medicinale drankjes en staat er niet Ad Fundum op het etiket.

Dit fenomeen heet “hormese” of hormesis (Grieks “prikkeling”) en lijkt ook van toepassing te zijn voor wat betreft straling.

Na de ramp bij de kerncentrale in Fukushima is dit hele gebeuren weer actueel en het lijkt net alsof we in de 25 jaar na Tsjernobyl niets opgeschoten zijn qua kennis over straling en kernenergie als je de MSM moet geloven, wat ik u overigens niet aanbeveel.
In Duitsland hebben zoveel mensen de bibbers gekregen over kernenergie dat ze als een speer de Groenen zijn gaan stemmen er aan voorbijgaand dat er in Japan tot nog toe 2 doden zijn gevallen ten gevolge de kernramp, dat is nog altijd 33 minder dan slachtoffers van de EHEC-bacterie.
De Duitsers zijn blij met het sluiten van kerncentrales in Duitsland, er blijkbaar van uitgaand dat een stralingswolk uit laten we zeggen Frankrijk netjes bij de grens blijft hangen om toestemming te krijgen over Duits grondgebied te waaien.
Tja. Mensen die niets van kernenergie willen weten, weten niets van kernenergie.  

Marielle Bos,  11-10-2011          

Reacties
# 1
trias politica:

Speelse afrekening met de hype dat kernenergie gevaarlijk en duur is. Een + voor dit artikel, dat ik bovendien goed geschreven vind.

11-okt 2011 ,  02:03
# 2
Frans Groenendijk:

De 'tweets die misschien aansluiten' maken attent op een uitspraak van de Reclame Code Commissie tegen het bedrijf http://www.atoomstroom.nl
De uitspraak van die commissie lijkt op het eerste gezicht niet totaal onzinnig. Ook kernenergie is niet absoluut CO2-vrij opgewekt: het is in de praktijk inderdaad onmogelijk om bij de aanleg van de centrales, het delven van de brandstof en het veilig opslaan van het afval alléén kernenergie te gebruiken.
In vergelijking met de perverse reclame voor windenergie is die van atoomstroom een toonbeeld van integriteit. De RCC heeft zich voor het karretje laten spannen van het hippiedenken.
De oorzaak? Zelfoverschatting. Lees wat ze over zich zelf schrijven: "SRC bevordert verantwoord reclamemaken met als doel de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van reclame te waarborgen."
Zo'n commissie kan betrouwbaarheid en geloofwaardigheid hoogstens wat bevorderen.
De claim is dus volslagen bespottelijk en zou dan ook verboden moeten worden volgens de eigen normen.

12-okt 2011 ,  12:17
# 3
Theo Prinse:

Ik ben een groot voorstander van dat type energie dat de energie prijs drastisch laat dalen.
- Nu wordt de energie prijs grotendeels bepaalt door de prijs van olie. Met het stijgen en dalen van de olie prijs, stijgt en daalt de energie prijs van gas, steenkool enz.
- Het totaal aan energie consumptie valt uiteen in huishoudelijk, transport en industrieel.
- Transport bedraagt de helft van het totaal en is hoofdzakelijk olie (benzine, kerosine, diesel).
- De olie is in de marge van Bretton Woods aan de US dollar gekoppeld.
- Wereldwijd is men verplicht om olie waar en van wie dan ook gekocht in US dollars te betalen. Dat oefent een grote extra vraag uit op de USD en dat is de reden waarom de USD bijzonder sterk is. Als wereldwijd het vertrouwen in en dus de vraag naar en de waarde van de USD daalt .. houd de kunstmatige koppeling van de olie aan de US dollar toch op peil.
- Door deze (a) olie-dollar koppeling is de EXXON olie en de dollar gekoppeld via Saudi Arabie (b) aan de sjunni islam (Clinton Muslim Brotherhood Outreach politiek) en via deze koppeling is de US islam-oil (c) gekoppeld aan de arms and military complex en de CIA en (d) aan de op olie gebaseerde US automobile industry.
2. Door het omvallen van de Berlijnse muur, het einde van de Sowjet Unie, het einde van de arms en space race en de daling of stagnatie van het daarmee samenhangende hoge niveau van de arbeidsproductiviteit en de stand en niveau van de technologische, wetenschappelijke, industriele INNOVATIE (punt 10 Michele Bachmann) en de toelating van het economische centraal geleide (woeker kapitalistische) China op de wereld markten, de outsourcing, de illegal US en EU immigration enz. heeft vooral de oververhitte economie van China en de onverzadigbare Chinese consumptieve vraag de olie prijs structureel te duur gemaakt.
3. Daarom moet er een alternatief voor olie komen, daarom moeten al die politieke koppelingen verdwijnen.

12-okt 2011 ,  04:51
# 4
Marielle Bos:

De doldwaze actie van de reclame code commissie die anders bijna nooit iets verbiedt deed me denken aan dit verhaal over "ethical oil", daarvoor werd op Canadese tv reclame gemaakt en die kregen vervolgens met Saoedi Arabië te maken die graag zouden zien dat zij wel even uitmaken waar er wel of niet op de Canadese tv reclame voor gemaakt wordt.
Tevens geeft het aan dat wat Prinse zegt zo waar is, hoe minder afhankelijk we worden van olie des te beter het is.

http://www.ethicaloil.org/news/saudi-arabia-moves-to-censor-canadian-tv-ad/

12-okt 2011 ,  06:10
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.