Naam:  Wachtwoord:   Ingelogd blijven? Wachtwoord kwijt? (Waarom) Registreren
 
          
                         
Dit is het archief van Islamofobie.nl
Sinds juli 2014 verschijnen hier geen nieuwe stukken meer. De artikelen worden *) heringedeeld in acht categorieën: zie de knoppen links. Met uitzondering van de categorie 'Islam(itische ideologie)' is de indeling nu niet meer naar thema, maar naar aard van de stukken. Vier jaar lang lag het hoofdaccent op het voeren van de noodzakelijke ideologische strijd: zie het motto hierboven. In de komende jaren zal ik (initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van teksten voor islamofobie.nl) me meer richten op de noodzakelijke politieke strijd. In termen van deze indeling: veel meer nadruk op Voorstellen, Politieke organisatie en iets meer op Opinie. LEES VERDER »
 
 
Overijssel; laatste CDA-bastion?
EUregio en stille oorlog

Ik woon in Overijssel. Wanneer islamcritici het hebben over het verdedigen van “het Westen” en haar verworvenheden, dan gaat dat over Europa en Noord-Amerika.
In Overijssel denkt men dan aan alles westelijk van Deventer. Daar begint de Randstad. Daar begint de ellende. Dat is een extra moeilijkheid als je mensen in Overijssel wilt wijzen op de situatie waarin we verkeren in “het Westen”. Alle gekheid op een stokje: veel mensen stemmen hier nog keurig op het CDA (uit gewoonte), al wordt dat ook steeds minder. In 2010 kleurde de hele provincie nog groen (van het CDA), in 2012 waren er nog maar twee gemeentes waarin het CDA de grootste werd. Het gaat dus de goede kant op, al is de PvdA of VVD moeilijk een verbetering te noemen. Al deze partijen zien tenslotte immigranten -en moslims in het bijzonder- als nieuw electoraat. Problemen benoemen komt dan niet zo goed uit. Je zal dus van politici in Overijssel horen dat het hier “best goed gaat” en dat problemen zoals in de Randstad hier niet voor komen. Het tegendeel is waar. Al die problemen (met de islam, immigratie of de EU) bestaan hier vanzelfsprekend ook, alleen in mindere mate.
»
Neem gewoon een aantal nieuwsberichten van vandaag, 2 september, afkomstig van de regionale omroep.
Er was een vechtpartij in de rechtbank van Almelo, waarbij een man lichtgewond raakte. De zaak is uitgesteld tot eind september. Het gaat hier om een familie die wordt verdacht van fraude en oplichting. De familie haalde Poolse en Roemeense prostituees uit Duitsland, om ze vervolgens te laten inschrijven bij verschillende Nederlandse gemeentes. Waaronder Hengelo. Bij die gemeentes werd aangifte gedaan van de geboorte van tweelingen, waarna er vergoedingen voor de kinderopvang werden aangevraagd. Er stonden ook bedrijven op naam van deze vrouwen, waarmee banken zijn opgelicht door fraude met sealbags. Topjes van de ijsberg zijn het, de toeslagenfraude met Bulgaren in het achterhoofd.

Een ander nieuwsbericht gaat over Overijsselaars die over de grens wonen, in Duitsland. Eerst moet ik vertellen dat er hier zoiets bestaat als de Euregio: een grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen Nederland en Duitsland.
Vooral D66-academici zijn hier erg enthousiast over.
Helemaal in de geest van de EU. Geen grenscontroles meer, vrede en voorspoed dankzij de EU.
Het mantra is bekend.
De realiteit is toch altijd iets weerbarstiger. In het stadje Neuenhaus (14.000 inwoners) blijken spanningen te bestaan tussen Nederlanders en Duitsers. De Duitsers willen graag dat hun stadje een beetje herkenbaar blijft… en geef ze eens ongelijk.
Nederlanders proberen zich op hun beurt aan te passen, maar zoeken toch ook elkaar op. Ook dat is wel begrijpelijk. Taal en cultuur blijken hardnekkige dingen. Maar voor de EU geldt dat allemaal niet. We moeten in de vaart der volkeren naar een post-nationale Europese identiteit. Of zoiets.

Dit is enkel nog het nieuws van vandaag, maandag 2 september. Zo is er in de afgelopen dagen een actie geweest van protesterende vrachtwagenchauffeurs, tegen de concurrentie van chauffeurs uit Oost-Europa. Die zijn bereid tegen lagere lonen te werken, voor Nederlandse bedrijven. Dit leidt tot toenemende onrust, helemaal nu straks de grenzen ook nog worden opengesteld voor Roemenen en Bulgaren.

Er is enkele jaren geleden een documentaire gemaakt over het stadje Rijssen, met de naam “Stille oorlog”. Een stille oorlog die woedt tussen de christelijke Rijssenaren en de Turkse-islamitische bevolking van Rijssen. Non-integratie & opdringerigheid van de islam, zijn daarvan de oorzaak.
De documentaire doet overigens zijn best om de schuld bij de oorspronkelijke bevolking te leggen. Deze “stille oorlog” is volgens mij ook aan de orde in steden als Deventer en Almelo, die een aanzienlijke Turkse bevolking hebben. Het wordt misschien niet altijd zo uitgesproken, maar het is er wel. De islam en het Turkse nationalisme zijn een gevaarlijke cocktail en het sociale vangnet is ruim. De wethouders in deze steden zitten al jarenlang op het pluche. Er is een hele industrie van hulpverleners, sociaal werkers en instanties die de status-quo handhaven. Niemand ziet aanleiding om iets te veranderen.

Er zijn dus genoeg redenen om – ook in de Overijsselse gemeentes – een andere politieke koers in te zetten. Een PVV zou welkom zijn.  

Jos Arends,  03-09-2013          

Reacties
# 1
Marielle Bos:

Vreselijk die documentaire.

Maar ik heb er wel wat van geleerd toen ik hem keek, dat is me door deze docu opgevallen en toen ik er eenmaal op ging letten heb ik dat smerige truukje wat de omroepen vaker uithalen nog veel gezien.

Het gaat als volgt: moslims die na 40 jaar in Nederland nog amper verstaanbaar Nederlands spreken, zoals Mohammed Rabbae, laten ze gewoon zo voor de camera zijn bijkans niet te volgen praatjes houden maar Nederlanders die een dialect spreken (wat voor de meeste andere Nederlanders best te volgen is) worden ondertiteld om aan te geven met welk een halve garen we hier van doen hebben. Kijk eens:ze spreken niet eens onze taal, de tokkies.

03-sep 2013 ,  08:41
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.